Görüş Bildir
Haberler
Okuyunca Beyinden Bir Türlü Çıkamayan Kitaplar

Okuyunca Beyinden Bir Türlü Çıkamayan Kitaplar

Eren Can ERÇİN
11.06.2015 - 20:22 Son Güncelleme: 12.06.2015 - 10:51

1. Küçük Arı\Chris Cleave

1. Küçük Arı\Chris Cleave

Size bu kitapta ne olduğunu anlatmak istemiyoruz; çünkü gerçekten çok özel bir hikâye ve biz onu bozmak istemiyoruz. 

Yine de bu kitabı almanıza yetecek kadar bilmeniz gerektiğinden, sadece şu kadarını söyleyelim: 

Bu, yaşamları kaçınılmaz bir şekilde çarpışan iki kadının hikâyesidir. Ve biri korkunç bir seçim yapmak zorundadır. 

İki yıl sonra tekrar karşılaşırlar ve hikâye burada başlar... 

Bu kitabı okuduğunuzda herkese anlatmak isteyeceksiniz. Bunu yaptığınızda, lütfen, neler olduğunu anlatmayın; çünkü bütün büyü, olayların akışında...(D&R)

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Satranç\Stefan Zweig

2. Satranç\Stefan Zweig

Rastlantı sonucu eline geçidiği bir kitapla satrancın inceliklerini öğrenerek bu oyunu bir tutkuya dönüştüren ve giderek bu tutkusu yüzünden beyin hummasına yakalanan Dr. B.'nin öyküsüdür görünüşte Satranç. Ama derinlerde bir veda mektubudur aslında.

Stefan Zweig'ın Brezilya'da sürgündeyken yazdığı ve Şubat 1942'deki intiharından birkaç ay önce tamamladığı Satranç, Avrupa kültürünün nasyonal sosyalist tehlike altında yok oluşuna işaret eder.

Avrupa kültürüne elveda derken yaşama da veda etmeyi seçen Zweig'ın son yapıtı Satranç, gerilimli kurgusu ve kahramanın ruhsal gelgitlerinin işlendiği dokusuyla, kısa ama her bakımdan etkileyici olağanüstü bir uzun öyküdür.(idefix)

3. Taaşuk-ı Talat ve Fitnat\Şemsettin Sami

3. Taaşuk-ı Talat ve Fitnat\Şemsettin Sami

Tanzimat Edebiyatı yazarlarından Şemsettin Sami’nin kaleme aldığı Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat, Osmanlıca harflerle basılmış ilk Türkçe roman olma özelliğini taşır.

Talat küçük yaşta babasız kalır ve annesi tarafından büyütülür. Fitnat ise annesinin ölümü üzerine baskıcı üvey babasıyla yaşamaktadır. Bu iki gencin ilk görüşte aşkıyla başlayan roman, acıklı ve hazin bir şekilde son bulacaktır. 

Talat ve Fitnat’ın aşkı çerçevesinde yaşadığı dönemin evlilik ve ahlaki değerlerini, toplumsal hayatını, tanışmadan yapılan evlilikleri ve onların doğurduğu sonuçları tüm yalınlığıyla anlatan Şemsettin Sami, o dönemi öğrenmek isteyen bugünün okurları için de zengin bir hazine bırakıyor.  

        Bu kitabı okuyunca dizisini yapmak isteyeceksiniz.(sisyayıncılık)

4. Kayıp Gül - Kayıp Gül Serisi\Serdar Özkan

4. Kayıp Gül - Kayıp Gül Serisi\Serdar Özkan

Kitap Diana’nın, Annesinin öldükten sonra açıkladığı bir gerçekle yüz yüze kalmasını anlatıyor.Annesinin dediğine göre Diana’nın bir ikizi var ve öldüğü sandığı babası yaşıyor.

Annesi ölümünden sonra bıraktığı mektup da ikizini o kadar çok övmüş ki onu aramak için yollara çıkıyor.Kardeşinin güllerle konuştuğunu duyuyor ve o da bu özelliğe sahip olmak istiyor.Bütün kitap arama yollarında yaşanılan maceralardan oluşuyor.

Ayrıca kitap seri halinde devam ediyor.(renklinot)

5. Kartaca:Roma'nın Kabusu\Ross Leckie

5. Kartaca:Roma'nın Kabusu\Ross Leckie

Alevler Arasında Yerle Bir Olan Kartaca'nın, Scipio'nun Kazandığı Büyük Zaferin, Roma'nın Büyük İntikamı...(pandora)

6. İskender\Elif Şafak

6. İskender\Elif Şafak

1970 sonlarında, İskender ve annesi Pembe'nin çevresinde geçen hikaye İstanbul, Londra, Abu Dabi gibi farklı şehirlerde geçiyor.

Romanın hüzünlü hikayesi, bir Kürt köyünde yaşayan Pembe'nin evlenip önce İstanbul’a sonra Londra’ya göç etmesi ve sonra kurduğu üç çocuklu ailesi üzerinden, İstanbul’da ve Londra’daki göçmenlerin hayatını gözlemleme fırsatı veriyor.

Kitabı en iyi anlatan cümle, “En çok en sevdiklerimizi incitiriz' olarak lanse ediliyor.(forumdas)

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Serenad\Zülfü Livaneli

7. Serenad\Zülfü Livaneli

Her şey, 2001 yılının Şubat ayında soğuk bir gün, İstanbul Üniversitesi'nde halkla ilişkiler görevini yürüten Maya Duran'ın (36) ABD'den gelen Alman asıllı Profesör Maximilian Wagner'i (87) karşılamasıyla başlar.

1930'lu yıllarda İstanbul Üniversitesi'nde hocalık yapmış olan profesörün isteği üzerine, Maya bir gün onu Şile'ye götürür. Böylece, katları yavaş yavaş açılan dokunaklı bir aşk hikâyesine karışmakla kalmaz, dünya tarihine ve kendi ailesine ilişkin birtakım sırları da öğrenir.

Serenad, 60 yıldır süren bir aşkı ele alırken, ister herkesin bildiği Yahudi Soykırımı olsun isterse çok az kimsenin bildiği Mavi Alay, bütün siyasi sorunlarda asıl harcananın, gürültüye gidenin hep insan olduğu gerçeğini de göz önüne seriyor.(idefix)

8. 5.Dalga\Rick Yancey

8. 5.Dalga\Rick Yancey

1.Dalga Dünya Karanlığa Gömüldü

2.Dalga Sadece Şanslı Olanlar Kurtuldu

3.Dalga Sadece Şanssız Olanlar Sağ Kaldı

4.Dalga Tek Bir Kural Geçerliydi: Kimseye Güvenme

5.Dalga Artık Kimse Ne Olacağını Bilmiyor

Uğrunda yaşadığımız her şeyi yok ettiler. Şimdi de uğrunda öleceğimiz şeylerin peşindeler!(idefix)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın