Görüş Bildir
Haberler
Orucu Filme Tutturmak İsteyenlere Ramazan'a Özel Dokuz Kategoride Farklı Film Önerileri

Orucu Filme Tutturmak İsteyenlere Ramazan'a Özel Dokuz Kategoride Farklı Film Önerileri

addictedmovie
08.05.2019 - 10:51 Son Güncelleme: 24.03.2023 - 23:01

İftar ve sahur arasındaki kısa zamanda uyumak pek de mümkün değil! Biz de hem Ramazanınız daha güzel geçsin hem de bu aradaki zamanı daha iyi değerlendirmeniz adına 9 farklı kategoride 81 farklı film önerdik.

Şimdiden iyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzlemek istediğin film kategorisini seç ve öneriler karşına gelsin. 😊

#1 Sicario (2015)

#1 Sicario (2015)

Sicario, ABD ve Meksika arasında bulunan kanunsuz sınır kenti Suarez'de idealist bir FBI ajanı olan Kate ve özel operasyon kuvveti görevlilerinin uyuşturucu kartelleriyle mücadele etmek için görevlendirilmelerini konu alıyor. Sicario, oyunu kurallarına göre oynamayan suçlulara ulaşmak için sınırları zorlayan soluk soluğa bir operasyonun hikayesi.

#2 Ölümlü Dünya (2018)

#2 Ölümlü Dünya (2018)

Nesillerdir Haydarpaşa Garı’nda Anadolu Tat Lokantası’nı işleten Mermer Ailesi, 8 kişiden oluşan geniş bir ailedir. Kendi halinde, sade bir yaşamları olan bu insanlar dışarıdan oldukça sıradan bir hayat yaşam sürüyor gibi görünseler de gerçek hiç de öyle değildir. Mermer ailesi nesilden nesle kiralık katildir ve dünya çapında etkin olan dev bir organizasyon için çalışırlar. Ancak organizasyonun kimi kurallarının ihmal edilmesiyle birlikte işler karışır ve ailenin kimliği açığa çıkar. Olaylar da tam olarak burada başlayacaktır...

#3 Yip Man (2008)

#3 Yip Man (2008)

Bruce Lee'nin Sifu'su (ustası) Ip Man'in (Yip Man) biyografisi Ip Man - The Movie Kung Fu kökenli savunma tekniği WingChun'un 200 yıllık tarihine ışık tutuyor. Yim Wing Chun tarafından ortaya çıkarılan savunma teknikleri bütünü Wing Chun savunma sporlarının aksine gösteri amaçlı yapılan, müsabakaları düzenlenen bir spor değil. Rakibe hiç darbe şansı vermeden rakibi bertaraf etme amaçlı Wing Chun'un bu filmde seyirciye eşsiz bir seyir zevki yaşatıyor.

#4 Son Ültimatom (2007) The Bourne Ultimatum

#4 Son Ültimatom (2007) The Bourne Ultimatum

Oscar ödüllü Matt Damon, kalifiye bir suikastçi olan Jason Bourne'u canlandırıyor. Genç ve son derece profesyonel yeni yetişmiş katiller, hafızasını ve hayatta sevdiği tek insanı kaybeden Bourne'u kurşunlarıyla yıldırmaya çalışıyor, her hareketini izliyor ve her ne pahasına olursa olsun, gerçek kimliğini öğrenmesini engellemeye çalışıyorlar.

#5 Zafere Hücum (2013) Rush

#5 Zafere Hücum (2013) Rush

1976 yılında gerçekleşen Alman Grand Prix yarışında Niki Lauda'nın kullandığı Ferrari ikinci round'un sonunda yaşadığı bir sorun nedeniyle yarış dışı kalır ve birincilik ezeli rakibi James Hunt'a gider. Bu kaza sonrasında Lauda yaralanır; aradan geçen altı haftanın ardından olağan hırsı ve öfkesiyle pistlere geri döner. İki yarışçı arasında İtalyan Grand Prix'i ile başlayan mücadele diğer yarışlarda katlanarak devam eder. Hedef dünya şampiyonluğudur...

#1 Cesur (2012) Brave

#1 Cesur (2012) Brave

Merida, Kral Fergus ve Kraliçe Elinor’un okçuluk konusunda oldukça yetenekli ama bir kadar da deli fişek kızlarıdır. Kaderinin kendi elinde olduğuna inan Merinda, ülkede yüzyıllardan beri gelen bir geleneğe karşı çıkar. Lord MacGuffin, Lord Macintosh ve Lord Dingwall bu yetenekli, kızıl saçlı kızdan hiç hoşlanmazlar ve Merida’nın kararları krallık içerisindeki düzeni bozar. Bilge Kadın’a başvurduğunda ise uğursuz bir dileğin onu beklediğini öğrenir. Merinda ardı sıra gelen tehlikeli güçlerin farkına varır ve daha fazla gecikmeden korkunç laneti ortadan kaldırmaya çalışırken bir ayndan da gerçek cesaret ile yüzleşir.

#2 İnanılmaz Aile (2004) The Incredibles

#2 İnanılmaz Aile (2004) The Incredibles

Animasyon kahramanı Mr Incredible adı altında dünyada var olan kötülüklerle mücadele eden ve insanları kötücül şeylerden korumaya çalışan Bob Parr, dünyaca meşhurdur. Bir süre sonra hayatının bu denli yorucu olmasından yana şikayetçi olup emekliye ayrılmak ister. Eşi ve çocukları ile beraber daha sakin ve sıradan bir yaşam düzenine geçer. Çok geçmeden bu düzenden de sıkılır çünkü sigortacılık gibi bir iş onu pek kesmemektedir. Evren niyet ve isteklerini duyar ve ona bir mesaj iletilir. Bir adada artık gizli bir görevin sahibidir.

#3 It's Such a Beautiful Day (2012)

#3 It's Such a Beautiful Day (2012)

Hertzfeldt’in kendine has çöp adamlarının birbirinden sıradışı efektlerle ortaya konduğu bu filmi pek duymamış olmanız mümkün. Kimklik ve akıl sağlığı konuları karanlık bir şekilde işleniyor.

#4 VOL·i (2008) WALL·E

#4 VOL·i (2008) WALL·E

Harap edilmiş, kirli ve kuru bir dünyada hikâye başlar. Yüz yıllar önce bütün insanlar, çevrenin kesintisiz kötü kullanımı yüzünden yaşanamaz hale gelen dünyayı BnL isimli bir mega şirketin inşa ettiği uzay gemileri ile terk etmiştir. Vol-İ dünyayı temizlemek için üretilmiş bir robottur. İnsanlar bir gün dünyayı terk etmek zorunda kalırlar ancak giderken tüm robotları kapatmışlardır, Vol-İ dışında. Gezegende bir başına kalan Vol-İ yüzyıllar boyunca gezinir durur. Ancak bir gün gezegene Eve adında bir arama robotu gönderilir. Vol-İ Eve'e âşık olur; 700 yıl öncesinden kalma plazma televizyonunda 1969 yapımı Cici Kız (Hello, Dolly!) filmini izlerken yaşadığı hislerinin aynısını duyar. Vol-İ ile Eve galaksiler arası bir macera yaşarlar.

#5 Ruhların Kaçışı (2001) Sen to Chihiro no Kamikakushi

#5 Ruhların Kaçışı (2001) Sen to Chihiro no Kamikakushi

Ruhların Kaçışı, Japon animasyon üstadı Hayao Miyazaki’nin en değerli yapıtlarından biri. Film, küçük Chihiro ve ailesinin yeni bir kasabaya taşınmalarıyla açılır. Yolculuk esnasında yolda gördükleri bir tünele dikkat eden aile, tünelin içerisinden geçtiklerinde karşılaştıkları fantastik dünyanın içerisinde büyülenirler. Ancak bu kasabada yolunda gitmeyen bir şeyler vardır, bu büyü kısa bir zaman sonra bozulacaktır. Ailesini kaybeden küçük Chihiro, babasını kurtarmak için korku dolu bir maceraya atılacaktır.

#1 Once (2007)

#1 Once (2007)

Bu buruk-sevinç bağımsız yapım filmin kendisiyle beraber unutulmaz müzikleriyle de izleyicilerin 'bam telini titretti'. Sade ve güzel ve hayatın kendisi kadar ham.

#2 Günden Kalanlar (1993) The Remains of the Day

#2 Günden Kalanlar (1993) The Remains of the Day

Downton Abbey dizisinden Bay Carson'ın Bayan Hughes ile olan aşkına hayran olan herkes 20. yüzyılın başlarında İngiltere'de kahya Bay Stevens (Anthony Hopkins) ve temizlikçi Bayan Kenton'ın (Emma Thompson) önlenmiş, inanılmaz derecede duygusal aşkına tanık olmalı! Bu filmin tam 8 Oscar'a aday olmasının bir sebebi var.

#3 Aşk (2013) Her

#3 Aşk (2013) Her

Theodore Twombly hayatını, yakın gelecekte nadir bulunan bir şeye dönüşmüş olan el yazımı mektupları yazarak kazanmaktadır. Ve bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Kusursuz bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu son derece çekici bir kadın olan Samantha ile tanıştırır. Sanal bir varlık olan ve sadece bir sesten ibaret olan Samantha, Theodore'u dünya ve hayat üzerine sorduğu sorularla birlikte bambaşka bir gerçeklikle tanıştırır. Ağır bir depresyonun içerisinde olan Theodore, yavaş yavaş hayatın keyifli yanlarını fark etmeye başlarken yapay zeka programıyla arasındaki ilişki de gitgide tuhaflaşır.

#4 Saksı Olmanın Faydaları (2012) The Perks of Being a Wallflower

#4 Saksı Olmanın Faydaları (2012) The Perks of Being a Wallflower

Bu film muazzamdı. Senaryosunu romanın yazarı Stephen Chbosky'nin yazdığı bu yapımı hayranlar izlerken büyük zevk almıştı. Logan Lerman, Emma Watson ve Ezra Miller muhteşem film müzikleri ve pek çok izleyicinin bağ kurabileceği derin konusuyla istisnai bir ekip oluşturmuştu. Dahası, kim Emma Watson'a aşık olmaz ki?

#5 Aşk Zamanı (2000) Faa Yeung nin wa

#5 Aşk Zamanı (2000) Faa Yeung nin wa

Yerel bir gazetenin yazı işleri müdürü olan Chau ve eşi, Şangaylıların yaşadığı bir apartmana taşınırlar. Chau, taşınma gününde burada yeni kapı komşusu Li-Chun ile tanışır. Her ikisinin de eşlerinin yardımı olmaksızın eşya taşıyor olmaları ilginç bir tesadüftür. Li-Chun ve Chau, eşlerinin işte oldukları zamanı birlikte geçirmeye ve gitgide daha iyi arkadaş olmaya başlarlar. Neden sonra anlarlar ki, aslında ikisinin eşleri arasında bir ilişki vardır ve aldatılmaktadırlar. Durumu keşfetmek, onları aşk hayatlarını yeniden gözden geçirmeye ve birbirlerinden destek almaya itecektir

#1 Yaşıyorlar (1988) They Live

#1 Yaşıyorlar (1988) They Live

Seyyare bir işçi olan John Nada, bir inşaatta çalışmak için Los Angeles’tadır. Şans eseri uzaylıların dünyayı ele geçirme planına şahit olur. TV, gazete ve basın yayın yoluyla halkı hipnotize eden ve gerçek görüntülerini gizleyen istilacılar, özellikle para ve güç sahibi kimseleri kendilerine hedef seçmektedir.

Gizlice örgütlenmiş direniş hareketine katılan Nada, direnişçilerin özel yapım güneş gözlükleri sayesinde kerkenkelemsi uzaylıların gerçek yüzünü görebilmektedir.

#2 Değişen Dünyanın İnsanları (1966) Fahrenheit 451

#2 Değişen Dünyanın İnsanları (1966) Fahrenheit 451

Devlet, insanların düşünsel dünyalarını özgürleştirdiği için tüm kitapları yasaklamış ve kitap kavramını tedavülden kaldırmıştır. Devlet, kitaplarla olan savaşı kazanmıştır. İtfaiyede çalışan Guy Montag'ın görevi de bu mevcut tüm kitapları yakmak ve onları tarihe gömmektir. Ancak Montag, tüm insanların yitip gittiği ve türlü haplarla hayatta kalmaya çalıştıkları dünyada kendini tek başına kalmış gibi hissetmektedir. Bir süre sonra aşık olacağı kitap aşığı bir kız, Montag'ın tüm bakış açısını değiştirecektir.

Fransız Yeni Dalgası'nın devrimci isimlerinden Francois Truffaut'nun yönettiği film, Ray Bradbury'nin ilk olarak 1951 senesinde basılmış kitabından uyarlandı.

#3 Fantastik Gezegen (1973) La Planète Sauvage

#3 Fantastik Gezegen (1973) La Planète Sauvage

Fransız animasyoncu René Laloux imzalı başyapıt, iki farklı tür arasındaki ezeli mücadeleyi anlatıyor. 

Dev yaratıklar ve küçük 'insansılar' arasındaki mücadele, içerdiği etkileyici fantastik unsurlara rağmen son derece tanıdık geliyor. Laloux ve senarist arkadaşları, 70’lerin politik iklimini çok iyi yansıtan bu filmde, sınıf mücadelesine dair düşüncelerini paylaşıyorlar aslında.

Saykodelik teknikleri, bilinçaltına işleyen müzikleri ve müthiş detaylar ve göndermeler içeren senaryosuyla ölümsüz bir klasik.

#4 Yasak Bölge 9 (2009) District 9

#4 Yasak Bölge 9 (2009) District 9

1982 yılında hayatta kalan son uzaylılar, hayatta kalabilmek için dünyayı seçerler. Güney Afrika'nın bir gölgesine yerleşen uzaylılar çok geçmeden bir araştırma ekibi tarafından keşfedilirler. MNU isimli özel bir şirketin gözetimi altında tutulan uzaylılar, District 9 isimli bir bölgeye yerleştirilirler. Bu şirketin yetkilileri uzaylıların teknolojisinin sırlarını öğrenip uygulamayı, böylece de muazzam paralar kazanma peşindedir. Bunun için gerekli olan şey ise uzaylı DNA'sıdır. MNU çalışanı Wikus vander Merwe esrarengiz bir virüs tarafından saldırıya uğrar ve uzaylılara benzemeye başlar. Şirket şimdi kendi çalışanının peşine düşecek, Merwe ise tek sığınabileceği yer olan District 9'a doğru yola çıkacaktır.

#5 Son Umut (2006) Children of Men

#5 Son Umut (2006) Children of Men

Takvimlerin 2027 yılını gösterdiği dünya üzerinde, nedeni çok anlaşılamayan olaylar yaşanmaktadır. Son dünyaya gelen bebeğin üzerinden 19 yıl geçmiştir ve insanlık artık üreyememek gibi bir çıkmazla karşı karşıyadır. Ülkelerin politik düzenlerini de etkileyen bir şekilde değişimler yaşanmasına neden olan bu durum, kendini olayların akışına bırakarak çöküşe giden insanların yanında, bu durumun nedenlerini bulmaya çalışan mücadeleci insanları da yaratır.

#1 Roma (2018)

#1 Roma (2018)

Oscar, Akademi ve BAFTA ödülleri ile son dönemde sinema dünyasının en başarılı yönetmenlerinden olan Alfonson Cuaron'un 'Roma' isimli filminin ilk gösterimi Venice Film Festivali'nde gerçekleştirildi. Hem öyküsü hem de sinematografisi ile bolca beğeni topladı. Roma ile Cuarón, kendi çocukluğundan ilhamla 1970'ler siyasi ortamında geçen, sosyal hiyerarşi ve aile içi çatışmaları konu edinen bir filme imza attı.

Meksiko'da orta sınıftan ailelerin yaşadığı Roma mahallesinde, bir evde hizmetçi olarak çalışan genç Cleo'yu (Yalitza Aparicio) odağına alan film, zaman ve mekanın insanlar üzerindeki gücü ve etkisini konu ediniyor.

#2 Bohemian Rhapsody (2018)

#2 Bohemian Rhapsody (2018)

'Bohemian Rhapsody', Queen grubuna, müziklerine, klişelere meydan okuyan ve kuralları yıkarak dünyanın en sevilen sanatçılarından biri haline gelen ikonik solistlerine bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Film, simgeleşmiş şarkıları ve devrimci sesiyle grubun meteorik yükselişine, Mercury'nin yaşam tarzının kontrolden çıkması ile çıkan iç çatışmaya ve yaşamını tehdit eden hastalığına rağmen Mercury'nin rock müziktarihinin en büyük performanslarından birinde gruba liderlik ettiği Live Aid konserinin arifesinde muzaffer birleşme sürecine yayılıyor. Bu süreçte de, her zaman bir aile gibi olan ve günümüzde dışlanmışlara, hayalperestlere ve müzikseverlere ilham vermeye devam eden bir grubun mirasını süslüyor.

#3 Gizli Dünya (2015) Room

#3 Gizli Dünya (2015) Room

Jack ve annesi dört duvarla çevrili kutu gibi bir odada yaşamaktadırlar. Mutfak, banyo, uyku ve televizyonun aynı metrekarede hayat bulduğu bu karanlık ve kasvetli oda, Jack'in tanıdığı tek dünyadır. Televizyon ise onun en iyi arkadaşıdır. Peki ne zamana kadar?

#4 Mandalina Bahçesi (2013) Mandariinid

#4 Mandalina Bahçesi (2013) Mandariinid

Kafkasya'da artık savaş kapıdan içeri girmiştir. Çatışmanın kendileri üzerinde oluşturacak tahribatın farkında olan halk; canlarını güvenlik altında alabilmek için Estonya'ya göç etmeye başlamıştır. Yaşadıkları yeri tek edemeyen iki yaşlı insan; savaşın tam kalbinin attığı yerde kalmış ve yavaş yavaş da maddi sıkıntılar yaşamaya başlamışlardır. Bu iki yaşlı adamın, göç edememe sebebi de bu maddi sıkıntılardır. Biri marangozluk yaparak, diğeri de bahçesindeki mandalinaları toplayarak bu parayı temin edip göç etmeyi planlamaktadır. Fakat ne yazık ki her ikisi de bulundukları toprakları terk etmek için geç kalmıştır ve iki yaşlı adam tam savaşın ortasında kalır.

#5 İçimdeki Yangın (2010) Incendies

#5 İçimdeki Yangın (2010) Incendies

İkiz kardeşler Jeanne ve Simon henüz yaşamını yitiren annelerinin vasiyetini okumak üzere notere gelirler. Vasiyette annelerinden hiç beklemedikleri bir istekle karşılaşırlar. Anne Nawal Marwan çocuklarından hakkında hiçbir şey söylemediği babalarını bulmalarını istemektedir. Böylece çocuklar Lübnan'a doğru bir yolculuğa başlarlar.

#1 Sihirbazlar Çetesi (2013) Now You See Me

#1 Sihirbazlar Çetesi (2013) Now You See Me

'Now You See Me', Atlas isimli son derece karizmatik ve etkileyici bir illüzyonistin liderliğini yaptığı, dünyanın en iyi sihirbazlarından oluşan 'Four Horsemen' ekibinin başından geçenleri konu alıyor. Ekip üstün sihir marifetlerini sadece sahne gösterileri için değil, soygun yaptıkları bankaların sistemlerine erişmek ve izleyicilerini soymak için kullanıyorlar. Bu adamlar izleyicileri önce başka bir kıtadaki bir bankayı soyarak, daha sonra beyaz yakalı bir suçlunun bankadaki milyon dolarlarını izleyicilerin banka hesaplarına aktararak şaşırtıyorlar. Bunun üzerine onları durdurmaya kararlı olan özel FBI ajanı Dylan bu çetenin peşine düşer...

#2 Kaçış Planı (2010) The Next Three Days

#2 Kaçış Planı (2010) The Next Three Days

Eşinin suçsuz yere hapse girmesine sebep olan kişiyi bulmak zor iş. Onu hapishaneden kaçırma yöntemini bulmak ise çok daha zor iş. John Brennan bunu denemeye kalkışıyor.

#3 Yaşam Şifresi (2011) Source Code

#3 Yaşam Şifresi (2011) Source Code

Bulunduğunuz yere nasıl geldiğinize dair fikriniz yok. Etrafınızdaki insanları da tanımıyorsunuz. Aslında siz, siz misiniz ondan bile emin değilsiniz. Bir yandan bunlara cevap bulmaya çalışırken bir yandan da bir saldırıyı gerçekleştirecek olan kişiyi bulmanız gerekiyor. Çözülmesi zor bir bulmaca!

#4 Zodiac (2007)

#4 Zodiac (2007)

Bir seri katil düşünün ki hiç yakalanamıyor, ardında en ufak bir delil bırakmayacak kadar zeki. Cinayet dosyaları çözülemedikçe izleyicinin merak katsayısı daha da artıyor. Bu David Fincher klasiği gerçek bir hikayeye dayanıyor.

#5 Prestij (2006) The Prestige

#5 Prestij (2006) The Prestige

Sihirbazların izleyicileri kandırması kolay. Peki, birbirlerini kandırma konusunda ne kadar başarılı olabilirler? Nolan'ın yine akıl dolu bir başka filmi ve yine filmi tam anlamıyla çözmesi o kadar kolay değil.

#1 Jack'in Yaptığı Ev (2018) The House That Jack Built

#1 Jack'in Yaptığı Ev (2018) The House That Jack Built

Her filminde izleyiciyi zorlayıp kışkırtan Lars Von Trier, Cannes’da dünya prömiyerini yapan son filminde çıtayı iyice yükseltti. 2013 tarihli 'Nymphomaniac'tan bu yana sessiz kalan Von Trier’in önce bir televizyon dizisi olarak planladığı 'Jack’in Yaptığı Ev', parlak oyuncu kadrosuyla göz kamaştırırken dehşet verici hikâyesi ve görselliğiyle izleyicileri ve eleştirmenleri ikiye böldü. 1970’lerde geçen film, 12 yıl boyunca bir seri katili izliyor ve işlenen korkunç cinayetleri katilin kendi gözünden perdeye yansıtıyor. Katil Jack rolünü üstlenen Matt Dillon’ın muhteşem performansıyla yükselen film, Von Trier’in her zamanki muzip ve sivri tarzıyla seri katil türünün kurallarını yıkıp geçiyor.

#2 Geçmisten Gelen (2015) The Gift

#2 Geçmisten Gelen (2015) The Gift

Simon ve Robyn yeni evli, genç bir çifttir. Hayatları tam da planladıkları gibi giderken, Simon'ın bir lise arkadaşıyla karşılaşması tüm yaşamlarını alt üst edecektir. Simon, Gordo'yu ilk başta tanımaz ama bir dizi beklenmedik karşılaşma ve kaynağı belirsiz hediye, geçmişten gelen korkunç bir sırrı da açığa çıkartacaktır. 20 sene önce Simon ve Gordo arasında gerçekleşen olayın rahatsız edici, gerçek yüzünü öğrenince Robyn hayata dair sorgulamalara da girecektir.

#3 Climax (2018)

#3 Climax (2018)

'Tek Başına', 'Dönüş Yok', 'Boşluk' ve 'Aşk' gibi filmleriyle izleyicileri sonuna kadar zorlayan Gaspar Noé, Cannes’da prömiyerini yapan son filminde de kuralı bozmuyor. Gerçek bir haberden esinlenerek 'rüya ve kâbuslarını' perdeye yansıtan Noé, son filminin merkezine bu kez dansçıları yerleştiriyor. 'Cehennemvari bir sinemasal dans partisi' olarak tanımlanan Climax, gösterileri için hazırlanan bir dans grubunu izliyor. Dansçılar, son provalarını yaptıktan sonra beklenmedik bir gelişmeyle Noé tarzı olaylar birbirini kovalıyor. Paris’te dans savaşlarından dansçı-müzisyen Kiddy Smile tarafından seçilen dansçıların rol aldığı filmin koreografileri Diplo, Sia, Björk, Rihanna ve 30 Seconds to Mars’la çalışmış Nina McNeely’ye ait.

#4 Kimlik (2003) Identity

#4 Kimlik (2003) Identity

Karanlık ve felaket kokan bir gecede ortaya çıkan bir kasırga o sırada farklı dertler peşinde koşan on yabancıyı bir araya getirir. Birbirini daha önce görmemiş olan bu on yabancı çeşitli sebepler nedeniyle bir otele sığınmak zorunda kalır. Bu izbe otelde dışarıdaki dünyayla iletişimini kaybeden bu yolcular kısa bir süre içerisinde çeşitli tuhaf durumlara tanık olmaya başlarlar. Kim olduğunu bilmedikleri bir güç, seri bir şekilde cinayetlere imza atmakta, hayatta kalmak anbean daha da zorlaşmaktadır.

#5 Sessiz Bir Yer (2018) A Quiet Place

#5 Sessiz Bir Yer (2018) A Quiet Place

2 çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sakin bir yaşam sürerler. Henüz büyüme çağlarında olan çocuklar da ebeveynleri de hiçbir şekilde konuşmaz ve işaret diliyle anlaşırlar. Ancak bunun sebebi konuşamıyor olmaları değildir. Aile gıcırtı çıkaracak her türlü adımdan, ses yapacak her türlü hareketten uzak dururlar.

#1 Domuzlar Kanatlandığında (2011) When Pigs Have Wings

#1 Domuzlar Kanatlandığında (2011) When Pigs Have Wings

Gazze'de balıkçılık yapan Cafer, İsrail'in açık denizde balık avlamalarını yasaklaması nedeniyle istediği miktarda balığı bir türlü avlayamadığından, ister istemez geçim sıkıntısı çekmektedir...

Günün birinde ağına bir domuz takılır. Önce ne yapacağını şaşıran Cafer, yokluğun da etkisiyle, domuzu paraya çevirmenin yollarını aramaya başlar...

Ancak işi hiç de kolay değildir. Çünkü domuz, müslümanlar arasında olduğu gibi museviler arasında da istenmeyen bir hayvandır...

#2 Arif V 216 (2018)

#2 Arif V 216 (2018)

Arif'in yakın dostu 216, insan olmaya karar vererek dünyaya gelir ve burada başına olmadık işler gelir. Her ne kadar insan olabilmek için kıyasıya bir çaba harcasa da 216'nın farklılıkları çok barizdir. Üstelik bir de gözleri görmeyen Pembe Şeker'e aşık olur. Kötü niyetli bir iş adamının onu kopyalamaya kalkışmasıyla Arif devreye girer ve hem 216'yı hem de tüm dünyayı kurtarmaya çalışır...

#3 Ekmek ve Laleler (2000) Pane e tulipani

#3 Ekmek ve Laleler (2000) Pane e tulipani

Kırklı yaşlarında bir ev kadını olan Pescara'lı Rosalba, katıldıkları bir otobüs turunun verdiği mola sırasında, yol kenarındaki bir kafeteryada bırakıldığını fark edince oldukça sinirlenir. Unutkan kocasının ve çocuklarının onu almak üzere dönmelerini beklemek yerine, eve kendi başına gitmeye karar verir.

#4 Zombilerin Safağı (2004) Shaun of the Dead

#4 Zombilerin Safağı (2004) Shaun of the Dead

Bir adam can çekişmekte olan hayatını kurtarmaya karar verir. İlk adım olarak da eski kız arkadaşını yeniden kazanmayı planlar. Annesi ile olan ilişkisini düzeltmek ister. Bir gün Kuzey Londra’yı zombiler basar. Sokaklarda ölüler birikmeye başlar. Bütün bunları izleyen Shaun, sevdiklerini kurtarmaya karar verir. Liz, Ed, Pete ve annesini toparlayıp Winchester'a ulaşabilirse hayatta kalacaklarına inanan Shaun'u zorlu bir macera beklemektedir. Annesi bir zombi tarafından ısırılır. Shaun onu öldürmek zorunda kalır. Film aslında bir zombi komedisi. Eleştirmenler tarafından oldukça övgü aldı.

#5 PK (2014)

#5 PK (2014)

P.K. bi şehirdeki yabancının düşünceler komedisidir. P.K. daha önce kimsenin sormadığı sorular sorar. Bunlar masum, çocuk gibi sorulardır ama cevapları enteresandır.P.K.'in masum gözlerini gören insanlar kendi monoton hayatlarını gözden geçirirler.

P.K.'in sadık arkadaşları ve dostları olur. Kırık kalpleri düzeltir öfkeleri dindirir. P.K.'in çocuksu merakı kendisi ve milyonlarca insan için manevi bir yolculuğa dönüşür.

#1 Mustang (2015)

#1 Mustang (2015)

İnebolu'da geçen bir hikayeyi ele alan Mustang, beş kız kardeşin özgürlükleri için verdikleri mücadeleye odaklanıyor. Lale ve kardeşleri oynadıkları bir oyunun çevreleri tarafından beklenmedik bir skandala dönüştürülmesi sonucu adeta ev hapsine mahkum olurlar. Bu durum öyle bir noktaya sürüklenir ki evde evlilik planları dahi yapılmaya başlanır. Ancak beş kardeş üzerlerinde kurulan bu baskıları yenip özgürlüklerine kavuşmak için yeni yollar arayacaktır.

#2 Kelebekler (2018)

#2 Kelebekler (2018)

Yolları yıllar önce ayrılan 3 kardeşi, aradan geçen 30 yıl geçmesine rağmen babaları bir araya getirmek ister ve onları Hasanlar Köyü’ndeki evlerine geri çağırır. Kardeşlerden en büyüğü Cemal, onları alır ve nedenini bilmedikleri bir yolculuğa çıkar. Üç kardeş köye gittiklerinde ise babalarının öldüğünü öğrenirler. Babaları, köyün acayipliklerinden biri olan kelebeklerin gelişinde gömülmeyi vasiyet etmiştir. Birbirlerini çok az tanıyan kardeşler köyde kaldıkları süre boyunca yaşadıkları olaylarla kendilerini, birbirlerini ve babalarının kim olduğunu anlamaya çalışır.

#3 Kedi (2016)

#3  Kedi (2016)

Mahallenin kedileri siz eve girdikten ve ortalıktan kaybolduktan sonra ne yapıyor sorusuna verilmiş 80 dakikalık bir cevap. Uyumadan önce 'sadece bir tane' diye açıp sabahlara kadar izlediğiniz kedi videolarından çok daha iyisi. İstanbul’un Galata, Cihangir, Feriköy, Kuzguncuk gibi merkezi semtlerinin tanınan kedileri kimin bacağına sürtünür, kimin tezgahında yatar, kimin penceresine tıklayıp mama ister, yavrularını nereye saklar, mahalleye yeni gelen sıska kediye nasıl ayar verilir? İnsanların ağzından karakterlendirilen; çeşit çeşit huylarından bahsedilen; ev, bahçe ve sokak tipi kedigillerden dokuz tanesi, tüm o insanları hiç umursamadan takılmaya devam ederken bizi İstanbul’da dolaştırıyor.

#4 İtirazim Var (2014)

#4 İtirazim Var (2014)

İtirazım Var, Onur Ünlü'nün senaryosunu yazdığı, yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği 2014 yapımı polisiye komedi türünde sinema filmidir ve 10 filme ulaşmasını istediği Milli Cinayet Koleksiyonu'nun üçüncü ayağıdır.

Selman Bulut, bir zamanlar antropolojiyle ilgilenmiş eski bir boksör, şimdilerdeyse bir camide görev yapan sıradışı bir imamdır. Bir gün camide namaz kıldırdığı sırada caminin içi silah sesleriyle yankılanır. İçeride bulunan kişilerden biri yere yığılır ve hayatını kaybeder. Olay yerine gelen polis ilk delilleri toplar ve araştırma süreci başlar. Selman Bulut bu olay sonrasında harekete geçer ve şüphelendiği kimi kişi ve durumların üzerinden davayı çözmeye karar verir. Her ipucu işleri beklemediği bir noktaya götürür ve olaylar gittikçe daha gizemli bir hal almaya başlar...

#5 Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013)

#5 Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013)

Cemal, Manisa'nın Akhisar kasabasında babasıyla yaşayan ve kendi berber dükkanlarında çalışan bir adamdır. Kendi halinde gibi görünen Cemal'in içine bir sıkıntı çöker, kendisi bile ne olduğunu bilemez... Öte yandan hemen hemen herkesin birbirini tanıdığı bu kasabada, gayet sıradan gibi görünen insanların olağanüstü güçleri vardır. Kimi zamanı durdurur, kimi duvarların ardını görür, kimi ölümsüz. Ama hiçbiri de süper kahraman değildir. Herkes her şeyi bilir ve normal hayatına devam eder.

#6 Ambulance (2022)

#6 Ambulance (2022)

Ambulans, birçok suça bulaşmış evlatlık kardeşiyle bir banka soygununa karışan eski bir askerin hikayesini konu ediyor. Eski bir asker olan Will Sharp'ın, hasta olan karısının ameliyatı için paraya ihtiyacı vardır. Will, yardım istememesi gerektiğini bilse de azılı bir suçlu olan evlatlık kardeşi Danny'den yardım ister. Danny, Will'e yardım etmek yerine ona birlikte bir soygun gerçekleştirmeyi teklif eder. Karısını kurtarmak isteyen Will, istemese de bu teklifi kabul etmek zorunda kalır ve iki kardeş Los Angeles tarihinin en büyük banka soygununu gerçekleştirmek için plan yapar. Ancak soygun sırasında planları istedikleri gibi gitmeyince karderşler, içinde yaralı bir polis ve acil yardım görevlisinin olduğu bir ambulansı kaçırır.

#7 The Tomorrow War (2021)

#7 The Tomorrow War (2021)

İşgal altında bulunan dünyada insanlar, uzaylılara karşı verdikleri savaşta büyük bir yenilgiye uğrar. Artık değişen düzende yaşayan bilim insanları, sistemi değiştirmek için asker yetiştirmeye karar verir. Savaşa hazırlanmak için yeni bir yol keşfeden bilim insanları tarafından yetiştirilen askerlerin vereceği savaş, insanlığın geleceğini belirleyecektir.

#8 Red Notice (2021)

#8 Red Notice (2021)

Red Notice, dünyanın en çok aranan sanat eseri hırsızının peşine düşen bir Interpol ajanının hikayesini konu ediyor. İnterpol tarafından dünyanın en çok aranan insanlarını yakalamak için kırmızı bülten çıkarıldığında, FBI'ın en iyi profil uzmanı John Hartley harekete geçer. Dünyanın en çok aranan sanat hırsızı The Bishop'un peşine düşen John, bu süreçte dünyanın en iyi sanat hırsızı olan Nolan Booth ile ortak olmak zorunda kalır. Yaşanan bir dizi olayın ardından üçlü kendilerini dünyanın dört bir yanındaki tenha bir hapishanede, bir dans pistinde, ormanda ve hepsinden de kötüsü birbirlerinin çalıştıkları şirketlerde bulur.

#9 Wrath of Man (2021)

#9 Wrath of Man (2021)

İntikam Vakti, oğlunun intikamını almaya çalışan gizemli bir adamın hikayesini konu ediyor. H, varlıklı ve güçlü bir adamdır. Ancak tüm bunlara rağmen o, her hafta milyonlarca dolar taşıyan zırhlı bir araç şirketinde özel güvenlik görevlisi olarak işe başlar. H, olağanüstü yetenekleri sayesinde soygun girişimlerini engeller. Herkes onun çalışmasından memnundur ancak kimse onun neden bu şirkete girdiğini bilmemektedir. H'nin şirkette çalışmasının tek nedeni ise oğlunun ölümüne neden olanlardan intikam almaktır.

#6 Luck (2022)

#6 Luck (2022)

Sam, eşleşen bir çift çoraba sahip olmamaktan, ekmeğin reçelli tarafını yere düşürmek gibi şansızlıklarla çevrili günler yaşamaktır. Hayatındaki her şey kötü giden Sam'in talihi, günün birinde yerde bir şans parası bulmasıyla değişir. Ne var ki Sam parayı yanlışlıkla tuvalete düşürür.

Üzüntü içindeyken konuşan bir kara kediyle karşılaşan Sam, onu gizlice takip ederek yeni bir şans parası bulabileceği ve aslında insanların girmesi yasak olan Şans Diyarı'na gider... Ancak kaderi olan kötü şansını da beraberinde sürükleyen Sam'in, Şans Diyarı'nda ne gibi aksiliklere yol açabileceğinden haberi yoktur...

#7 DC League Of Super-Pets (2022)

#7 DC League Of Super-Pets (2022)

DC'nin yeni uzun metrajlı animasyon filmi DC Süper Evciller Takımı'te, bu kez başrolde süper kahramanların evcil hayvanları var! Süperman'in köpeği, Batman'in tazısı, Supergirl'ün atı, Wonder Woman'ın kangrusu, Aquamen'in deniz atı ve Flash'ın kaplumbağasıyla sıra dışı bir süper kahraman hikayesine hazır mısınız? Aynı super güçleri paylaşan ve birlikte suçlularla savaşan Süper Köpek Krypto ve Superman, iki yakın arkadaştır. Superman ve Adalet Birliği’nin üyeleri kaçırılınca Süper Köpek Krypto, hemen harekete geçer. Süper kahramanları kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişmesi gereken Krypto, barınakta yaşayan bir sokak çetesini kendisi ile aynı takımda yer almaları için ikna etmeye çalışır.

#8 Turning Red (2022)

#8 Turning Red (2022)

Kırmızı, ergenliğin getirdiği sorunların altında sıkışıp kalan on üç yaşındaki Mei Lee’nin hayatına odaklanıyor. Mei Lee, annesinin beklentisi ve ergenliğin beraberinde getirdiği karmaşa arasında kalan 13 yaşındaki bir kızdır. Baskıcı olduğu kadar koruyucu bir anne olan Ming, kızının yanından uzaklaşmasını istemez. Ancak bu durum Mei Lee için oldukça talihsizdir. Hem ilişkilerindeki hem de vücudundaki değişikliklerle uğraşan Mei, heyecanlandığı zaman dev bir pandaya dönüşür.

#9 Scoob (2020)

#9 Scoob (2020)

Sevilen çizgi dizi Scooby Doo’nun beyaz perde uyarlamasında, Scooby ve Shaggy’nin tanıştıkları andan itibaren ömür boyu süren dostluğuna odaklanılıyor. Tanışmalarının ardından, dedektif olma hayali kuran Fred, Velma ve Daphne ile güçlerini birleştiren Scooby ve Shaggy, çok geçmeden ünlü Mystery Inc.’i kurar. Birçok zorlu vakayı başarıyla çözen ekip, şimdi kariyerlerinin en zorlu gizemiyle karşı karşıyadır. Efsanevi hayalet köpek Cerberus'u dünyaya salacak bir komplonun haberini alan ekip, vakit kaybetmeden harekete geçer. Bu süreçte Scooby, gizli bir mirası olduğunu keşfeder.

#6 Three Thousand Years of Longing (2022)

#6 Three Thousand Years of Longing (2022)

Üç Bin Yıllık Bekleyiş, kavanoza hapsedilen bir Cin ile yolları kesişmesiyle hayatı bambaşka bir hal alan Alithea'nın hikayesini konu ediyor. Bir bilgin olan Alithea’nın yolu bir gün kavanoza hapsedilen bir Cin ile kesişir. İkisi, İstanbul’da bir otel odasında sohbet etmeye başlar. Özgürlüğüne kavuşmak isteyen Cin, Alithea’yı kendisine yardımcı olması için ikna etmeye çalışır. Cin, Alithea’nın yardımcı olması karşılığında onun üç dileğini gerçekleştirmesi yönünde bir vaatte bulunur. Teklifi kabul edip Cin’e yardım eden Alithea'nın dilekleri, zaman içinde yirmi yıl atlamayla sonuçlanır. Bu süreçte ikisi birbirlerine karşı beklenmedik duygular geliştirir.

#7 Marry Me (2022)

#7 Marry Me (2022)

Evlen Benimle, aldatıldığını öğrenmesiyle tanımadığı biriyle evlenmeye karar veren bir süperstarın hikayesini konu ediyor. Pop yıldızı olan Kat Valdez ve popüler müziğin süpernovası olan Bastian, çeşitli platformlarda yayınlanacak olan bir törenle evlenmek üzeredir. Ancak düğünden kısa bir süre önce Kat, Bastian’ın kendisini asistanıyla aldattığını öğrenir. Sahne üzerindeyken öğrendiği bu haberle yıkıma uğrayan Kat, bu sırada konsere gelen boşanmış bir matematik öğretmeni olan Charlie ile gözgöze gelir. Dürtüsel bir tepkide bulunan Kat, eline evlen benimle yazılı bir pankart tutuşturulan Charlie’yle evlenmeyi seçer. Bir çılgınlık anında verilen bu karar, bu süreçte yaşanan olayların da etkisiyle beklenmedik bir aşka dönüşür.

#8 Book of Love

#8 Book of Love

Meksika'da bir kitap turunda bir araya gelen iki yazarın hikayesini konu ediyor. Genç İngiliz yazar Henry, yeni romanında istediği başarıyı yakalayamaz. Ancak kitabı beklenmedik bir zamanda Meksika'da popüler hale gelir. Bu durum üzerine kitabın yayıncısı Henry'nin bir tanıtım turu için Meksika'ya gitmesini ister. Henry, Meksika'ya vardığında romanın popüler olmasının ardındaki nedeni öğrenir. Meksikalı çevirmen Maria, Henry'nin kitabını erotik bir roman olarak yeniden yazar. Bu duruma öfkelenen Henry, Maria ile birlikte bir kitap turunda birlikte seyahat etmek zorunda kalır. Bu süreçte ikisi arasında beklenmedik bir yakınlık oluşur.

#9 About Fate (2022)

#9 About Fate (2022)

Her ikisinin de nişan teklifleri başarısız olduğunda, umutsuz romantikler Margot ve Griffin, yaşanan bir dizi olayın ardından yılbaşı gecesinde bir araya gelir. Gerçek aşka inanarak birlikte büyülü bir yolculuğa çıkan Margot ve Griffin, çok geçmeden bunca yıldır aradıkları aşkın tam önlerinde olabileceğini fark eder.

#6 Boss Level (2021)

#6 Boss Level (2021)

Boss Level, hiç bitmeyen bir zaman döngüsüne hapsolan emekli özel kuvvetler subayının hikayesini konu ediyor. Roy Pulver, ülkesine uzun süre hizmet eden ve bir süre önce emekli olan özel kuvvetler subayıdır. Cinayete kurban giden Roy, öldüğü günün sürekli tekrarlandığı bir zaman döngüsüne hapsolduğu keşfeder. Ölümünün ardındaki gizemi açığa çıkarmak için hareke geçen Roy, zamana karşı verdiği bu savaşta döngüden kurtulmayı başarabilecek midir?

#7 Moonfall (2022)

#7 Moonfall (2022)

Moonfall, ayın yörüngeden çıkıp, dünyaya doğru yaklaşması karşısında insanların yaşadıklarını konu ediyor. Dünya büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Gizemli bir güç Ay'ı Dünya çevresindeki yörüngesinden çıkıp, Dünya'ya doğru hareket etmeye başlamasına neden olur. Çarpışmanın gerçekleşmesine sadece haftalar kala NASA yöneticisi ve eski astronot Jo Fowler, dünyanın yaklaşmakta olan sonunu önlemek için bir çözümü olduğuna inanır. Ancak ona sadece astronot Brian Harper ve komplo teorisyeni K.C. Houseman inanır. Üçü, sevdiklerini geride bırakarak neredeyse imkansız olan bir yolculuğa çıkar. Onların kurtarma görevlerinde ay hakkında öğrendikleri, akıllarını alt üst edecek ve olaylara yepyeni bir ışık tutacaktır.

#8 Project Gemini

#8 Project Gemini

Yüzyıllar boyunca Dünya'nın doğal kaynaklarını yok ettikten sonra insanlar, hayatta kalmak için son şanslarının uzayda yeni bir yaşam kurmak olduğu gerçeğiyle yüzleşir. Uygun yeni bir gezegen bulmak için hızla uluslararası bir keşif ekibi kurulur, ancak planları ters gittiğinde mürettebat aniden garip bir gezegende elektriksiz kalır. Ekip, çok geçmeden kendilerini hayal bile edemeyecekleri bir durumun içinde bulur.

#9 Black Adam (2022)

#9 Black Adam (2022)

Black Adam, antik tanrıların kudretine denk özel güçler kazanan ve binlerce yıl tutsak kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan anti-kahraman Black Adam’ın hikayesini konu ediyor. 5000 yıl önce Black Adam, antik tanrıların güçlerine sahip olur. Hapis kaldığı mezarından kurtulduktan sonra Black Adam, daha önce benzeri görülmemiş adalet biçimini modern dünyaya uygulamak için harekete geçer.

#6 Elvis (2022)

#6 Elvis (2022)

Baz Luhrmann imzalı 'Elvis', Elvis Presley'in hayatı ve müziğine yakışan görkemli görselliği, hızlı kurgusu ve coşkulu anlatımıyla yılın en beğenilen dram filmlerinden biri oldu. Austin Butler'ın Elvis Presley performansıyla devleştiği film, Presley'i keşfeden esrarengiz menajeri Albay Tom Parker’ın (Tom Hanks) anlatımı ile şekilleniyor. Yaklaşık 20 yıllık bir süreci anlatan film, kendisinden bekleneceği gibi müzikleriyle büyülüyor.

#7 Hustle (2022)

#7 Hustle (2022)

Komedi filmleriyle öne çıkan Adam Sandler, çoğu gerçekten çok iyi olan bir dizi dramatik filmde de rol aldı. Netflix yapımı 'Hustle' da bunlardan biri. Film, Sandler'ın canlandırdığı yetenek avcısının, İspanya'da keşfettiği bir gencin NBA'de başarılı olabileceğini kanıtlama arzusuna dayanıyor. 'Hustle' spor merkezli bir film olmasına rağmen, sporla ilgilenmeyenleri bile kendisine çekebilecek bir yapım.

#8 Emily (2022)

#8 Emily (2022)

İngiliz edebiyatının en ünlü ve esrarengiz yazarlarından biri olan Emily Bronte'nin hayatını, 'Uğultulu Tepeler' kitabını yazarken içinden geçtiği dönemi anlatan filmi Frances O'Connor yazdı ve yönetti. Çevresi ve yaşadığı dünya, Emily'den duygularını, düşüncelerini, hayallerini paylaşmamasını, itaatkar olmasını, fikirlerini söylememesini ister. Ancak asi ve uyumsuz Emily, hayatı çılgıncasına yaşamak, sesini duyurmak istemektedir. Filmde Emily Bronte'ye hayat veren Emma Mackey performansıyla büyülüyor...

#9 Decision to Love (2022)

#9 Decision to Love (2022)

Güney Koreli yönetmen Park Chan-Wook'un son filmi, modern Hollywood'un nadiren ürettiği bir tür olan polisiye romantizm olarak tarif edilebilir. Zeki ve başarılı bir polis olan Jang Hae-joon'un (Park Hae-il) açıklanamayan bir ölümle ilgili soruşturmasu, kurbanın genç dul eşi Song Soo-rae (Tang Wei) tarafından bozulur. Polisin gözetimi, yalnızca gözlemci için değil özne için de bir saplantı haline gelir. Aralarında yaşananlar aşk mı, basit bir tutku mu, yoksa bir cinayeti gizlemek için kasıtlı bir sis perdesi mi? Romantik, heyecan verici ve dokunaklı film, En İyi Uluslararası Film Oscar'ı için yarışması muhtemel finalistlerden biri...

#6 Don't Worry Darling (2022) Dert Etme Sevgilim

#6 Don't Worry Darling (2022) Dert Etme Sevgilim

Dert Etme Sevgilim, mükemmel bir hayat yaşarken rahatsız edici gerçeklerin ortaya çıkmasıyla hayatı bambaşka bir hal alan bir kadının hayatına odaklanıyor. Alice ve Jack, deneysel şirket kasabası Victory'nin ideal toplumunda yaşadıklarıkları için şanslı olan bir çiftir. Şirketin yaşam koçu olan CEO’ları Frank tarafından benimsenen tomlumsal iyimserlik, yaşamın her alanını etkiler. Erkek, 'yenilikçi malzeme geliştirilmesi' üzerinde çalışırken, kadınlar mükemmel görünen hayatın tüm güzelliklerinden faydalanır. Şirket, tüm sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılar ve bunun karşılığında sadece gizlilik ve Victory davasına sonsuz sadakat ister. Ancak bir süre sonra mükemmel görünen hayatın altında yatan uğursuz gerçekler ortaya çıkmaya başladığında, Alice Victory’yi sorgulamaya başlar ve gerçekleri ortaya çıkarmaya karar verir.

#7 Reminiscence (2021)

#7 Reminiscence (2021)

Zihin Gezgini, müşterilerinin hatırlamak istedikleri şeylerin ortaya çıkmasını sağlayan bir bilim insanının hikayesini konu ediyor. Distopik bir gelecekte yaşanan iklim değişikliği, Miami’nin sular altında kalmasına neden olur. Sorunlar bununla da sınırı kalmaz, gece gündüz kavramını yok olur ve sadece gece yaşanmaya başlar. Böyle bir dünyada yaşayan bir bilim insanı olan Nick Bannister, insanlara unuttukları şeyleri hatırlatmaya çalışmaktadır. Nick, kendisine gelen danışanlarına, sordukları sorularla onları geçmişe götürüp, geliştirdiği teknoloji ile hatırlamak istedikleri şeylerin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Kendisi için önemli bir anahtarı kaybeden gizemli bir kadın, Nick’e gelerek anahtarı bulması için yardımcı olmasını ister. Anahtarı bulmak için genç kadınla vakit geçirmeye başlayan Nick, kendisini beklenmeyen bir ilişkinin içerisinde bulur. Artık sevgilisi olduğunu kadının, anahtarını bulmak için geçmişini öğrenmek zorunda kalan Nick,tehlikeli durumlarla karşı karşıya kalacaktır.

#8 The Women in the Window (2021)

#8 The Women in the Window (2021)

A. J. Finn’in romanından uyarlanan filmde, kendisini eve kapatan Anna’nın hikayesi anlatılıyor. New York’da bir apartmanda yalnız yaşayan Anna, asla dışarı çıkmaz. Tüm zamanını evde içip, film izleyerek ve komşularını röntgenleyerek geçirir. Anna’nın rutin, sakin yaşantısı evinin tam karşısına taşınan Russell ailesinden sonra altüst olur. Anna, idealindeki aile olarak gördüğü Russell ailesini izlemeye başlar ve bir gün hiç görmemesi gereken bir şey görür.

#9 The Invisible Man (2020)

#9 The Invisible Man (2020)

Film, varlıklı ve zeki bir bilim insanıyla sürdürdüğü ilişkisinde fiziksel ve duygusal şiddet görmekte olan Cecilia Kass'ın çevresinde örülüyor. Kontrolcü ve baskıcı olan erkek arkadaşına daha fazla dayanamayan Cecilia gecenin bir yarısı kaçmanın bir yolunu bulur ve yaşadığı kabustan olabildiğince uzaklaşmaya karar verir. Eski sevgilisinin kendisini bulacağından endişe ettiği için saklanmaya karar veren genç kadın, kız kardeşi, kardeşlerin bir çocukluk arkadaşı ve onun kızından yardım alır. Ancak Cecilia’nın sorunlu eski sevgilisi intihar ettiğinde ve ona büyük servetinin cömert bir kısmını bıraktığında, Cecilia ölümünün bir aldatmaca olduğunu düşünmeye başlar. Bir dizi ürkütücü tesadüf tehlikeli hale gelmeye ve sevdiği insanların hayatını tehdit etmeye başladığında, Cecilia çaresizce kimsenin göremediği biri tarafından avlandığını kanıtlamaya çalışır. Ancak bu süreçte genç kadının akıl sağlığı tehlike altına girer.

#6 Scream 5 (2022)

#6 Scream 5 (2022)

Scream filminin beşinci devam halkası olan yapımda, bir dizi korkunç suçu kimin işlediğini bulmak için memleketine geri dönen bir kadının hikayesini konu ediyor. 25 yıl önce korkunç cinayetlerle çalkalanan Woodsboro kasabası, yeni bir katille karşı karşıyadır. Hayalet maskesini takan katil, kasabanın kanlı geçmişine ait sırları yeniden canlandırmak için bir grup gencin peşine düşer. Sidney, yıllar önce başından geçenlere benzer seri cinayetleri çözmek için ayrıldığı Woodsboro kasabasına geri döner.

#7 Nightmare Alley (2021)

#7 Nightmare Alley (2021)

Stanton ‘Stan’ Carlisle, kasaba kasaba dolaşan bir karnavalın ekibine katılmıştır. Amacı ise Matmazel Zeena'nın ve alkolik kocası Pete'in 'zihin okuma' numaralarının sırrını çözmektir. Ancak bu konuda bir türlü başarılı olamamıştır. Ancak Pete öldüğünde, Zeena Stan'i ortağı olarak kabul etmeye zorlanır. Kısa sürede Stan, insanları manipüle edip dolandırma işinde Zeena'nın rahmetli eşinden çok daha yetenekli olduğunu kanıtlar. Hırslanan Stan, dolandırıcılık oyununu kendi başına da yapabileceğine inanmaya başlar. Ancak Zeena ile rekabete giriştiğinde hiç ummadığı tehlikelerle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

#8 The Guilty (2021)

#8 The Guilty (2021)

Polis memuru olan Joe Bayler’ın rütbesi düşürülerek, acil durumlar için gelen telefonlara bakmakla görevlendirilir. Joe, bir gün bir gün kaçırıldığını söyleyen bir kadından telefon alır. Aldığı çağrıdan sonra Joe, kendisini büyük bir kaosun ortasında bulur.

#9 The Little Things (2021)

#9 The Little Things (2021)

Little Things, kurallara son derece bağlı bir polis ile onun tam zıttı bir karaktere sahip, suçluları yakalamak için kuralları çiğnemeye yatkın olan ortağının, bir seri katili yakalamak için giriştiği zorlu mücadeleyi konu ediyor.

#6 Not Okay (2022)

#6 Not Okay (2022)

Arkadaşları ve şöhreti için umutsuz olan genç bir kadın, sosyal medyadaki varlığını artırmak istemektedir. Bunun için de Paris'e sahte bir gezi düzenler. Ancak gerçek dünyada korkunç bir olay meydana geldiğinde yalanı ona istediği tüm ilgiyi sunan ahlaki bir ikileme dönüşür.

#7 Bromates (2022)

#7 Bromates (2022)

Birbirlerinden oldukça farklı olsalar da en yakın arkadaş olan Jonesie ve Sid, kız arkadaşlarından aynı anda ayrılır. Birbirlerine teselli vermeye çalışan ikili, yanlış bir girişimde bulunarak birlikte yaşamaya karar verir. Arkadaşları Angry Mike ve Runway Dave ile birlikte onlar, kalp kırıklığından neşeye, hayata ve potansiyel olarak ölüme hızla ilerler.

#8 The Unbearable Weight of Massive Talent (2022)

#8 The Unbearable Weight of Massive Talent (2022)

Mali yönden sıkıntılı bir süreçten geçen Nicolas Cage, ekonomik durumunu düzeltmek için hayranı olan Meksikalı bir milyarderin doğum günün para karşılığında katılmayı kabul eder. Ancak Cage’in doğum günü partisine gideceği milyarderin aynı zamanda uyuşturucu baronu olduğundan ve Meksika başkan adayının kızını kaçırdığından haberi yoktur. CIA’in kendisi ile iletişime geçmesinin ardından Cage, kaçırılan kızı kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

#9 Bullet Train (2022) Suikast Treni

#9 Bullet Train (2022) Suikast Treni

Suikast Treni, Tokyo’daki bir trende birbirinden farklı nedenlerle birbirlerini öldürmeye çalışan bir grup sıikastçıya odaklanıyor. Uğur Böceği, işini barışçıl bir şekilde yapmaya çalışan, sanşsız bir suikastçıdır. Son görevi onu, dünyanın en hızlı treninde bir çarpışma rotasına sokar. Birbiriyle bağlantılı olan bir dizi ölümcül düşmana birlikte trende zorlu bir mücadeleye girişen Uğur Böceği, hayatta kalmak için trenden inmenin bir yolunu bulmak zorunda kalır.

#6 Kurak Günler (2022)

#6 Kurak Günler (2022)

Çiçeği burnunda bir savcı olan Emre'nin tayini Yanıklar kasabasına çıkar. İşini büyük bir ciddiyetle yapmaya çalışan Emre, Belediye Başkanı Selim Bey ve kasaba halkı tarafından saygıyla karşılanır. Yer altı suyunun kullanılması çevre kurulları ve mahkemelerce yasaklanması kasabada ciddi bir sorun yaratır. Selim Bey de büyük borularla yer altı sularını kasabaya bağlayacak olan büyük projesini hayata geçirmeye çalışır. Ancak Selim, yerel bir gazete sahibi olan Murat başta olmak üzere ciddi bir muhalefetle karşı karşıya kalır. Murat, Emre'yi belediye başkanına karşı kışkırtmaya çalışsa da Emre olaylara temkinli yaklaşır. Kısa bir süre sonra yapılacak olan yerel seçimlerde taraf olmaktan kaçınmaya çalışan Emre, ona karşı yükselen sesler sonucu kendisini zor bir durumun içinde bulur. Çok geçmeden Emre, bir kısır döngü içine hapsolur.

#7 Bergen (2022)

#7 Bergen (2022)

Ankara'nın prestijli mekânı Feyman Kulüp'te keşfedilmesiyle birlikte, parlayan genç bir yıldıza, Bergen'e dönüşür. Ancak zamanın koşullarında yapılan kontratlar sebebiyle Bergen bir süre çalışmak için annesiyle birlikte Adana'ya gider. Adana'da çalıştığı müzikholde sahne ve müzik tarzını değiştirmek zorunda kalır.

#8 Eltilerin Savaşı (2020)

#8 Eltilerin Savaşı (2020)

Eltilerin Savaşı, iki elti olan Sultan ve Gizem arasında yaşanan tatlı çekişmelere, bitmek bilmeyen rekabete odaklanıyor. Gizem ve Sultan elti olan iki genç kadındır. İkili arasında yaşanan ufak atışmalar bir süre sonra yerini tatlı bir rekabete bırakır. Birbirlerinin yaptıklarından geri kalmayan eltiler, kendilerini eğlenceli bir savaşın içinde bulur. Kardeş olan Selim ve Fatih de bir süre sonra eşleri arasında yaşanan bu rekabet rüzgarına kapılır. Sosyal medyaya düşkünlükleri ile bilinen Gizem ve Sultan’ın evlilik hayatlarına odaklanılan filmde, iki eltinin yarış içindeyken Selim ve Fatih’i nasıl etkiledikleri de gözler önüne seriliyor.

#9 Bayi Toplantısı (2020)

#9 Bayi Toplantısı (2020)

Bayi Toplantısı, mecburen katıldıkları bayi toplantısında kendilerini birbirinden eğlenceli maceraların içinde bulan üç beyaz eşya satıcısının hikayesini konu ediyor. Namık, Adem ve Sadık, geçimlerini efnaflık yaparak sağlayan üç adamdır. Birbirlerini tanımayan bu üç adamın yolu katıldıkları bayi toplantısında kesişir. Hayatlarının zor bir döneminden geçen Namık, Adem ve Sadık, başlarına gelen olaylar sonrasında kendilerini macera dolu bir planın içinde bulur. Bayilerini kurtarmaya çalışan ekibin bu süreçte birbirine güvenmekten ve hızlı etmekten başka çaresi yoktur.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
38
27
16
15
13
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çetin Sangu

Önerilen filmlerden birkaçı hariç, kalanları leş gibi filmler. A quiet place filmini yazarken utanmadınız herhalde.

Viyol10sel

Güzel liste olmuş, liste 5'erden 10'ara çıkarılabilir

Gizem Yenikler

Gerilim seçtim.