Görüş Bildir
Haberler
Panasonic’ten Leica lens ve 1 inç sensöre sahip akıllı telefon

Panasonic’ten Leica lens ve 1 inç sensöre sahip akıllı telefon

Bilgi Çağı
23.09.2014 - 12:42 Son Güncelleme: 23.09.2014 - 12:54

Panasonic’ten Leica lens ve 1 inç sensöre sahip akıllı telefon

Panasonic dünyanın en büyük fotoğrafçılık ve görüntüleme fuarı Photokina’da yeni Lumix CM1 Android ‘kamerafon’u tanıttı

Japon şirket, iki yıl önce Eluga’nın başarısızlığı üzerine akıllı telefon piyasasından çekilmişti. Ancak şimdi telefon kadar kamera özellikleri de taşıyan, daha çok görüntüye odaklı bir cihazla geri dönüyor. CM1 bugünün akıllı telefonların görüntü sensörlerinin çoğunu gölgede bırakacak, Sony RX100 ve Nikon 1 serisi kameralarında bulunan 1 inçlik sensörle geliyor. Bir f/2.8 Leica lensle birlikte 20 megapiksel çözünürlüğe sahip cihazda ayrıca mekanik bir perde ve manuel bir kontrol halkası bulunuyor. Panasonic bu cihazın mükemmel bir görüntü kalitesi olan bir telefon yerine iletişim yeteneği olan bir kamera olarak düşünülmesini istiyor.

İçindeki tüm Android uygulamalar ve etkili işlemciler, CM1’in iki fonksiyonu da başarıyla çalıştırmasını engellemiyor.

CM1’in diğer özellikleri de mevcut akıllı telefonların özelliklerinden çok farklı değil. 4.7 inçlik 1080p ekranı olan cihaz, 2,3 GHz dört çekirdekli Snapdragon işlemciye sahip ve Android 4.4 işletim sistemiyle çalışıyor. Ayrıca 2 GB RAM ve 16 GB dâhili bellekle birlikte mikroSD kart girişi ekstra 128 GB sunuyor ve kamera 4K video çekebiliyor.

204 gr ağırlığında ve 21 mm kalınlığındaki CM1 sıradan bir akıllı telefondan kolayca farklılaşıyor. 2.600mAh gücündeki bataryası ise bu kamerafonun cömert boyutları için biraz küçük. Panasonic’ten yapılan açıklamaya göre CM1 Kasım ayında Fransa ve Almanya’da 900 avrodan satışa sunulacak. Panasonic ürüne devam edip etmeyeceğini CM1’e bu iki test pazarından gelecek müşteri reaksiyonunu ölçerek karar verecek.

The Verge sitesinde telefon hakkındaki izlenimlerin yayınlandığı yazıda CM1’in Photokina’daki en etkileyici cihazlardan biri olduğu ancak fiyatının biraz yüksek olduğu belirtiliyor. CM1’in sıradan bir Android telefonun iki katı kalınlığa sahip olduğunu ancak görüntülemedeki yeteneğinin bu fiziksel ödüne kesinlikle değdiği de ekleniyor. Ayrıca, cihazda kişisel kamera ve galeri uygulamalarının bulunduğu ve performanslarının yeterince hızlı olduğu da belirtiliyor.

Bilgi Çağı

Kaynak: http://bilgicagi.com/Yazilar/18237-pa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın