Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Bir İyilik Yapın ve Onlara Sorumluluk Verin! İşte Çocuğunuzun Yaşına Uygun Olarak Yapabileceği Ev İşleri

etiket Bir İyilik Yapın ve Onlara Sorumluluk Verin! İşte Çocuğunuzun Yaşına Uygun Olarak Yapabileceği Ev İşleri

İçinde yaşadığımız kültür gereği çocuklara iş yaptırmayız. Hem beceremeyeceklerini düşünürüz hem de onları çalıştırmak gibi gördüğümüz için içimiz el vermez. Ama gerçek hayat öyle değil. Çocuğunuza evde vereceğiniz sorumluluklar onu geleceğe hazırladığı gibi kendine güveninin gelişmesinde önemli bir adımdır. 

İki yaşından on iki yaşına kadar çocuğunuza verebileceğiniz sorumlulukları derledik, bakalım sizin çocuğunuz ne kadarını yapıyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İki yaşındaki çocuğunuz oyuncaklarını toplayabilir, kitaplarını raflara dizebilir, kıyafetlerini kirli sepetine atabilir.

2. Üç yaşındaki çocuğunuz havluları katlayabilir, çöplerini çöp kutusuna atabilir, çamaşır makinesini boşaltabilir.

3. Dört yaşındaki çocuğunuz evcil hayvanınızı besleyebilir, yere döktüğü suyu silebilir, yatağını ya da odasını toplayabilir.

4. Beş yaşındaki çocuğunuz sofrayı kurmanıza yardım edebilir, bitkileri sulayabilir, oyuncaklarını türlerine göre düzenleyebilir.

5. Altı yaşındaki çocuğunuz salata ya da hamur yoğurmak gibi mutfak işlerini yapabilir, çöpleri toplayabilir, yerleri paspasla silebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yedi yaşındaki çocuğunuz çorapları eşleştirerek katlayabilir, biten tuvalet kağıtlarının yerine yenisini koyabilir, bulaşık makinesine kirli bulaşıkları dizebilir.

6. Yedi yaşındaki çocuğunuz çorapları eşleştirerek katlayabilir, biten tuvalet kağıtlarının yerine yenisini koyabilir, bulaşık makinesine kirli bulaşıkları dizebilir.

7. Sekiz yaşındaki çocuğunuz bulaşıkları yıkayabilir, ampul değiştirebilir, mobilyaların tozunu alabilir.

8. Dokuz yaşındaki çocuğunuz market alışverişi dönüşünde aldıklarınızı buzdolabına yerleştirebilir, çamaşır makinesini çalıştırdıktan sonra çamaşırları asabilir, kurabiye pişirebilir.

9. On yaşındaki çocuğunuz kopan düğmesini dikebilir, basit bir yemek yaptıktan sonra mutfağı temizleyebilir, evi süpürebilir.

10. On bir yaşındaki çocuğunuz listeyle market alışverişi yapabilir, banyoyu temizleyebilir, arabanızı yıkayabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. On iki yaşındaki çocuğunuz kıyafetlerini ütüleyebilir, küçük kardeşine bakabilir, duvarları boyayabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
516
332
105
72
48
37
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sevo

3.5 yaşında bir oğlum var, öyle uysal ne dersen yapan bir çocuk ta değil bu arada. Ama yapabileceği işleri ona söylüyorum, çoğu zaman hevesli bir şekilde yap... Devamını Gör

sevo

İnsanımızın okuduğunu anlamada sınıfta kaldığını bir kez daha görüyoruz.. Bu içerikte anlatılmak istenen şey "çocuklarınıza iş yaptırın" değil, onlara "sorum... Devamını Gör

4kedi2kopek

Abimin esi bu sekilde yetistiriyor cocuklarimizi ve mukemmel bir is cikariyor , cocuklar simdiden sorumluluk biliyor ve anneye ekstradan is yuklemiyorlar , h... Devamını Gör