Görüş Bildir
Haberler
Orman Bakanlığı Arka Bahçesindeki 500 Ağacı Kesti

Orman Bakanlığı Arka Bahçesindeki 500 Ağacı Kesti

onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara’da Orman ve Su İşleri Bakanlığın merkez binasının arkasındaki ağaçlık ve yeşil alana lojman ve sosyal tesis yapmak için yaklaşık 500 çam ve meşe ağacının kesildiği öne sürüldü. İnşaattaki ilerlemeye paralel ağaç kesimine devam edileceği belirtildi.

Zaman’dan İsmail Altunsoy imzasıyla yayınlanan habere göre; Bakanlığın, lojman ve sosyal tesis yapmak için arka bahçesindeki 500’e yakın çam ve meşe ağacının kesilmesine göz yumduğu ortaya çıktı. Bakanlığın Ankara Söğütözü merkez binasının arka bahçesinde olduğu için (Orman Genel Müdürlüğü arsası) anayol güzergâhından fark edilmeyen ağaçlar, sessizce kesildi. Kesilen ağaçların yerine hızlı bir şekilde inşaat çalışmaları başlatıldı. Bakanlık bahçesi ve çevresinde kalan çok sayıda ağacın da inşaattaki ilerlemeye paralel kesileceği belirtiliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, konuyla ilgili ‘Bakanlık merkez bina sahasında başlatılan inşaat çalışmaları kapsamında kesilen ağaç sayısı ve inşaat süresince de ne kadar daha ağaç kesileceği’ içerikli soruları cevapsız bıraktı.

Orman ve Su İşleri Bakan-lığı’nın, merkez bina alanında kesilen ağaçlar Google haritasından da net bir şekilde görülüyor. Haritada yeşil ve ağaçlık olarak görünen saha, kısa bir süre önce yapılan ağaç kesimleri sonrası iş makinelerinin çalıştığı inşaat sahasına dönüştü. Bakanlık çevrelerinden edinilen bilgilere göre proje, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliğiyle geliştirildi. TOBB’un, proje kapsamında lojman inşaatlarından sonra aynı alana öğrenci yurdu yapacağı belirtiliyor. Yurt için de yeni ağaçlar kesilecek.

İNŞAAT BAŞLADI

Ankara’daki ağaç kıyımı devam ediyor. Özellikle kamu kurumları, lojman, sosyal tesis, hizmet binası gibi gerekçelerle yoğun bir ağaç kesimi yaptırıyor. Bunun son örneği, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda yaşandı. Bakanlık çevrelerinden edinilen bilgiye göre, bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü arsaları üzerine lojman, meteoroloji ve yangın koordinasyon merkezi, toplantı salonları, doğal afet ve koordinasyon merkezi gibi sosyal tesisler için inşaat başlatıldı. Halen devam eden inşaat çalışmaları kapsamına çok sayıda ağaç kesilirken yeni kesimler de devam ediyor. Orman Bakanlığı’nın hemen dibinde yapılan lojman ve sosyal tesis inşaat alanı, oda sayısı ve maliyeti ile kamuoyunda tartışma konusu olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın hemen yanında yer alıyor. Bakanlık da Saray inşaatında olduğu gibi kendi projesi için ağaç katliamı yaptı.

  • Zaman
Kaynak: http://www.zaman.com.tr/ekonomi_orman...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0