Görüş Bildir
Haberler
Önce Havayolları Yasakladı, Şimdi de Üniversiteler Hoverboard’ı Yasaklıyor

Önce Havayolları Yasakladı, Şimdi de Üniversiteler Hoverboard’ı Yasaklıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kasım ayının sonunda, bazı havayolları işletmeleri güvenlik endişeleri nedeniyle hoverboard’ları yasaklama yoluna gitmişlerdi. Şimdi de bu işletmelere çeşitli üniversiteler de katıldı.

The George Washington University salı günü yaptığı açıklamada 2016 yılı ilk günü itibari ile hoverboard’ların kampüste kullanımının yasaklandığını bildirdi. Çeşitli tüketici derneklerinin yaptığı kendi kendini dengeleyen araçların alev alma riski üzerine çalışmalara atıfta bulunan üniversite bu araçları kampüs güvenliğinin sağlanması amacıyla yasakladı.

Üniversiteden yapılan bildiride “Eğer bu çeşit bir araca sahipseniz, kampüse gelirken beraberinizde getirmemenizi rica ediyoruz.” şeklinde belirtildi.

Özel bir eğitim kurumu olan Rhode Island’ın açıklaması ise bir hafta öncesinde gelmiş ve çeşitli okullarda da hoverboard’ların yasaklanmasına öncülük etmişti.

Bu gelişme ise kuşku yok ki tatil sezonu öncesi üzüntüye sebep olacak. Hoverboard’lar son zamanlarda oldukça ilgi gören şeylerin başında geliyordu. Bununla birlikte, öyle görünüyor ki üniversite yurt koridorları alev alma riski bulunan ve kampüs içinde kullanımı yasaklanan bu araçlar için son kale olacak.

Kaynak: http://mashable.com/2015/12/22/colleg...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
0
0
0
0