Görüş Bildir
Haberler
Orgazm Hakkında Çok Bilinmeyen 10 Bilimsel Gerçek

Orgazm Hakkında Çok Bilinmeyen 10 Bilimsel Gerçek

Altay Şengür
13.05.2015 - 09:53 Son Güncelleme: 16.05.2015 - 22:04

1. Orgazm, Otonom Sinir Sisteminin Bir Sonucudur

Peki nedir bu otonom sinir sistemi? Yani kontrolü bizde olmayan, bilinçli olarak üzerinde kontrol mekanizması kuramadığımız bir şey. Solunum, terleme, sindirim ve tabi ki cinsel uyarılma. İstemenizden bağımsız orgazm olmanız gayet olası yani.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Tıp Literatüründe Diz Orgazmı Geçiyor

2. Tıp Literatüründe Diz Orgazmı Geçiyor

Üreme organları uyarılmadan da insanın orgazm olabilmesi tıp literatüründe var. Hatta literatürlerde diz orgazmı ifadesi geçmektedir. Yani orgazm olmak için illa ki cinsel organa ihtiyaç yoktur.  Özellikle omurilik yaralanmalarının olduğu bölgeye yakın seviyeler çok çok duyarlı hale gelir. Dr. Kinsey, kaşının okşanması sonrasında orgazma ulaşan bir kadınla görüşme yaptığını söylemiş.

3. Dişlerini Her Fırçaladığında Orgazm Olan Kadın

3. Dişlerini Her Fırçaladığında Orgazm Olan Kadın

Dr. Mary Roach ise bu konuda karşılaştığı en tuhaf örneğin dişlerini her fırçaladığında orgazm olan kadın olduğunu söylüyor. Kadın bir nöroloğa başvurmuş ve nörolog önce diş macunundan kaynaklı bir şey olabileceğini düşünse de sonra görülmüş ki her marka macunda aynı sonuç. Kadının diş etlerini kürdanla karıştırmayı deneyen nörolog, orgazm durumunun bütün bir diş fırçalama olayı sonrasında olduğunu görmüş. Normal şartlarda o kadının yerinde olan birçok insan günde dişlerini defalarca (!) fırçalar, değil mi? Ama kadın cinlendiğini düşünmüş ve dişlerini fırçalamayı bırakmış :(( Neyse...

4. Sadece Düşünerek Orgazm Olabilen İnsanlar Var

4. Sadece Düşünerek Orgazm Olabilen İnsanlar Var

Evet, evet! Sadece düşünerek, her canı istediğinde. (Aklınızdaki soru: Abi peki düşünerek durdurabilir miyiz her istediğimizde? Bilmiyorum valla, çalışın bi üstünde bunun.)

5. Ölmüş Bir İnsan Orgazm Olamaz Demeyin

5. Ölmüş Bir İnsan Orgazm Olamaz Demeyin

Vücuttaki doğru bölgeyi bilerek orayı elektrodla uyarırsanız, orgazmı tetiklemiş olursunuz. Organ nakli için vücut bir respiratöre bağlanıp, vücuda oksijen verilir. Lazarus refleksi sayesinde beyin ölümü gerçekleşmiş olsa da doğru noktayı uyarmanız durumunda orgazm gerçekleşir.

6. Orgazm Sonrası Ağızda Kekremsi Bir Koku

6. Orgazm Sonrası Ağızda Kekremsi Bir Koku

Orgazm olduktan sonra ağızda hafif kekremsi bir koku olabilir. ''İdeal Evlilik'' adlı  kitabın yazarı Van de Velde’ye göre genç insanlarda taze ve canlı bir koku olurken, orta yaş üzeri insanlarda biraz daha keskin bir koku olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Orgazm, Hıçkırığı Keser

7. Orgazm, Hıçkırığı Keser

Hatta Kanada'da bir tıp bülteninde, 'İnatçı Hıçkırıkların Potansiyel Tedavisi Olarak Cinsel İlişki' adıyla bir olgu sunumu yayınladı. Makalede bekar ya da sevgilisi olmayanlara hıçkırık tutması durumunda mastürbasyon yapması bile öneriliyor.

8. Orgazm Sonrası Sivilce Patlaması: Yalan

8. Orgazm Sonrası Sivilce Patlaması: Yalan

Dermatoloji Uzmanı Dr. Banu Serbes Kural'a göre özellikle gençlik döneminde hormonlar hem kaslarda, hem organlarda hem de ciltte kendilerini gösterirken bunun sivilce şeklinde ortaya çıktığını söylemek doğru olmaz.

9. Orgazm Hamilelik Olasılığını Artırıyor

9. Orgazm Hamilelik Olasılığını Artırıyor

Kadın doğum uzmanlarına göre hamile kalamayan bayanların hamilelik şansını arttırmak için birleşme esnasında orgazm olmaları önemlidir. Ünlü Yunan hekim Hipokrat zamanında hekimler, orgazmın, hamile olmaya yardımcı olmasından da öte hamile kalmak için zorunlu olduğunu düşünmüşler. Hatta dönemin doktorları erkekleri düzenli olarak eşlerine zevk vermeleri konusunda yönlendirmişler.

10. Vücutta Fazla Bekleyen Sperm Bozuluyor

Kardeşlerim toplanın! Vücudunuzda bir haftadan fazla bekleyen spermlerde bozulmalar başlıyor, yumurtayı döllemek için giden spermler verimsizleşiyor. İngiliz seksolog Roy Levin, erkeklerin bu yüzden bu kadar sık ve keyifli mastürbasyona evrimleşmiş olabileceğini iddia ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
8
7
7
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cengiz Bekarli

Külliyen yalan

Maruno Carlione

Senin gibi insanları böyle labratuar ortamında incelemek yada national Geographic gibi izlemek istiyorum zira takdire şeyan canlılarsınız. Dünya bilim adamla... Devamını Gör