Görüş Bildir
Haberler
Oculus Rift'in Yeni Sürümü 'Crescent Bay' Duyuruldu

Oculus Rift'in Yeni Sürümü 'Crescent Bay' Duyuruldu

Batuhan
21.09.2014 - 12:41

Sanal gerçeklik denilince akla ilk gelen firma olmayı başaran Oculus, düzenlediği Oculus Connect konferansında Rift’in yeni sürümü Crescent Bay’i ilk kez gösterdi.

Kulaklığa ve 360 derece hareket takip sistemine sahip olan Crescent Bay, Rift’in bir önceki sürümünden daha hafif.

Oculus CEO’su Brendan Iribe, Crescent Bay’in daha yüksek tazeleme hızına ve ekran çözünürlüğe sahip olduğunu fakat Rift’in müşterilere sunulacak son sürümü olmadığını belirtti.

Rift Crescent Bay, bir önceki Rift’ten farklı olarak kulaklıklara sahip ve bunlar istenildiğinde çıkarılabiliyor. Ancak Oculus’un sesle ilgili çalışmaları bunlarla sınırlı kalmayacak. CEO Iribe sanal gerçeklik hissini perçinleyecek bir ses deneyimi için çalışmalara devam ettiklerini açıkladı.

Konferansta tanıtılan bir diğer heyecan verici ürün ise Oculus Platform oldu. Oculus Platform, sanal gerçeklik oyunlarının ve uygulamalarının satışa sunulacağı bir mağaza. Günümüz mobil uygulama mağazaları gibi üçüncü parti geliştiriciler tarafından beslenecek ve Rift’in yanı sıra Android, iOS, Windows Phone, Chrome, Firefox, Safari ve Internet Explorer’dan erişilebilecek. Oculus Platform, sonbahar bitmeden açılacak.

Geçtiğimiz hafta ortaya atılan ve TechRadar’ın konuya yakın isimsiz kaynakları tarafından onaylanan iddialara göre, Oculus Rift’in final sürümü 2015 yazında satışa sunulacak.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/09/oculu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0