Görüş Bildir
Haberler
Onlardan Uzunu Yok! Dünyamızda Yaşamış Bu İnsanların Boylarını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Onlardan Uzunu Yok! Dünyamızda Yaşamış Bu İnsanların Boylarını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

İnsanlar dünyada yaşamış en uzun varlıklar olmayabilir ancak bunlardan bazıları devlerin gerçek olduğunu inandıracak kadar uzunlar. Dünya rekorlarını kırmayı başarmış bu insanlara gelin bir göz atalım...👇

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=UQ9gE...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sultan Kösen

1. Sultan Kösen

Sultan Kösen 1982'de dünyaya gelmiş Türk bir çiftçidir. Guinness Rekorlar Kitabı'na göre dünyanın en uzun insan olarak biliniyor. Boyu 2 metre 51 santimetre olarak ölçüldü ve daha sonra dev hastalığı teşhisi konuldu. Bu hastalıktan dolayı eğitimine son vermek durumda kaldı ve ailesinin yanında çiftçiliğe başladı.

2. Rumeysa Gelgi

2. Rumeysa Gelgi
www.reddit.com

1997'de dünyaya gelen Rumeysa Geldi en uzun genç kız olarak Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer almıştır. Bunun yanı sıra diğer rekorları da var. Örneğin dünyadaki en uzun parmağa ve ele sahip. Boyu 2 metre 15 santimetre olarak ölçüldü.

3. Zainab Bibi

3. Zainab Bibi
twitter.com

Zainab Bibi, 2 metre 18 santimetre olarak Pakistan'ın en uzun kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na geçmiştir. Bunun yanı sıra diyabet ve yüksek tansiyon rahatsızlıklara olduğu da biliniyor. Hayatı boyunca hiç evlenmedi ve 48 yaşında hayatını kaybetti.

4. André the Giant

4. André the Giant

Boyu 2 metre 24 santimetre olan ünlü Fransız güreşçisi ve aktör André the Giant 1946'da doğdu. Birçok filmde ve güreş alanında yer almıştır. Yıllık 400 bin ABD Doları kazanarak Guinness Rekorlar Kitabı'nda dünyanın en pahalı ve uzun güreşçisi olarak yer alıyor. Beklenmedik ölümü ile sevenlerini bir hayli üzmüştü.

5. Morteza Mehrzad

5. Morteza Mehrzad
www.reddit.com

1987 yılında İran'da dünyaya gelen Mehrzad'ın boyu 2 metre 46 santimetre olarak ölçüldü. İran'ın milli voleybol takımında ve diğer takımlarda oynayan Mehrzad İran'da yaşamış en uzun insan olarak biliniyor. Aynı zamanda 15 yaşında geçirdiği bisiklet kazasından dolayı sağ bacağı 15 santimetre daha kısadır ve bu yürümesinde zorluk çıkarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yao Defen

6. Yao Defen
www.reddit.com

Yao Defen, 1972'de yoksul bir çiftçinin kızı olarak hayata gelmiştir. Guinness Rekorlar Kitabı'na göre dünyanın en uzun kadını olarak biliniyor. Boyu ise 2 metre 34 santimetre olarak ölçüldü. Yao Defen aynı zamanda tarihte gelmiş geçmiş en uzun üçüncü kadın olarak da biliniyor. Ne yazık ki 2012'de bilinmeyen bir hastalıktan dolayı hayatını kaybetti.

7. Igor Vovkovinskiy

7. Igor Vovkovinskiy

Hukuk öğrencisi ve aynı zamanda oyuncu olan Igor Vovkovinskiy 1982'de Ukrayna'da doğdu. Fakat daha sonra tedavisi için Birleşik Krallığa gitti ve iki ülkede de yaşayan en uzun insan olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na geçti. Boyu 2 metre 34 santimetre olarak ölçüldü ve birçok filmde de oynadı.

8. Robert Wadlow

8. Robert Wadlow
www.reddit.com

1918'de doğmuş olan Robert Wadlow gelmiş geçmiş tarihin en uzun boylu insanı olarak biliniyor. Boyu 2 metre 72 santimetre ve kilosu 199 olarak ölçülmüştü. 8 yaşına girdiğinde babasından daha uzundu Wadlow ve eğitimine devam etmesini için özel çalışma masaları yapılmıştı.

9. Neil Fingleton

9. Neil Fingleton

1980'de Durham'da doğan Fingleton İngiliz bir aktör ve aynı zamanda basketbol oyuncusuydu. Fingleton İngiltere'nın ve Avrupa'nın en uzun adamı olarak biliniyordu. Boyu ise 2 metre 32 santimetre olarak ölçülmüştü. 2007'de Guinness Rekorlar Kitabı'nda dünyanın en uzun 25 insanı arasına girmeyi başarmıştı.

10. Sun Ming Ming

10. Sun Ming Ming

Küçük bir kasabada hayata gözlerini açmış Sun Ming Ming Çin'in ünlü basketbol takımında oynuyordu. Dünyadaki en uzun basketbol oyuncusu olarak dünya rekorunu elinde tutuyor. Guinness Rekorlar Kitabı'nın ölçümlerine göre boyu 2 metre 36 santimetreydi. Aynı zamanda birkaç filmde de oynamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Shaquille O'Neal

11. Shaquille O'Neal

Shaq olarak da bilinen O'Neal eskiden iyi bir Amerikan basketbol oyuncusuydu. Fakat şu an basketbol analizleri yapan biri olarak biliniyor. Bu kadar uzun boylu olmasına rağmen çok iyi basketbol oynaması ile kendini hayranlarına sevdirdi. Aynı zamanda lisede oynadığı basketbol takımlarında iyi performans sergileyip takımını yükseltmişti.

12. Yekaterina Lisina

12. Yekaterina Lisina

Yekaterina Lisina eski bir model ve basketbol oyuncusuydu. Şu an Guinness Rekorlar Kitabı'nda en uzun model olarak biliniyor. Boyu 2 metre 6 santimetre olarak ölçüldü ve aynı zamanda dünyanın en uzun bacaklarına sahip olan kadın olarak rekorlara geçti. Bunun yanı sıra 2008 Olimpiyat Oyunlarında ülkesi için bronz madalya kazandı.

13. Sandy Allen

13. Sandy Allen
www.reddit.com

1955'de Chicago'da hayata gelen Amerikalı kadın Sandy Allen, Guinness Rekorlar Kitabı'na göre dünyanın en uzun kadını olarak biliniyordu. Büyükannesi tarafından büyütülen Allen'in boyu 2 metre 32 santimetre olarak ölçüldü. Allen aynı zamanda filmlerde ve televizyon şovlarında yer aldı.

14. Olivier Richters

14. Olivier Richters
www.reddit.com

Hollandalı Richters hem vücut geliştiricisi hem de oyuncudur. Boyu 2 metre 18 santimetre olarak ölçüldü ve Hollanda'nın 2018'de Men's Health'ın kapak resmi olmuştu. Vücudunun formunu korumak için günde 7 öğün yemek yiyor ve 7000 kaloriye kadar tüketiyor.

15. Siddiqa Parveen

15. Siddiqa Parveen

Hindistanlı Siddiqa Parveen, Guinness Rekorlar Kitabı'na göre şu an dünyaya yaşayan en uzun kadın olarak biliniyor. Aynı zamanda Hindistan tarihindeki en uzun kadın olarak da biliniyor. Boyu 2 metre 33 santimetre olarak ölçüldü.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kenan öz

boyu değil işlevi arkadaşlar.

Semih Aktaş

Ekaterina Lisina isimli hatun için listeye baktım yalan yok fakat aynı zamanda bana Half-Life 2'deki Strider'ları anımsattı.