Görüş Bildir
Haberler
HSYK, 17-25 Aralık Savcılarının İtirazını Reddetti

HSYK, 17-25 Aralık Savcılarının İtirazını Reddetti

Batuhan
13.01.2016 - 14:34 Son Güncelleme: 13.01.2016 - 14:54

Meslekten ihraç edilen eski savcılar Öz, Kara, Akkaş ve Yüzgeç ile hakim Karaçöl'ün bu karara ilişkin itirazları, HSYK Genel Kurulunca reddedildi.  Böylece 4 savcı ve 1 hakimin ihracı kesinleşmiş oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet savcıları Öz, Kara, Akkaş ve Yüzgeç ile hakim Karaçöl'ün haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmalarına karar veren HSYK 2. Dairesi, soruşturma sonunda bu kişileri meslekten ihraç etmişti.

İhraç kararı, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun, 'Disiplin cezasının uygulanmasını gerektiren fiil suç teşkil etmezse ve hükümlülüğü gerektirmese bile mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte görüldüğü takdirde de meslekten çıkarma cezası verilir' hükmü gereğince alınmıştı.

İhraç edilenlerin, bu karara ilişkin yeniden inceleme talepleri ise HSYK 2. Dairesince reddedilmişti. Hakim ve savcılar, karara karşı Genel Kurul'a itiraz etmişti. 

HSYK Genel Kurulu da itirazları reddetti. Böylelikle meslekten ihraç kararlarıyla ilgili itiraz süreçleri tamamlanmış oldu ve bu kişilerin meslekle ilişikleri tümden kesildi. 

Öz, Kara, Akkaş, Yüzgeç ve Karaçöl, HSYK'nın bu kararına karşı Danıştay'da dava açabilecek.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
15
10
7
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın