Görüş Bildir
Haberler
Ofisinde Klima Olanların Anlayamayacağı 15 Gerçek

Ofisinde Klima Olanların Anlayamayacağı 15 Gerçek

Oktay Volkan Alkaya
20.06.2014 - 11:54 Son Güncelleme: 20.06.2014 - 12:09

Klima icat edenin elinden öpülesi bir meret. Özellikle yaz aylarında giderek hamama dönen ofislerde bulunmaz bir nimet. Bir çoğumuz yaz sıcağı sorununu çözmüş ofislerde çalışıyor olabiliriz ancak bir de hala bu sorunla boğuşan emekçi dostlarımız var. Onlarla empati kurmak amaçlı bu listeyi hazırladık, buyrun görelim;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Islanmak güzeldir

Hava olmuş 30 derece ofisin içinde 100 kişi harıl harıl çalışıyor, zemin göbektaşına dönmüş... O dakikadan sonra anlarsınız ıslanmak güzeldir.

2. Merdiven boşluğu candır

Kaçacak yer yoktur sıcaktan, kendinizi cehennemde hissedersiniz, sonra bir gün merdiven boşluğundaki serinliği keşfedersiniz. O günden sonra yeriniz yurdunuz bellidir artık.

3. Bir hava bükücü cihana bedeldir

Ofis sonuçta Ihlara vadisi değil, rüzgar esmesi büyük nimet, bu gibi durumlarda bileği kuvvetli bir arkadaş hayat kurtarır. Ama genelde kendine Müslüman olur bunlar.

4. Sıcakta çalışana şaka yapılmaz

Ofisin sıcağında havasızlığında bir de üstüne müşteriden küfür yemiş adama bulaşmayacaksın arkadaş, şakadır makadır elleşmeyeceksin. Çılgına döner şeker gibi adam.

5. Siesta haktır engellenemez

Latin ülkelerinde adettendir öğleleri bir uyku molası verilir çalışanlara, çünkü evrensel gerçektir sıcak adamı bayıltır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sıcak toplu isyana teşvik eder

Genelde büyük halk olayları hep sıcak havalarda yazları gerçekleşir ya, ofis de bir noktada halk meclisidir. Sıcaklar insanları bir araya getirir toplu eylemler baş gösterebilir, isyan eder çalışanlar.

7. Meditasyon sıcağa çare olmaz

Bazıları da başka şeylere odaklanarak ofisin içinde esen kum fırtınalarından etkilenmeyeceğini düşünür ama kazın ayağı öyle değildir. Ofis sıcağı adamın aklını başından alır.

8. Bir bardak su mesai kurtarır

Kış aylarında yüzüne bakmayacağınız bir bardak su, yaz gününde ateş basmış ofislerde paydosu görmenizi sağlayabilir.

9. Dondurma masada bırakılmayacak bir hazinedir

Ofiste çalışırken bir şeyler kemirir dururuz bazen, bisküvi olur, çerez olur, meyve olur... Ama dondurmanın yeri ayrıdır. Dondurmayı öyle kenarda dursun çalışırken yerim diye bırakamazsınız. Çalışmaya ara verip yiyip bitirmeniz gerekir yoksa dondurma kendi kendini imha edecektir.

10. Sebil uğruna savaşılacak bir merettir

Klima olmayan ofiste 'Sebil önü' bir anlamda köylerdeki 'Çeşme başı' ile eşdeğer bir stratejik noktadır. Nice çalışanlar bu coğrafyada yer alabilmek için birbirlerini kırar dökerler yaşayan bilir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sıcak insanı katil eder

Sıcakta genelde yaşadığınız bunalım yanınız yörenizdekileri katletme isteğinizle harmanlanır. Ofiste hırsını alamayanlar da genelde evdekilere patlarlar, cinnet sıcağın dostudur.

12. Sıcak, özel günlerinde bayanları Godzilla'ya çevirir

Bayan çalışanlar malum ayın belli günlerinde zaten çığrından çıkmaktadır, ancak sıcak bu özel günlere bambaşka etkiler yapar. Sıcaktan deliren bayanlar üstüne bir de dürtüleri gelince tek kişilik terör örgütüne dönüşebilirler.

13. Kilmanın olmadığı yerde vantilatöre Abdurrahman Çelebi denir

Klimanın muadili sayılabilecek bir icat olan vantilatör nice ofis çalışanının hayatını kurtarmıştır ve hala kurtarmaktadır.

14. Ofis alev alabilen bir yerdir

Bazen o kadar sıcak olur ki, gerçekten ofis içerisinde Berkay'ın şarkısında dediği gibi 'Yangınlar yanıyor' diyerek koşturasınız gelir, ama tabi patron başınızda olduğu için bu hezeyanlar içinizde patlar. Çalışmaya devam edersiniz.

15. Resmi kıyafet bir insanlık suçudur

Haydi gene ofisinde serbest kıyafetle çalışanlar bir nebze şanslıdır da, takım elbisenin zorunlu olduğu ofislerde çalışanlar şekil a'da görüldüğü gibi bir çalışma ortamının hayaliyle beyinlerini çalışma masalarına akıtır, mesailerini ağlaya ağlaya tamamlarlar.

Şimdi ofisinde klima olanları toplu şükür etkinliği için Happy Friday seansına davet ediyor, kliması olmayanlara da Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
4
3
1
1
0