Görüş Bildir
Haberler
Özgüveniyle Her Ortamda Parmakla Gösterilecek Bir Çocuk Yetiştirmek İçin Dikkat Etmeniz Gereken 13 İpucu

Özgüveniyle Her Ortamda Parmakla Gösterilecek Bir Çocuk Yetiştirmek İçin Dikkat Etmeniz Gereken 13 İpucu

Anne-babalar toplaşın, özgüvenli bir çocuk yetiştirmek için size gereken ipuçlarını derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sınırların ve özgürlüklerin net olduğu, sevginin açık bir şekilde ifade edildiği olumlu bir ev ortamı yaratın ve çocuğunuzu huzur içinde yetiştirin.

2. Beklentilerinizi gerçekçi tutun; yetenekleri ve yapabildiği şeyleri değerlendirerek kıyaslamadan kaçının.

3. Okuldaki yetersizliklerinin üzerinde çok durmayın; aldığı düşük bir notun diğer başarılarını gölgelemesine izin vermeyin. Bu konuda telaşlansanız bile çocuğunuza bu sezdirmeden çözüm bulmaya çalışın.

4. Çabalarını ve mücadelesini takdir edin; başarsızlıkla sonuçlansa bile çocuğunuzu bir sonraki adım için cesaretlendirmekten çekinmeyin.

5. Yaşı ne olursa olsun, çocuğunuza sorumluluk verin ve en azından kendi işlerini yapabilmesi için fırsat tanıyın.

srv.onedio.com

👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sorunları onun adına çözmeyin; yardımcı olun, alternatifler geliştirin ve çıkış yolunu bulabilmesi için kendi yolunu çizmesine izin verin.

7. Duygu, düşünce ve inançlarını açıkça paylaşması için teşvik edin; başkalarının hak ve özgürlüklerini ihlal etmemesi gerektiğini titizlikle aktarın.

8. Konu ne olursa olsun, haklı olduğunda haklılığını vurgulayın ve haklarını savunması için ona fırsat tanıyın; haksız olduğunda da kızmak yerine hatalarını nasıl düzeltebileceği üzerinde durun.

9. Belli bir yaştan sonra, kendi kararlarını verebilmesi ve tercihlerini yapabilmesi için uygun ortam sağlayın.

10. İmkanlarınız el verdikçe farklı sosyal ortamlarda bulunmasını sağlayın; farklı kültürlerle, insanlarla ve çevrelerle tanışması için fırsat yaratın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hoşlandığı ve yetenekli olduğuna inandığı bir hobi edinmesi için teşvik edin; bu sayede sosyalleşmesine de katkıda bulunun.

12. Herhangi bir konuda merakını giderebilmesi için çocuğunuzu cesaretlendirin ve araştırma yapabilmesi için uygun ortamı sağlayın.

13. Duygularınızı, düşüncelerinizi, sorunlarınızı ve başınıza gelen iyi ya da kötü olayları konuşun ve onu da anlatması için teşvik edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
141
35
9
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pembepati

Sizin gibi kaliteli ve faydalı editörler iyi ki var. Sayenizde güzel şeyler öğreniyoruz teşekkürler.. :)

Culog

Tamam da Türkiye'de %70 ebeveyn bunları kendisi bilmiyor ki.Bilmediğini öğretemezsin.Bu denilen şekilde bir ebeveyn yetiştirmek bile 2 kuşak sürer.Az önce b... Devamını Gör

themelinoee

9-Mark Tuan ve ailesi:)