Görüş Bildir
Haberler
Onları Tanımasak da İşlerine Aşinayız: Dünya Müzik Piyasasındaki Başarıları İle Göğsümüzü Kabartan 14 Türk

Onları Tanımasak da İşlerine Aşinayız: Dünya Müzik Piyasasındaki Başarıları İle Göğsümüzü Kabartan 14 Türk

Fulin
19.08.2020 - 09:15

Müzik dünyasında sayısız başarıya imza atan Türkleri daha yakından tanıyalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ahmet Ertegün

1. Ahmet Ertegün

Bu liste elbette onun adıyla başlamalı. Dünya müzik tarihinin en önemli plak şirketlerinden Atlantic Records'u kuran Ahmet Ertegün'ün müzik dünyasına kazandırdığı bazı isimler; The Rolling Stones, Led Zeppelin, Aretha Franklin ve Ray Charles. Bu sebeple kendisi belki de dünya müzik tarihindeki en önemli Türk.

2. Arif Mardin

2. Arif Mardin

Norah Jones'u keşfiyle 2000'lerde de adından söz ettiren Arif Mardin, Ahmet Ertegün'ün şirketinde asistan olarak çalışırken yükselen bir prodüktördü. Queens, Bee Gees, Phil Collins gibi onlarca çok önemli isimle çalıştı.

3. Erdal Kızılçay

3. Erdal Kızılçay

Ülkemizde de başarılı işlere imza atan bas gitarist Erdal Kızılçay; Queen, Tina Turner ve Iggy Pop gibi isimlerle çalışmış dünyaca önemli bir yetenek.

4. Pınar Toprak

4. Pınar Toprak

Captain Marvel filminin müziklerinin bir Türk kadına ait olduğunu öğrendiğimizde epey şaşırmıştık. Pınar Toprak film ve oyun sektöründe tanınan çok başarılı bir besteci.

5. Emre Türkmen

5. Emre Türkmen

İngiltere'den çıkan ve tüm dünyada başarı yakalayan synth-pop grubu YearsYears grubunun üç üyesinden biri olarak Emre Türkmen büyük başarı kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Muhammed Suiçmez

6. Muhammed Suiçmez

Metal dünyasının yakından tanıdığı Alman grup Necrophagist'in vokal ve gitarlarını üstlenen Muhammed Suiçmez, 28 yıldır istikrarlı bir kariyer sürdürüyor.

7. Richard Abidin Breen

7. Richard Abidin Breen

90'lar sonu-2000'ler başının en popüler erkek gruplarından Five, yarı Türk yarı İngiliz bir üyeye sahipti. Grubun en beğenilen üyelerinden olan Richard Abidin Breen, Abidin isminden hareketle Abz Love ismini kullanıyordu ve halen bu isimle tanınıyor.

8. Merve Daşdemir

8. Merve Daşdemir

Hollanda çıkışlı Altın Gün grubu, Türk ezgileriyle dünyada büyük ün kazandı. Bu yıl pandemi olmasa Coachella'da sahne alacaklardı. Merve Daşdemir grubun vokalistliğini üstleniyor. Erdinç Ecevit Yıldız da grubun diğer Türk üyesi.

9. Mahmut Orhan

9. Mahmut Orhan

Ülkemizde de popüler bir DJ olan Mahmut Orhan, dünyanın en büyük DJ'lerinin yer aldığı Ultra Music şirketi ile çalışıyor ve elektronik müzikle ilgilenenler tarafından tanınan bir isim.

10. Sertaç Yıldızhan

10. Sertaç Yıldızhan

AronChupa - I'm an Albatraoz şarkısının klibini yöneten Sertaç Yıldızhan, adını 1 milyar insana duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kemal Çetinay

11. Kemal Çetinay

İngiltere'de Kem Çetinay adıyla tanınan Kemal Çetinay için belki müzisyen demek doğru olmaz. O aslında bir televizyon yıldızı ama Love Island yarışmasını kazandıktan sonra şöhretini listelerde üst sıraya çıkan bir şarkı ile taçlandırmıştı.

12. Ayşen Kemal

12. Ayşen Kemal

Ünlü Blue grubundan Simon Webbe'in eşi olarak tanıdığımız Ayşen Kemal'in kendisi de bir dönem ünlü bir şarkıcıydı. Fe-nix adlı bir kız grubunun üyesiydi ve 2000'lerin sonunda kısa süreli bir şöhret yakalamıştı.

13. Mahir Özer

13. Mahir Özer

Ankaralı bir 3D programcısı ve animasyon üretici olan Mahir Özer'in adını son dönemin en popüler şarkılarından birinin tüm müzik kanallarında yayınlanan animasyon klibinde görebilirsiniz. Bu kliple önünün açılacağı çok açık.

Megan Thee Stallion - Savage 

14. Ozan "OZ" Yıldırım

14. Ozan "OZ" Yıldırım

Türk kökenli İsviçreli prodüktörün ne kadar büyük işler yapmaya başladığını son dönemde prodüktörlüğünü yaptığı üç şarkıdan anlayabiliyoruz. SICKO MODEToosie Slide ve Life Is Good ile yeteneğini konuşturan genç ismin adını daha çok duyacağız.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
7
5
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yunus Can

She Past Away

bunedio.net

çobani dr. oz de var