Görüş Bildir
Haberler
GTA: San Andreas'ı Çıkış Yaptığı Dönemin Çok Ötesinde Kılan 13 Müthiş Detay

GTA: San Andreas'ı Çıkış Yaptığı Dönemin Çok Ötesinde Kılan 13 Müthiş Detay

2004'te çıkış yapan GTA: San Andreas, Rockstar Games'in en başarılı oyunlarından biri oldu. Her yönüyle çağının oldukça ötesinde olan yapım önümüzdeki günlerde GTA: Trilogy Remastered adı altında tekrar çıkış yapacak. Günümüzün oyun standartlarına yükseltilmesi beklenen GTA: San Andreas çocukluğumuzda da birçoğumuz için unutulmaz deneyimler sunmuştu.

Pekala, GTA: San Andreas'i döneminden çok daha ilerde yapan yönleri nelerdir? Yüzlerce saatimizi verdiğimiz oyun nasıl bu kadar çağının ötesinde olabildi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zayıflama ve Şişmanlama

1. Zayıflama ve Şişmanlama

GTA: San Andreas, 2004'te çıkış yapan bir oyuna göre oldukça detaylı bir yapıya sahipti. Çok yemek yemeniz halinde CJ şişmanlayabiliyor ve bu durum oynanışı etkiliyordu. Şişman CJ ile duvarlardan atlamak ya da yüzmek daha zor hale geliyordu.

2. Spor Salonu

2. Spor Salonu

Oyunun çeşitli bölgelerinde yer alan spor salonları sayesinde CJ'nin fit bir yaşam sürmesi bizim elimizdeydi. Farklı spor aletlerinde egzersiz yaparak Carl'ı iyi bir sporcuya dönüştürebiliyorduk.

3. Araba Modifikasyonu

3. Araba Modifikasyonu

GTA: San Andreas'ın en başarılı yönlerinden biri de araç modifiyesi oldu. Oyuncular arabaları tampondan tekerleğe, kaputtan rüzgarlığa kadar modifiye edebiliyordu. Birçoğumuz San Fierro sokaklarında Elegy arayıp çok daha sağlam bir araç elde etmişizdir.

4. Oyun İçinde Oyun

4. Oyun İçinde Oyun

Geliştiricinin adeta 'her şeyi ekleyelim' formülünü benimsediği oyunda at yarışı bile oynayabiliyor atari salonlarında vakit geçirebiliyorduk. Özel malikanelerde şans oyunu oynamak da yapabileceğimiz aktiviteler arasındaydı.

5. Dövüş Sanatları

5. Dövüş Sanatları

GTA:SA ana hikayesinin yanı sıra yapılabilecek birçok farklı etkinlik sunuyordu. Dileyen oyuncular CJ ile çeşitli dövüş salonlarına gidip farklı savunma sanatları öğrenebiliyordu. CJ'in kick boks ya da karate yapması mümkündü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Onlarca Farklı Araç

6. Onlarca Farklı Araç

Jetpack çantasından savaş jetine, panzerden canavar kamyonuna kadar onlarca taşıt oyunda yer alıyordu. Hava, kara ve deniz araçları sayesinde oyunun dünyası oldukça ulaşılabilirdi.

7. Kıyafet Dükkanları

7. Kıyafet Dükkanları

Rockstar Games oynanışı hiçbir noktada kısıtlamamış aksine ana karakterin nasıl görüneceğini bile oyunculara bırakmıştı. Farklı mağazalardan CJ için yeni tarzları belirleyebiliyor, onlarca şapka, bere, ceket, pantolon ve t-shirt arasından istediğimizi seçebiliyorduk.

8. Oyunu Bambaşka Bir Boyuta Taşıyan Hileler

8. Oyunu Bambaşka Bir Boyuta Taşıyan Hileler

GTA: San Andreas hileleri sayesinde arabaların uçmasını sağlayabiliyor, akıl almaz yüksekliklere zıplayabiliyor ve istediğiniz taşıtı yanınıza ışınlayabiliyordunuz.

9. Kuaför ve Dövmeciler

9. Kuaför ve Dövmeciler

Kozmetik açıdan oldukça zengin bir yapısı olan GTA'da Carl Johnson'a ilginç saç stilleri vermek ve vücudunun her yerini dövmeyle kaplamak da mümkündü.

10. Radyo ve Şarkılar

10. Radyo ve Şarkılar

Oyun o kadar ikonik müziklere sahipti ki, oyuncular olarak her radyonun ne tür müzikler çaldığını ezberlemiştik. Country müzikten old school rap parçalarına kadar her telden şarkıyı dinledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Üç Şehir Birden

11. Üç Şehir Birden

Adından da anlaşıldığı üzere GTA serisinin efsane halkası tek bir şehri değil koca bir eyaleti oyuncuların deneyimine sunmuştu. Los Angeles, San Fransisco ve Las Vegas benzer isimler altında rafine edilmiş halleriyle karşımıza çıkmıştı. Böylesine büyük bir harita o dönemde çıkan bir oyun için oldukça başarılıydı.

12. Mülkiyetler

12. Mülkiyetler

Haritanın çeşitli yerlerinde farklı mülkiyetler satın alabiliyorduk. Böylece bu mülkler üzerinden yeni görev zincirleri sunan GTA: San Andreas, yan görev konusunda da oldukça başarılı bir iş çıkarmıştı.

13. Çete Savaşları

13. Çete Savaşları

Hikayesiyle bizi 1990'ların gettolarına götüren ve çetelerin arasına bırakan oyun, bir noktada oyuncuların şehirdeki bölgeleri ele geçirmekle görevlendirmişti. Dalga dalga gelen düşmanlarla savaşmak ve bölgeleri ele geçirmek GTA: San Andreas'ın en keyifli yönlerinden biriydi.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
76
23
8
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gkhny07

GENÇLİĞİM..

Develop ER

GTA da manita yapan tayfa buradamı ? hayır ben daha bu oyunu hiç oynamadım.. Valla bak atari dönemini bilirim bu oyunun ve hiç sevmezdim..

Pasif Kullanıcı

Canım çekti