Görüş Bildir
Haberler
ÖSYM YÖS Başvuru Kılavuzunu Yayımladı: YÖS Nedir? Başvurular Nereden ve Nasıl Yapılır?

ÖSYM YÖS Başvuru Kılavuzunu Yayımladı: YÖS Nedir? Başvurular Nereden ve Nasıl Yapılır?

Elif
24.11.2022 - 15:49

Türkiye'de bulunan yükseköğretim kurumlarına yurt dışından öğrenci kabulü için yapılan YÖS'e başvurular başladı. Pek çok aday, sınav başvurularının nasıl yapılacağını merak ediyor. Önümüzdeki aylarda gerçekleşecek Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı ile ilgili detaylar ise yayımlandı. Peki YÖS nedir? Başvurular nereden ve nasıl yapılı? YÖS ne zaman?

İçeriğin Devamı Aşağıda

YÖS Nedir?

YÖS Nedir?

Yükseköğretim Kurulu, yurt dışından öğrenci kabul edilen MYÖS sınavıyla ilgili birtakım değişiklikler yaptı. Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı öğrenciler için yapılan Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı'nın (TR-YÖS) ilki önümüzdeki ocak ayında gerçekleşecek.

ÖSYM tarafından yapılan YÖS; Türkçe, Almanca, Rusça, İngilizce ve Fransızca dillerinde gerçekleşecek.

YÖS Başvuruları Nereden ve Nasıl Yapılır?

YÖS Başvuruları Nereden ve Nasıl Yapılır?

ÖSYM, YÖS'le ilgili başvuru kılavuzunu yayımladı. YÖS başvuruları ise 24 Kasım ile 5 Aralık 2022 tarihleri arasında alınacak.

Başvurular ilgili tarihlerde ÖSYM'nin resmi internet sitesinden aday işlemleri bölümünden veya ÖSYM merkezlerinden gerçekleştirilecek.

2022 YÖS SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

YÖS Ne Zaman?

YÖS Ne Zaman?

2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı, 29 Ocak 2023 tarihinde gerçekleşecek. Adaylar, sınav günü 11:00'dan sonra sınav merkezlerine alınmayacak. Sınav ise saat 11:15'te başlayacak ve 100 dakika süre verilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?