Görüş Bildir
Haberler
Pakdemirli: 'THK Uçakları Bozuk, Binmek İsteyen Buyursun Uçsun'

etiket Pakdemirli: 'THK Uçakları Bozuk, Binmek İsteyen Buyursun Uçsun'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınlarında THK uçaklarının neden kullanılmadığı sorusuna “3 tane uçak motoru arızalı şekilde duruyor 3 tanesi de yağ akıtıyor. Binmek isteyenler buyursunlar uçsunlar' yanıtını verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarım Bakanı Pakdemirli İzmir'de üç gün süren orman yangınlarının söndürüldüğü bilgisini verdikten sonra yaptığı açıklamada, “Üzülerek görüyorum ki yangın fırsatçıları var, bunların bir kısmına ben klavye silahşorları diyorum. Yangının ne olduğunu bilmeden hayatlarında bir defa buraya gelmeyen, bu işi siyasal, kişisel ranta çevirmeye çalışan insanlar var' dedi.

"Orman alanları imara konu edilemez"

"Orman alanları imara konu edilemez"

“Kasım ayında Guinness rekorlar kitabına girme projemiz var. İzmir, Muğla, Fethiye ile beraber çeşitli bölgelerde aynı anda 3 milyon fidan dikerek Guinness rekorlar kitabına gireceğiz. 11 Kasım saat 11.00’de tüm vatandaşlarımızı Guinness rekorlar kitabına girmek üzere açıklayacağımız illerde fidan dikimine davet ediyorum.” diyen Bakan Pakdemirli, şunları kaydetti:

“Anayasa’nın 169. maddesi şunu der, ‘Orman alanları imara konu edilemez’. Nokta. Anayasa ile korunan alanlardır. Yine 169. madde şunu der, ‘burası yanıyorsa tekrar ağaçlandıracaksın.’ Bunun başka açıklaması başka bir şeyi yok ama bunların üzerinden siyasi rant üretmeye çalışmayı kesinlikle doğru bulmuyorum. Yani devlet ormanları imara konu edilemez.”

"Orman personelimiz emniyetli olmadığı için bu uçaklara binmek istemiyor"

Bakan Pakdemirli, orman yangınlarının söndürülmesinde THK uçaklarının neden kullanılmadığı sorusu üzerine, 'Biz burada bir ağaç daha az yansın diye mücadele ediyoruz. Ama insan hayatı da bizim için önemli. Biz dışarıdan kiralama yaptığımız zaman orman personelini bu uçakların içerisinde görevlendiriyoruz. Orman personelimiz bu hava araçlarının içerisine emniyetli bulmadıkları için binmek istemiyor. Bu uçakları bu kadar savunanlar varsa uçaklar Ankara'da apronda duruyor. 3 tane uçak motoru arızalı şekilde duruyor 3 tanesi de yağ akıtıyor. Binmek isteyenler buyursunlar uçsunlar' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Uçaklar yüksek maliyet nedeniyle kiralanmıyor"

"Uçaklar yüksek maliyet nedeniyle kiralanmıyor"

Öte yandan CHP İzmir Milletvekil Atilla Sertel 'uçaklar arızalı' açıklamasının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. THK yetkililerinin uçaklarda arıza bulunmadığını söylediğini aktaran Sertel, uçakların 'maliyetleri yüksek olduğu' gerekçesiyle kiralanmadığını ifade etti.

Sertel'in bir dizi tweet ile aktardığı bilgiler şöyle 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'nin bir diğer İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise, geçtiğimiz yıl Yunanistan'da çıkan yangın üzerine Bakan Pakdemirli'nin "Yangın söndürme uçakları Yunanistan'a yardım için bekliyor" şeklindeki açıklamasını hatırlattı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
555
471
60
18
14
11
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yeşilzytn

ukala ya bak bak artist artist konuşuyo birde neymiş binmek isteyen binsinmiş. götünün umuru değil çünkü

Okan Fidan

hadi diyelim ki arızalı. THK'nın topladığı yardımlar, Kurban derileri, ödenekleri vb. paralar bu uçakların kullanılır hale getirilmesi için harcanmıyorsa.. n... Devamını Gör

spiritorbs

Koca ülkede yangın söndürmek için uçak mı yok . YALANCISINIZ ! Bu adamları bakan diye görevlendiren zihniyettir tüm sorumlu . BİLEREK YAKTINIZ İZMİRİ ! O Böl... Devamını Gör

nosferatuozz

ayni anda 5 yerde birden başladı, hani daha sobotaj mi diye sormaya bile gerek yok