Görüş Bildir
Haberler
Ocak'ta 244 Göçmen Denizlerde Yaşamını Yitirdi

Ocak'ta 244 Göçmen Denizlerde Yaşamını Yitirdi

Uluslararası Göç Örgütü, 2016 Ocak ayında 244 göçmenin Avrupa’ya gitmeye çalışırken denizde boğularak öldüğünü açıkladı. 2016 Ocak ayı en çok ölümün olduğu ay olarak kayıtlara geçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz ay en az 244 göçmen, Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken hayatını kaybetti. Uluslararası Göç Örgütü’nün (UGÖ) verdiği bilgiye göre Ocak 2016 bu anlamda en çok ölümün yaşandığı Ocak ayı olarak kayıtlara geçti.

Uluslararası Göç Örgütü’ünün verilerine göre bugüne kadar 55 bin 528 göçmen Avrupa’ya ulaşmayı başardı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin verileri de benzer şekilde bu yılın 1-29 Ocak tarihleri arasında 236 göçmenin Akdeniz yoluyla Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken yaşamını yitirdiğini belirtiyor.

2015'te 4 bine yakın göçmen Akdeniz'de can verdi

3 bin 771 göçmenin Akdeniz’de hayatını kaybettiği 2015 bu anlamda en çok ölümün yaşandığı yıl oldu. 2014’te ise 3 bin 279 göçmen Akdeniz’de öldü. Geçtiğimiz sene UGÖ’nün verilerine göre dünya genelinde 5 bin 350 göçmen yaşamını yitirdi.

Her gün 3 bin kişi Yunanistan'a ulaşmaya çalışıyor

Her gün 3 bin kişi Yunanistan'a ulaşmaya çalışıyor

Uluslararası Af Örgütü’nün bilgilerine göre her gün yaklaşık 3 bin kişi Türkiye kıyılarından Ege Denizi yoluyla Yunanistan’a geçmeye çalışıyor. Af Örgütü, geçtiğimiz hafta Perşembe günü 18’i çocuk 25 kişinin, Cuma günüyse çoğunluğu kadın ve çocuk 43 kişiyi taşıyan iki botun alabora olmasıyla boğularak hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bugün de ikisi çocuk üç kişi boğuldu

Öte yandan bu sabah Muğla’nın Didim ilçesi açıklarında sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucunda ikisi çocuk üç kişi hayatını kaybetti. 

Fener Koyu’ndan sabaha karşı Yunanistan’ın Farmakonisi Adası’na gitmek üzere denize açılan Suriyeli sığınmacıların bulunduğu tekne, rüzgarın da etkisiyle bir süre sonra alabora oldu. Denizki sığınmacıları fark eden balıkçılar, durumu sahil güvenlik ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen sahil güvenlik ekipleri, iki çocuk ve bir kadının cesedini bulurken 12 kişi kurtarıldı.

Agos ve İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Savaşlarda ölmekten kaçıp da avrupaya yaşama isteğiyle denizlerde boğularak ölmek. Akıl mantık almıyor. :(

Gözde Cetin

çok sevdiğim cesur yürek filminde tam da bu duruma uygun bir replik vardı. "savaştan kaçıp biraz daha fazla yaşabilirsiniz ama yıllar sonra o günlerle şu anı... Devamını Gör