Görüş Bildir
Haberler
Son Zamanların En Popüler Filmi 'Aftersun'ı Sevenlerin Bayılarak Seyredeceği Kaliteli Film Önerileri

Son Zamanların En Popüler Filmi 'Aftersun'ı Sevenlerin Bayılarak Seyredeceği Kaliteli Film Önerileri

Merhabalar. Aftersun, sinemaseverler için 2022'nin en yürek burkan sürpriz filmlerinden biri oldu. Charlotte Wells'in filmi yirmi yıl önce babasıyla çıktığı bir tatili anılarla tekrar hatırlayan ve anlam vermeye çalışan Sophie'nin hikayesidir. Sophie, kamera görüntülerinin, hem gerçek hem de hayali anıların sayesinde babasıyla yeniden bağlantı kurmaya ve onu tanımaya çalışır. Bu içerikte Aftersun'u izleyenlerin sevebileceği film önerilerini listeledim.

Keyifli seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hunt For The Wilderpeople (2016)

1. Hunt For The Wilderpeople (2016)

Vahşi Yeni Zelanda çalılıklarında kaybolan asi bir çocuk ve üvey amcası için ulusal anlamda bir insan avı emri verilir. Taika Waititi'nin en büyüleyici filmlerinden biri olan Hunt For The Wilderpeople, iki yalnız ruhun yavaş yavaş arkadaş olması ve bağlantı kurmaları hakkında harika bir hikayedir.

Yönetmen: Taika Waititi

Oyuncular: Sam Neill, Julian Dennison, Rima Te Wiata

2. All Hands On Deck (2020)

2. All Hands On Deck (2020)

Çılgınca romantik bir görev için Fransa'nın kırsal bölgelerine yapılan doğaçlama bir yolculuk sırasında beklenmedik bir tuhaf üçlü bağ kurulur. Aftersun'da Calum ve Sophie'nin baba-kız ilişkisinin kararsızlığında yaptığı gibi, All Hands On Deck de başka hiçbir filmde olmadığı kadar iyi bir tatilin iniş çıkışlarını yakalıyor. Mutluluk ve hüznün her şeyi nasıl etkilediğine dair yaratıcı bir tasvir sunuyor.

Yönetmen: Guillaume Brac

Oyuncular: Eric Nantchouang, Salif Cissé, Édouard Sulpice

3. Y Tu Mamá También (2001)

3. Y Tu Mamá También (2001)

Meksika'da iki genç erkek ve çekici bir kadın bir yolculuğa çıkarlar ve hayat, arkadaşlık, seks ve birbirleri hakkında bir iki şey öğrenirler. Tıpkı Aftersun gibi, Y Tu Mamá También de zamanla kaybolan güzel bağları incelikle yakalıyor ve karakterlerine geçmişe özlem ve gururla bakma şansı sunuyor.

Yönetmen: Alfonso Cuarón

Oyuncular: Maribel Verdú, Gael García Bernal, Daniel Giménez Cacho

4. Little Miss Sunshine (2006)

4. Little Miss Sunshine (2006)

Küçük kızlarını bir güzellik yarışmasının finaline sokmaya kararlı bir aile, VW otobüsleriyle ülke çapında bir yolculuğa çıkar. Hooverlar bir aile olsalar da, yolculuk onları etkileşime girmeye ve birbirlerini gerçekten anlamaya zorlayana kadar üyelerinin her biri kendi iç dünyalarında kaybolur.

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

Oyuncular: Steve Carell, Toni Collette, Greg Kinnear

5. Captain Fantastic (2016)

5. Captain Fantastic (2016)

Kuzeybatı Pasifik ormanlarında, altı çocuğunu sıkı bir fiziksel ve zihinsel eğitimle yetiştirmeye kendini adamış bir baba, ebeveyn olmanın ne anlama geldiğine dair fikrine meydan okuyarak cennetini terk etmeye ve dünyaya girmeye zorlanır.

Yönetmen: Matt Ross

Oyuncular: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Call Me By Your Name (2017)

6. Call Me By Your Name (2017)

1980'lerin İtalya'sında, on yedi yaşındaki bir öğrenci ile babasının araştırma görevlisi olarak işe aldığı adam arasında aşk filizlenir. Aftersun'da, Sophie'nin babasıyla yaptığı büyüleyici yolculuk, babasının bir zamanlar olduğu adamla barışmasına yardımcı olurken, bu filmde Thimotée Chalamet'nin karakteri güzel bir cinsel uyanış yolculuğuna çıkar.

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg

7. The Loneliest Planet (2011)

7. The Loneliest Planet (2011)

Nişanlı bir çiftin Kafkas Dağları'ndaki sırt çantasıyla yaptığı gezi, çiftin birbirleri ve kendileri hakkında inandıkları her şeyi tehdit eden tek bir yanlış adımla raydan çıkar.

Yönetmen: Julia Loktev

Oyuncular: Gael García Bernal, Hani Furstenberg, Bidzina Gujabidze

8. The Green Ray (1986)

8. The Green Ray (1986)

Temmuz ayıdır ve Delphine'in yaz için gidecek yeri yoktur. Kendini çok sıkılmış ve 'boş' hisseder ama bu fazla uzun sürmez. Bir gün tesadüfen tamamen onun için yaratılmış gibi görünen biriyle tanışır.

Yönetmen: Éric Rohmer

Oyuncular: Marie Rivière, María Luisa García, Vincent Gauthier

9. Reminiscences Of A Journey To Lithuania (1972)

9. Reminiscences Of A Journey To Lithuania (1972)

Film yapımcısı Jonas Mekas, anavatanı Litvanya'ya yaptığı bir gezinin hüzünlü bir günlüğünü filme dönüştürür. Kariyerinin en iç açıcı ve güzel filmlerinden biridir. Mekas'ın annesi ve çocukluğundan çok özlediği ailesinden kişilerle yeniden bağlantı kurmaya çalışır.

Yönetmen: Jonas Mekas

Oyuncular: Jonas Mekas, Adolfas Mekas, Pola Chapelle

10. The Lost Daughter (2021)

10. The Lost Daughter (2021)

Bir kadının plaj tatili, geçmişinin dertleriyle yüzleşmeye başlayınca karanlık bir hal alır. Film anne ve kızı hakkında, acı dolu anıları yorumlamada ve yüzleşmede hayal gücünün önemli bir rol oynadığı bir hikayedir. Tıpkı Aftersun'da olduğu gibi, kahraman, geçmişiyle yeniden bağlantı kurmak için uzun süredir kayıp olan anıları kullanır ve işlerin tam olarak nerede ters gittiğini ve kimin suçlanacağını anlamaya çalışır.

Yönetmen: Maggie Gyllenhaal

Oyuncular: Olivia Colman, Jessie Buckley, Dakota Johnson

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Jersey Girl (2004)

11. Jersey Girl (2004)

Dul bir adam, beklenmedik bir trajedi ve kişisel bir patlamayla kenara atıldıktan sonra, çok erken gelişmiş kızına bakmalı ve hayatını ve kariyerini yeniden inşa etmelidir.

Yönetmen: Kevin Smith

Oyuncular: Ben Affleck, Liv Tyler, Raquel Castro

12. A Little Inside (1999)

12. A Little Inside (1999)

Profesyonel bir beyzbol oyuncusu, kendi hayallerinin peşinden giderken küçük kızını tek başına büyütmeye çalışır. Bekar bir ebeveyn olan Ed, kızına karşı sorumluluklarıyla kariyerini ve hayallerini dengelemek zorundadır.

Yönetmen: Kara Harshbarger

Oyuncular: Hallie Eisenberg, Benjamin King, Kathy Baker

13. Leave No Trace (2018)

13. Leave No Trace (2018)

Bir baba ve on üç yaşındaki kızı, Portland, Oregon'daki geniş bir şehir parkında ideal bir hayat yaşarken küçük bir hata hayatlarını sonsuza dek raydan çıkarır. Debra Granik'in yönettiği film, ideal bir şekilde bir arada var olan bir baba ve kızı arasındaki hassas ilişkiyi araştırıyor.

Yönetmen: Debra Granik

Oyuncular: Thomasin McKenzie, Ben Foster, Jeffery Rifflard

14. The Father (2020)

14. The Father (2020)

Bir adam, yaşı ilerledikçe kızının tüm yardımlarını reddeder. Değişen koşullarına anlam vermeye çalışırken sevdiklerinden, kendi zihninden ve hatta kendi gerçekliğinin bile şüphe duymaya başlar.

Yönetmen: Florian Zeller

Oyuncular: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Gatiss

15. Terms of Endearment (1983)

15. Terms of Endearment (1983)

Film, aşkı arayan, memnun etmesi zor Aurora'yı ve kızının aile sorunlarını takip ediyor. Bu sırada kızı, evliliğindeki sorunlarla uğraşır. İkili, hayatlarının karmaşasından kurtulmak için birbirlerine yardım etmek için bir araya gelir. Film,  bir ebeveyn-çocuk ilişkisinde, bakmakla yükümlü oldukları kişilerden daha çok arkadaş olma durumlarına odaklanır.

Yönetmen: James L. Brooks

Oyuncular: Shirley MacLaine, Debra Winger, Jack Nicholson

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. This Boy’s Life (1993)

16. This Boy’s Life (1993)

Yazar ve edebiyat profesörü Tobias Wolff'un anılarına dayanan film, 1950'lerde asi bir genç ile istismarcı üvey babası arasındaki ilişkinin öyküsünü ele alır.

Yönetmen: Michael Caton-Jones

Oyuncular: Robert De Niro, Leonardo DiCaprio, Ellen Barkin

17. Fathers and Daughters (2015)

17. Fathers and Daughters (2015)

Pulitzer ödüllü bir yazar, zihinsel bir çöküşün ardından dul ve baba olmakla boğuşurken, 27 yıl sonra yetişkin kızı kendi bağlantılarını kurmakta zorlanır. Film, hem babanın hem de kızın mücadelelerini bir şekilde birleştiriyor. İzleyicilerin, bir ebeveynin hayatının her dakikasının çocuğun bakış açısını nasıl etkilediğini anlamasını sağlıyor.

Yönetmen: Gabriele Muccino

Oyuncular: Russell Crowe, Amanda Seyfried, Aaron Paul

18. Somewhere (2010)

18. Somewhere (2010)

Chateau Marmont'a çekildikten sonra, tutkusuz bir Hollywood oyuncusu, on bir yaşındaki kızının onu bir ziyaretle şaşırtmasıyla hayatını yeniden gözden geçirir. Johnny ve Cleo neredeyse birer yabancı olarak başlarlar ve yavaş yavaş birbirlerini tanırlar. Kısa süre sonra geleneksel baba-kız bağını kurarlar.

Yönetmen: Sofia Coppola

Oyuncular: Stephen Dorff, Elle Fanning, Chris Pontius

Aftersun filmini sevenler için harika öneri olan filmlerden siz hangilerini izlediniz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Andriy

Hunt For The Wilderpeople, Captain Fantastic ve Fathers and Daughters bu filmleri bende tavsiye ederim.

kojiro

Yani suraya imdb linklerinide koysaydiniz tadindan yenmezdi.