Görüş Bildir
Haberler
Olsada Yesek | Eşsiz Yemek Tarifleri

Olsada Yesek | Eşsiz Yemek Tarifleri

OlsadaYesek.com
06.02.2014 - 12:32 Son Güncelleme: 06.02.2014 - 13:18

Olsada Yesek | Patatesli Hingel Tarifi

Eminim bu tariften sonra müsait olan tüm bayanlar, ellerine bir merdane alıp hemen işe koyulacaklar. Güzel ülkemin güzel lezzetlerinden biriyle karşınızdayız çünkü. Tereyağlı, bol sarımsaklı ve soslu hingel… Her yönden çocuklarınız için besleyici olan bu yemek; patatesle yapıldığında çok daha lezzetli ve şifalı bir hale dönüşüyor.

Patates; İçeriğinde yüksek oranda C vitamini, B vitamini, potasyum, kalsiyum, protein, bakır, demir ve fosfor bulunduruyor. Yapılan araştırmalarda patatesin faydalarından kısaca şöyle söz ediliyor: Kandaki şeker oranını düşürür. Sindirimi kolaylaştırıcı ve kabızlığı önleyicidir. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Kansere karşı koruyucu bir sebzedir. Bağırsak gazlarını ve basur ağrılarını hafifletir. Damar sertliğini giderici etkisi vardır. Böbrekler için yararlıdır. Kanı temizler…

Gelelim bu güzel tarifin malzemelerine:

Hamuru için,

1,5 su bardağı su

2 yumurta

Bir tutam tuz

Alabildiğine elenmiş un

İç harcı için,

4 adet haşlanmış patates

1 adet ince kıyılmış soğan

1 tatlı kaşığı biber salçası (Ev Usulü Yapılmış Salçaya Buradan Ulaşabilirsiniz.)

Pul biber, kimyon, karabiber ve tuz (Yöresel Baharat Çeşitlerine Buradan Ulaşabilirsiniz.)

Sosu için,

3 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1,5 yemek kaşığı domates salçası(arzuya göre 2 kaşık da olabilir)

5,6 diş sarımsak

Yapılışı:

Tüm malzemeleri katıp sertçe bir hamur yoğuralım. Hamurumuz 10 dakika dinlenirken iç harcını hazırlayalım. Püre haline getirdiğimiz patateslerin içine arzu ettiğimiz kadar baharatlarını, salçasını ve soğanını katalım. Dinlenmiş olan hamurlarımızı, kolay olsun diye elma büyüklüğünde bezelere ayıralım, mantı açar gibi açalım ama biraz daha kalın olabilir. Büyük ağızlı bir çay bardağı yardımıyla keselim. Ortalarına harcımızdan koyarak yarım ay şeklinde kapatalım. Birbirine yapışmasını engellemek için hafif un serpilmiş tepsiye dizelim ve dondurucuda 5 dakika şoklayalım. Büyükçe bir tencerede su kaynatalım ve hazırladığımız hingelleri tek tek içine atalım. Pişen hingelleri bir tepsiye süzerek alalım.

En son olarak, tavada yağı, salçayı ve sarımsağı, salça kum gibi dağılana kadar pişirelim. Sosumuzu hingellerin üzerine gezdirelim.

Afiyet olsun…

Not : Dilerseniz yoğurtla da tüketebilirsiniz.

Kaynak: http://www.sucukluyumurta.net/patates...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın