Görüş Bildir
Haberler
Oynayanları Saatler Boyunca Ekran Başına Kilitleyen 11 Bağımlılık Yapıcı Simülasyon Oyunu

Oynayanları Saatler Boyunca Ekran Başına Kilitleyen 11 Bağımlılık Yapıcı Simülasyon Oyunu

Bir mesleği, bir hayatı, bir organı ve çok daha fazlasını gerçek hayattaki gibi sunmaya çalışan simülasyon oyunlarının birçoğunu oynaması oldukça zevkli. Her simülasyon oyunu amaç ve oynanış bakımından farklı olsa da bu türün genel bir özelliği bulunuyor: Simülasyon oyunları gerçekten de bağımlılık yapıyor. Gelin oyuncuları ekranları başına kilitleyen bağımlılık yapıcı oyunlardan on bir tanesine birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. PC Building Simulator

1. PC Building Simulator

Bir bilgisayar tamircisi olarak işlettiğimiz küçük dükkanı kârımızla büyütüyor, bilgisayarında değişiklik yapmak isteyen müşterilere en iyi şekilde yardım ederek iyi yorumları toplamaya çalışıyoruz. PC Building Simulator'ı hikâye modu dışında oynamak isterseniz de dilediğiniz gibi serbest bilgisayar toplayabilirsiniz.

2. Internet Cafe Simulator

2. Internet Cafe Simulator

PC Building Simulator'a oldukça benzeyen bu oyunda bir internet kafe işletiyor, kazandığımız parayla internet kafemize yeni ekipmanlar satın alarak müşterilerimizi memnun etmeye çalışıyoruz. Paramızı kripto para borsasında değerlendirebiliyor, dükkana giren torbacıları sopayla dövebiliyoruz.

3. Euro Truck Simulator 2

3. Euro Truck Simulator 2

Site çocuklarına kilometreler boyu tır direksiyonu sallatan ETS 2'yi bilmeyen kalmamıştır. Bir tır şoförü olarak Avrupa'nın çeşitli yerlerinde bize verilen yükleri teslim ediyoruz. Euro Truck Simulator 2 oynarken arkadan Müslüm Gürses'i açıp gerçek bir tırcı moduna bürünmeyi de bir o kadar seviyoruz.

4. Football Manager Serisi

4. Football Manager Serisi

Futbol hayranı olmayanların bile saatlerini harcatacak bir seri olan Football Manager'da takımımızın finansmanıyla, taktiğiyle, oyuncularıyla ilgilenerek başarıdan başarıya koşuyoruz. Bir nesli ekran başına kilitlemeyi başaran seri, her yeni çıkan oyunuyla kendini tekrar etmesiyle eleştirilse de başarısını sürdürüyor.

5. Tabletop Simulator

5. Tabletop Simulator

Steam atölyesinde neredeyse bütün masa oyunlarını barındıran Tabletop Simulator'da ister Catan gibi oyunların tadını çıkarın, ister kartları dağıtıp batak oynayın, isterseniz de dört kişi toplanıp okey dönün. Özellikle arkadaşlarla tadı çıkan bu oyun, toplanma imkânı olmayan arkadaş grupları için çok büyük bir nimet.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Microsoft Flight Simulator

6. Microsoft Flight Simulator

Özellikle havacılık tutkunuysanız ve yeterli bir cihazınız varsa Microsoft Flight Simulator'a doyamayacaksınız. Listemizde hem grafik hem de oynanış açısından en gerçekçi oyun olan Flight Simulator'da tıpkı bir pilot gibi saatlerce uçabilir, dünyada evinizi bulmaya çalışabilirsiniz.

7. Cooking Simulator

7. Cooking Simulator

İçindeki şefi açığa çıkarmak isteyenler için Cooking Simulator ideal bir oyun. Oyunun içerisinde bulunan detaylı yemek katalogundan istediğinizi seçip malzemelerinizi ölçerek kullanıyor, kesip biçiyor, yemeğinizi tıpkı gerçek hayattaki gibi dikkatli bir şekilde yapıyorsunuz. İsterseniz de mutfağı mahvedebiliyorsunuz.

8. The Sims 4

8. The Sims 4

Tanıtılmaya ihtiyacı olmayan bir diğer seri olan The Sims'in son oyunu da oyuncuların saatlerini harcatacak cinsten. Sosyal ilişki veya gerçek hayat simülasyonu olarak tanımlayabileceğimiz bu oyunda 'sim'lerimizi yönetiyor, adeta sanal dünyada tanrıyı oynuyoruz.

9. House Flipper

9. House Flipper

House Flipper'da değeri düşük evleri dilediğimiz gibi yenileyerek daha yüksek bir fiyattan satıyoruz, servetimize servet katarken yaratıcılığımızdan ve hayal gücümüzden destek alıyoruz.

10. SimCity 4

10. SimCity 4

Şehir kurma simülasyonu denince akla ilk gelen oyunlardan biri olan SimCity'nin Steam versiyonu Windows 10 için pek iç açıcı şekilde çalışmıyor. Fakat oyun her zamanki gibi oyunculara zaman algısını kaybettiriyor. Oyuna gömmek istediğiniz boş saatleriniz varsa ve belediye başkanlığı yapmak isterseniz herhangi bir SimCity versiyonunu deneyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Cities: Skylines

11. Cities: Skylines

Bir başka şehir simülasyonu olan Cities: Skylines da oyuncuların gözdelerinden bir tanesi. Steam incelemelerinde 'Ekrem İmamoğlu simülatör' olarak da nitelendirilen bu başarılı oyunda şehrinizi büyütmeye ve geliştirmeye, vatandaşlarınızı mutlu tutmaya çalışıyorsunuz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
6
6
5
5
4
3
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın