Görüş Bildir
Haberler
O İyi Adamlar Mümkünse O Atlara Binip Gidebilir mi? Size Kötü Karakterle Bağ Kurduracak Anti Kahraman Filmleri

O İyi Adamlar Mümkünse O Atlara Binip Gidebilir mi? Size Kötü Karakterle Bağ Kurduracak Anti Kahraman Filmleri

Merhaba. Sinemada kötü olsalar da onları izlemek bizim için apayrı bir zevk veriyor. Hatta çoğu filmi onları görmek istediğimiz için izliyoruz. Bu içerikte sinema dünyasında çok sevilen kötü karakterleri ve filmlerini listeledim.

Keyifli okumalar dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Halloween (1978) - Michael Myers

20. Halloween (1978) - Michael Myers

1963 yılının Cadılar Bayramı gecesinde kız kardeşini öldürdükten on beş yıl sonra, Michael Myers bir akıl hastanesinden kaçar ve yeniden öldürmek için Illinois, Haddonfield adlı küçük bir kasabaya döner. Myers, Cadılar Bayramı konulu filmlerin en ikonik katil karakterlerinden biridir. Korku çağdaşlarının pek çoğu gibi, etkisi yıllar içinde azalsa da orijinal haliyle hâlâ herkesi merak duygusuyla korkutabiliyor.

19. Terminator 2: Judgment Day (1991) - T-1000

19. Terminator 2: Judgment Day (1991) - T-1000

Sarah Connor'ı öldürmeyi başaramayanın tıpatıp aynısı olan bir cyborg, şimdi 10 yaşındaki ergen oğlu John'u çok daha gelişmiş ve güçlü bir cyborgdan korumalıdır. James Cameron, Arnold Schwarzenegger'in Terminatör'e formuna meydan okuyacak bir şey ararken, daha karmaşık ve acımasız bir şey tasarladı. Robert Patrick, kurnaz metal katili oynaması için seçilen adamdı ve Terminatör 2'yi popülerlik açısından orijinalin ötesine taşıdı. Schwarzenegger'in versiyonu hiç durmamasıyla ünlü olabilir, ancak Patrick'in sinsi şekil değiştiricisi ondan daha hızlı.

18. A Nightmare On Elm Street (1984) - Freddy Krueger

18. A Nightmare On Elm Street (1984) - Freddy Krueger

Genç Nancy Thompson, kendisi ve arkadaşları, rüyalarında bıçaklı eldivenli bir seri katilin ruhunun hedefi haline geldikten sonra, ebeveynleri tarafından gizlenen karanlık gerçeği ortaya çıkarmalıdır. Freddy Krueger, çıtır çıtır ten rengi ve ölümcül parmaklarıyla tüyler ürpertici derecede etkili bir yaratık. Freddy, gençleri pijamalarıyla parçalamaya devam ederken, giderek çılgınlaşan bir mizah duygusu da geliştirdi. Freddy sevimli bir tür maskota dönüştü ve çekiciliği arttı.

17. Matrix (1999) - Agent Smith

17. Matrix (1999) - Agent Smith

Güzel bir kadın, bilgisayar korsanı Neo'yu ürkütücü bir yeraltı dünyasına götürür ve Neo şok edici gerçeği keşfeder. Bildiği hayat, şeytani bir siber zekanın ayrıntılı aldatmacasıdır. Hugo Weaving'in canlandırdığı Ajan Smith, sürekli olarak aşağı dönük ağzı ve muhteşem bir şekilde çatılmış kaşıyla, görevi yalnızca soğuk ve katı düzeni sağlamak olan acımasız bir uygulayıcıdır. Tabii ki, o sadece insanlığı komada tutmak için tasarlanmış sanal gerçeklikteki bir AI programı. Teknik olarak 'Bu yerden nefret ediyorum' konuşmasının ortaya koyduğu gibi, dosyaları açıkça bozuk. Smith'in bir kötü adam olarak etkili olmasının anahtarı da budur: O yalnızca baskıcı bir rejim yardakçısının somut örneği değil, aynı zamanda işinden nefret eden biridir.

16. Psycho (1960) - Norman Bates

16. Psycho (1960) - Norman Bates

Bir Phoenix sekreteri, işvereninin müşterisinden 40.000 doları zimmetine geçirir, kaçar ve annesinin egemenliği altındaki genç bir adam tarafından işletilen ücra bir motele yerleşir. Sinemanın en büyük duş sahnesinde bıçağın ucunda duran kadının arkasındaki adam sadece bir 'kötü adam' değil. O sinematik türünün ilk örneği: yüzde yüz insan olan bir film canavarı. Sivri dişli bir hayalet ya da kıllı bir canavar değil, şu anda herkesin yanından geçebilecek kadar saf görünümlü bir adam. Annesi tarafından kontrol edilen otelci Norman Bates'in 1960 yılındaki izleyicileri için ne kadar şok edici ve ürkütücü olduğunu söylemek mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)- Palpatine

15. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)- Palpatine

Asiler, buz gezegeni Hoth'ta İmparatorluk tarafından acımasızca alt edildikten sonra Luke Skywalker, Yoda ile Jedi eğitimine başlar. Arkadaşları da Darth Vader ve ödül avcısı Boba Fett tarafından galakside takip edilir. Palpatine ile ilk kez yüz yüze karşılaştığımızda, ruhu kadar siyah ağır bir cüppe içinde, hırıltılı sesiyle tanıyorduk.

14. Robin Hood: Prince of Thieves (1991) - Nottingham Şerifi

14. Robin Hood: Prince of Thieves (1991) -  Nottingham Şerifi

Robin Hood, Nottingham Şerifi'nin tiranlığıyla karşı karşıya kaldığında bir kanun kaçağı olarak karşı koymaya karar verir. Alan Rickman, Nottingham Şerifi rolünü büyük bir zevkle oynuyor. Karakterin her küçümseme tavrını, her göz devirmesini, her hiddet patlamasını seyretmek büyük bir zevk.

13. One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975) - Hemşire Mildred Ratched

13. One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975) - Hemşire Mildred Ratched

1963'ün sonbaharında, bir Kore Savaşı gazisi ve suçlu, deliliğini savunur ve bir akıl hastanesine yatırılır. Burada korkmuş hastaları zalim hemşireye karşı toplar. Kalplerin en soğuğu, bakışların en katısına sahip hemşire Mildred Ratched, bir psikiyatri hastanesinin idari başkanı olmaktan çok daha fazlasıdır. O, akıl hastalarının moralini verimli ve etkili bir şekilde kırmak için pasif-agresif baskılar gerçekleştiriyor.

12. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) - Sauron

12. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) - Sauron

Shire'dan uysal bir Hobbit ve sekiz arkadaşı, güçlü Tek Yüzüğü yok etmek ve Orta Dünya'yı Karanlık Lord Sauron'dan kurtarmak için bir yolculuğa çıkıyor. Filmde Sauron'u tek bir darbeyle tüm taburları alt edebilen devasa, gürz kullanan bir manyak olarak görüyoruz. Fiziksel formunu kaybetse bile o, yüzüğe her dokunduğunda Frodo'nun zihnine girebiliyor.

11. The Lord Of The Rings (2001) - Gollum

11. The Lord Of The Rings (2001) - Gollum

Sauron, Orta Dünya filmlerinin ana kötü adamı olarak görülürke Gollum çok daha sempatik bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Sauron her şeyden önce kötüydü, ancak Gollum, Tek Yüzük'ün gücünün egemenliği altına giren ve daha tehlikeli bir şeye dönüşen sevimli bir yaratıktır ama yüzük ile temasa geçtiği andan itibaren zihni paramparça olur ve ilk dürtüsü cinayettir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Alien (1979) - The Alien

10. Alien (1979) - The Alien

Ticari bir uzay aracının mürettebatı, bilinmeyen bir iletimi araştırdıktan sonra ölümcül bir yaşam formuyla karşılaşır, yani yaratıklarla. Ridley Scott tarafından yaratılan ve ardından onlarca yıl boyunca sayısız film, çizgi roman ve oyun tarafından kullanılan Alien'ı en iyi anlatan cümleler: “Mükemmel organizma. Yapısal mükemmelliği ancak düşmanlığıyla boy ölçüşebilir. Bir vicdan, vicdan azabı veya ahlak kuruntuları tarafından gölgelenmemiş bir şey o.”

9. Harry Potter (2001-2011) - Voldemort

9. Harry Potter (2001-2011) - Voldemort

Bazıları, Voldemort'un adının, Edgar Allan Poe'nun karakteri M. Valdemar'dan ilham aldığını söylüyor. Gerçekte, J.K. Rowling'in 'ölüm uçuşu' anlamına gelen lakapla sonuçlanan Fransızca sevgisinden geliyor bu isim. 2009'da 'Hem gücü hem de egzotizmi çağrıştıran bir isme ihtiyacım vardı' dedi. Voldemort egzotik bir varlık, çünkü o insan ve yılanın tüyler ürpertici bir karışımı, kesik burunlu ve soğukkanlı. Ayrca o kadar güçlü ve kara büyü konusundaki hakimiyeti o kadar eksiksiz ki süpürge sopası olmadan uçabiliyor. Ekrandaki her gölgede onun varlığını hissediyorsunuz. Adı her ne anlama geliyorsa, kimsenin söylemeye cesaret edememesinin bir nedeni var.

8. No Country For Old Men (2007) - Anton Chigurh

8. No Country For Old Men (2007) - Anton Chigurh

Bir avcı, Rio Grande yakınlarında ters giden bir uyuşturucu anlaşması ve iki milyon dolardan fazla nakit parayla karşılaştıktan sonra şiddet ve kargaşa başlar. Javier Bardem'in canlandırdığı Anton Chigurh, 2018'de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar'ını kabul ettiğinde, Coen kardeşlere özellikle 'o saç tarihteki en korkunç saç kesimlerinden biri' dedi. No Country For Old Men'de Bardem'in aşırı kötülüğü diğer katillerden çok farklı. Kurbanlarını sanki sığırmış gibi yazı tura atmanın keyfine göre can alıyor ya da bağışlıyor. Bu gerçekten tüyler ürpertici.

7. Star Wars: The Force Awakens (2015), Star Wars: The Last Jedi (2017) - Kylo Ren

7. Star Wars: The Force Awakens (2015), Star Wars: The Last Jedi (2017) - Kylo Ren

Palpatine ve özellikle Darth Vader gibi isimlerin de yer aldığı bir film serisinde yer almak performans kaygısı yaşatmaya yeter. Ancak Adam Driver tarafından çok iyi oynanan Kylo Ren, başlangıçtaki alaycı emo baddie duruşunun olabileceğinden çok daha karmaşık hale geldi. Sadece iki filmde, yolunu bilen ve zafere ulaşmak için her şeyi yapacak olan azimli, ölümcül bir karaktere dönüştü. Vader gezegenlerini havaya uçurdu, Obi-Wan'ı devirdi.

6. Inglourious Basterds (2009) - Hans Landa

6. Inglourious Basterds (2009) - Hans Landa

Ekrandaki Naziler, filmlerde oldukça farklıdır. Psikotik, kafası bozuk, karikatürize ya da bunların hepsi. Ancak SS Albayı Hans Landa tamamen farklıydı: Detaycı, kültürel olarak yüksek fikirli; çok dilli ve meyveli turta sevgisinden pişmanlık duymayan. O kesinlikle bir psikopat, ama aynı zamanda yatıştırıcı bir şekilde çekici, bu da her şeyi çok daha rahatsız edici kılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Silence Of The Lambs (1991) - Hannibal Lecter

5. The Silence Of The Lambs (1991) - Hannibal Lecter

Hem Brian Cox hem de Mads Mikkelsen unutulmaz yamyamlar olsa da Anthony Hopkins, Hannibal'i bir efsane yaptı. Çoğu büyük kötü adam eylemleriyle tanımlanır, ancak Hopkins'in bu kadar rahatsız edici yapan şey dinginliğidir. Camın ardından Jodie Foster'a bakarken, yavaşça söylediği sözlerle onu korkutur. Lecter'in korkunç eylemleri ve dili bıçak ya da mermi kadar şiddetli.

4. Die Hard (1988) - Hans Gruber

4. Die Hard (1988) - Hans Gruber

New York'ta bir polis memuru, Los Angeles'ta Nakatomi Plaza'daki bir Noel partisi sırasında, görüşmediği karısını ve teröristler tarafından rehin alınan birkaç kişiyi kurtarmaya çalışır. Filmde Alan Rickman, Hans Gruber'u canlandırarak çok özel bir şey yaptı. İlk planı sinir bozucu, yalınayak bir NYPD polisi tarafından tehlikeye atıldığında bile durumu değiştirebilen ve doğaçlama yapabilen kültürlü, işbirlikçi olan Gruber, kendini sinema tarihine sokar.

3. The Thor Serisi (2011-2017) - Loki

Unutulmaz, esprili kahramanlarla dolup taşan bir yer olan Marvel evreninde bile, kötü bir adamın daha fazla sevilme şansı vardır. Tom Hiddleston'ın canlandırdığı Asgard'ın huysuz, entrikacı evlatlık çocuğu için de böyleydi.

2. Batman (1966) - Joker

2. Batman (1966) - Joker

Çizgi romandan Cesar Romero tarafından film ve TV ekranlarına getirilen çılgın haline kadar, Joker her zaman eğlenceli bir figürdü. Tim Burton ve Jack Nicholson, 1989'da büyük ekranın yeniden keşfinde daha koyu tonlarda ekrandydı. Chris Nolan ve Heath Ledger'in Kara Şövalye'sinde mükemmel formu bulduğunu iddia etmek zor değil. Ledger'in Joker'i çirkin bir güzelliğe sahip, amaçlarına ulaşmak için her şeyi yapacak bir adam ve Michael Caine'in Alfred'inin sözlerini yeniden ifade edecek olursak, sadece dünyanın yanmasını izlemek isteyen bir karakter.

1. The Star Wars (1977) - Darth Vader

Anakin Skywalker yai Darth Vader, Galaktik Cumhuriyet'in Jedi Şövalyesi, Klon Savaşları'nın kahramanı ve Jedi kehanetlerine göre Güç'ün Seçilmiş Kişi'siydi. Klon Savaşları sırasında muharebe komutanı olarak elde ettiği başarıları sayesinde Korkusuz Kahraman lakabını elde etti. Güç'ün karanlık tarafına döndükten sonra Sith'in Kara Lordu ve İmparator Darth Sidious'un çırağı ve Yüce Komutan Darth Vader olarak bilindi. O sinema tarihinin bilinen en karanlık ve kötü karakteri şimdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz en çok hangi filmdeki kötü karakteri seviyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın