Görüş Bildir
Haberler
Ortadoğuya İlgisi Olanların Daha Çok Seveceği Birbirinden Lezzetli Türkmen Yemekleri Ve Tatlıları

Ortadoğuya İlgisi Olanların Daha Çok Seveceği Birbirinden Lezzetli Türkmen Yemekleri Ve Tatlıları

Asosyal deli
05.07.2017 - 03:31

8.yüzyıldan beri var olan türkmen halkının birbirinden lezzetli ve birçok farklı çeşitli yemekleri vardır gelin hadi neler varmış bir bakalım. (Bunların en lezzetlisini bizim aile yapar 😁)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. karışık yaz dolması

1. karışık yaz dolması

Bu dolma türkmen halkına göre en klasiğidir herşey de yapılır cenaze de,düğün de,ramazanın ilk günü bile. kabak,patlıcan,biber,soğan,pazı,domates,mor ve beyaz lahana ile yapılır. Türkiyeye göre tamamen farklı yapılır zeytin yağıyla değil normal yağla ve iç harcına sadece pirinç,dereotu,kuyruk yağı,kereviz otu, soğan,kabak içi,patlıcan içi, Kıyma veya et (isteğe göre), domates salçası ve çeşitli bahartlar konarak yapılır.

2. Yaprak sarma

2. Yaprak sarma

Bu yemek soğan,kabak,domates ve yaprakla yapılır iç harcına ise sadece pirinç, dereotu,kuyruk yağı,soğan,kabak içi,yağ,kıyma veya et (isteğe göre) ve çeşitli baharatlar konur. Tencerenin dibineyse haşlanmış bakla konur böyle yapınca tadından yenmez.yoğurtla daha çok lezzetlidir.

3. Köpme

3. Köpme

Köpme bir tatlı çeşididir krep hamuruna benzer hamurla yapılır ve üzerine baklava şerbeti konur. Bu tatlı her ramazan yapılır burda yapılmazsa olmaz ramazan gelmemiş demektir.

4. Kaster

4. Kaster

Bu da bir tatlı çeşididir burda ki adı kasterdir orda ne denir bilmem muhallebiye benzer ama nişastayla yapılmaz sadece süt şeker su ve kendi özel tozla yapılır pişene kadar sürakli karıştırılır dibi tutmasın diye ama baya lezzetlidir en çok ramazan ayın da yapılır.

5. Zelebiye

5. Zelebiye

Aynı şekilde bir tatlıdır bu da ya dışardan alınır ya da evde yapılır yapımı çok kolaydır yağda kızartılır ve baklava şerbetine batırılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Külçe

6. Külçe

Bu tatlı burda yöreseldir her bayram yapılır yapılmazsa olmaz bir sürü çeşidi vardır bide lokumlu,hurmalı,kozlu(ceviz yani), Hindistan cevizli,Tırnaklı (yani sade sadece şekiller yapılıp çatalla üzerine şekil verilir) ve daha bir sürü... burdakilerin en zor yapılanı budur 4 veya 5 kişiyle anca biter yapılışı isterseniz de komşularla birlikte yapabilirsiniz ister yalnız keyfiniz bilir.

7. Hurma helvası

7. Hurma helvası

Hurma helvası iftar da orucunuzu açmak için birebirdir burdakilerden en kolayı budur sadece hurmanın tohumu çıkarılıp yağda kavrulur sonra da top haline getirip üzerine ya susam ya da hindistan cevizi serpilir isterseniz de sade kalır.

8. Patlıcan aşı

8. Patlıcan aşı

Türkiye de karnıyarık denir ama burda patlıcan aşı deriz buna. Yapımı kolay ama vakit alır biraz ve bunun kabaklı olanı da vardır bu biber domates ve patlıcanla yapılır ya da kabakla ve kereviz otuyla yenir pilavla birlikte.

9. Biryani

9. Biryani

Harcı bol yemeklerdendir bu da pilavına küçük kare şeklinde patates,şehriye,ceviz,küçük doğranmış et ve özel biryani baharatı konur isterseniz de havuç ve bezelye falan da koyabilirsiniz içine en çokta tavuk doldurma da kullanılır.

10. Köfte aşı

10. Köfte aşı

Kendisi bulgurla yapılır bulguru hamur yapıp icine etli yada kıymalı harç konup pazılı, nohutlu, şalgamlı, domates salçalı suya konup kaynatılır kapak koymadan eğer kapağını kapatırsak köfte açılıp bozulur en sonda da turpla birlikte yenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Zilbiye

11. Zilbiye

Bildiğimiz tava da kebap kıymalı harçla yapılıp elle şekil verilip yağ da kızartılır bunun sebzeli olanı da vardır ekmek arasına konup yenir lezzetle.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
9
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Allah seni kahretmesin! Canım çekti :((((

Asosyal deli

:D yap o zaman aq asdfgh

Silahşor

Lan bu Köpme bizim Lokma yla aynı oluyor zannımca.

Asosyal deli

yok ya bu başka bu istenirse şerbete batırılıp yenir uzerine dökülmez yani hem lokma başka biliyorum onu

Pasif Kullanıcı

Güzelmiş canım çekti. Ama acı sevmem. :D dassds

Asosyal deli

teşekkürşer de hangisi acı?