Görüş Bildir
Haberler
Olsa da İçsek! Çayın Hemen Şimdi Kalkıp Bir Bardak İçmenize Sebep Olacak Faydaları

Olsa da İçsek! Çayın Hemen Şimdi Kalkıp Bir Bardak İçmenize Sebep Olacak Faydaları

Don't mind me
04.09.2018 - 09:10

Kahvaltıdan akşam saatlerine, zaman ve mekan tanımaksızın ülkece tüketmeyi en çok sevdiğimiz içecek şüphesiz çay. Dünya çay tüketiminde yıllık kişi başına 3,5 kilogram ile dünyada açık ara birinciliğimiz ile de bunu kanıtlıyoruz. 

Çay, pek çok çeşidi ile insanı zinde tutan, hastalıklara şifa olan bir içecek, kalp krizini önlemeden kalori yakmaya kadar pek çok yararı var. 

Eğer çay içerken daha da mutlu olmak ve sağlığınıza ne kadar yararlı bir şey yaptığınızı görmek istiyorsanız, aşağıya bir göz atın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Beyni dinç tutuyor.

Odaklanmak için hep kahvenin namı ön plandadır ancak çay hem daha sağlıklı hem de etkili bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Dikkat arttırıcı özelliğinin yanı sıra Parkinson ve Alzheimer'ı da yavaşlattığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

2. Sindirimi düzenliyor.

2. Sindirimi düzenliyor.

Her gün tükettiğimiz siyah çay, insan vücudunda sindirim dengesini baştan aşağı düzenliyor. İltihaplanma karşıtı maddeler bulunan siyah çay vücudun dengesini de arttırıyor.

İshal, mide bulantısı gibi hastalıklar ve yarattığı mide ağrılarına karşı içine limon attığınız bir bardak çay, ilaçlardan da daha etkili oluyor.

3. Bilinenin aksine çay dişlere faydalı.

3. Bilinenin aksine çay dişlere faydalı.

Söylenti olarak hep dolaşan, çayın dişleri sararttığı düşüncesi gerçeklikten çok uzak. Bu kötü izlenimin tam tersine çay içinde bulundurduğu florür ve tanin sayesinde dişlerde bakteri oluşumunu tamamen önlüyor.

4. Yeşil çay daha hızlı kalori yaktırıyor.

Fit bir vücut peşindeyseniz diyetinizin bir köşesinde bir bardak yeşil çaya mutlaka yer ayırmalısınız. Metabolizmayı hızlandırıp bünyeyi harekete geçiren yeşil çay daha hızlı kalori yakmanızı sağlıyor.

5. Bağırsak iltihabını önlüyor.

5. Bağırsak iltihabını önlüyor.

Ülkemizde son yıllarda popülaritesi iyice artan yeşil çayın faydaları da saymakla bitmiyor. Bağırsak iltihaplanmasının yarattığı ağrıyı hafifletmek ve hastalığın atlatılmasını kolaylaştırmak adına yeşil çay içilmesi tavsiye ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diyabete karşı yardımcı.

6. Diyabete karşı yardımcı.

Yeşil çay kandaki şeker düzeyini düzenleyip dengede tutabilme özelliğine sahip maddeleri içinde bulunduruyor. Özellikle içinde bulundurduğu yüksek polifenol, diyabete karşı direnci arttırıyor.

7. Her türlü hastalığa: Limon çayı.

7. Her türlü hastalığa: Limon çayı.

Annelerimizin kışları grip olduğumuzda bize hazırladıkları nane limonun yerini tutmasa da limon çayı da gribe, nezleye, soğuk algınlığına iyi geliyor. 

Burun kanallarını açan limon çayı, içine birazcık bal karıştırıldığında boğaz ağrılarına iyi geliyor.

8. Siyah çay ve yeşil çay kalbinize dost.

8. Siyah çay ve yeşil çay kalbinize dost.

Kaynayan suyla birlikte ortaya çıkan antioksidanlar insan vücuduna her gün ihtiyacı olan sağlıklı dolaşımı sağlıyor. 

Özellikle siyah ve yeşil çay, kalp krizi riskini oldukça düşürüyor.

9. Pürüzsüz bir cilt için.

Onlarca lira harcadığımız ancak bir türlü memnun kalamadığımız cilt kremlerinin aksine, günde bir bardak yeşil çay içindeki antioksidanlar sayesinde cildinizi sağlıklı ve güzel tutmaya katkı sağlıyor. Hem cep dostu, hem sağlıklı bir yöntem.

10. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

78.media.tumblr.com

Hücre yenilenmesini hızlandırması sayesinde grip hücrelerini vücuttan uzaklaştırmasını hızlandıran ve bağışıklık düzenine büyük katkılarda bulunan bir içecek çay. Özellikle kış aylarında her gün tüketilmesi hastalıklardan uzak bir kış geçirmenizi sağlayabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kemikleri güçlendiriyor.

Dişleri güçlendiren maddeleri aynı şekilde insan vücudundaki tüm kemiklere de yarar sağlıyor. Kemik sağlığı için önemli olan fitokimyasallar ve flavonoid açısından zengin olan çay özellikle yaşlılarda görülen kemik zedelenmelerini azaltıyor.

12. Strese karşı papatya çayı.

12. Strese karşı papatya çayı.

İçerdiği aroma ve kokusu ile insanı büyüleyen papatya çayı, depresyon ve gergin durumların önüne geçmek adına lezzetli ve sağlıklı bir çözüm.

Geç saatlerde yatılan günlerde, yatmadan önce bir bardak papatya çayı daha rahat ve ferah bir uykuya yardımcı oluyor ve daha konforlu bir şekilde uyanmanızı sağlıyor.

13. Ve son olarak, çay harareti alır. 😂

Yıllardır amcalarımız tarafından söylenegelmiş bu sözün doğruluğu konusunda bilimsel bir veri olmasa da artık en azından psikolojik olarak hararetimizi aldığı kesin.

Peki sizce çay harareti alır mı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
30
3
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Çay gibisi yok

ay_seagull

ordaki çay derenin bir büyüğü akarsunun bir küçüğü olan çay değil mi? Mesela Gönen çayı gibi. he he meleketimizden örnek olmazsa olmaz.Birde ah o papatya çay... Devamını Gör

murat şenen

her zaman her yerde çay içebiliyoruz ama ne zaman bu çay güzelmiş dediğimi hatırlamıyorum.