Görüş Bildir
Haberler
Özgecan Soruşturmasında Avukat Krizi

Özgecan Soruşturmasında Avukat Krizi

ATKN
15.02.2015 - 17:23 Son Güncelleme: 15.02.2015 - 21:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlıları için kimse avukatlık yapmak istemeyince sorgu çıkmaza girdi. İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Bulut, Mersin Barosu'na yazı yazarak, soruşturmanın resmi olarak tamamlanabilmesi için avukat tahsis edilmesini istedi. Akşam saatlerinde, yargının kilitlenmesini önlemek amacıyla baro, avukat görevlendirince kriz aşıldı.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan cinayetine karışan zanlılardan birinin sorgusunda hiçbir avukat görev yapmak istemeyince soruşturma çıkmaza girdi. Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Bulut, Mersin Barosu’na yazı yazarak, zanlılardan Necmettin Altındöken’e ısrarla talep edilmesine karşın baro tarafından avukat gönderilmediğini bildirdi.

SORUŞTURMANIN TAMAMLANMASI İÇİN...

Jandarma Komutanı Bulut, soruşturmanın resmi olarak tamamlanabilmesi ve savcılığa sevk işleminin bitirilebilmesi için acilen avukat atamasının yapılmasını istedi.

Bu yazı üzerine Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, baro olarak toplantı yaptıklarını belirterek, “Yarın sabah 15.00’e kadar gözaltı süresi bulunuyor. Kendisine avukat tahsis edilmesi gerekiyor. Avukat tahsis edilmesi kararına baro olarak direnmeyi düşünüyoruz ancak, saldırgan avukatsız olarak sorguya çıkarılamaz, bu ihtimal üzerine de düşünüyoruz” dedi.

BARO AVUKAT GÖREVLENDİRDİ

Jandarmada sorguları yapılan zanlılardan minibüs şoförü Suphi Altındöken ile kendisine yardımcı olan arkadaşı Fatih Gökçe'nin sorgusunda avukat bulunurken, Necmettin Altındöken ifade verirken avukat bulunmadı. Sorguya gelen iki avukattan birinin zanlının yakını olduğu, diğerinin de baro nöbet sistemi tarafından otomatik görevlendirilip gittiğinde olayın içeriğini öğrendiği kaydedildi.

Necmettin Altındöken'in sorgusunda bulunmayı avukatlar kabul etmeyince, zanlıların adliyeye sevkinde sorun yaşandı. Tarsus'ta nöbet çizelgesinde olan hiç bir avukat Necmettin Altındöken'in sorgusuna gitmek istemedi. Bunun üzerine sorunu çözmek için Mersin Barosu Yönetim Kurulu toplantı yaptı. Toplantıdan 'yargının kilitlenmesini önlemek' için bir avukatın görevlendirilmesi kararı çıktı. Bu avukatın gelip Necmettin Altındöken'in sorgusunda bulunduktan sonra zanlılar adliyeye sevk edilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0