Görüş Bildir
Haberler
Prison Break Tadında Kurgu Sevenler İçin Hapishaneden Kaçış Temalı En İyi Dizi ve Filmler

Prison Break Tadında Kurgu Sevenler İçin Hapishaneden Kaçış Temalı En İyi Dizi ve Filmler

Merhabalar. Hapishanede geçen film ve dizilerde plan ne kadar karmaşıksa o kadar çok hoşumuza gider. Bu içerikte hapishaneden kaçışın konu alındığı en iyi 20 film ve dizi listelenmiştir.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Escape From New York (1981)

1. Escape From New York (1981)

Escape from New York 1981'de gösterime girdiğinde, çok da uzak olmayan bir gelecek olan 1997'de geçiyordu. Snake Plisskin, Air Force One düştükten sonra haydut bir grup mahkum tarafından kaçırılan Amerika Birleşik Devletleri Başkanını kurtarmak için New York ilçesinde gezinmekle görevli, hüküm giymiş bir banka soyguncusu ve kahramandır.

Yönetmen: John Carpenter

Oyuncular: Kurt Russell, Lee Van Cleef, Ernest Borgnine

2. Escape from Alcatraz (1979)

2. Escape from Alcatraz (1979)

Clint Eastwood, western filmler yapmakla meşgul olmadığı zamanlarda yani bu filmde Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en kötü şöhretli hapishaneden çıkmak için bir plan yapıyordu. Karakteri Frank Morris, cesur planın her santiminin haritasını çıkardığı bir plan yürütür. Hapishane gardiyanlarını kandırmak için kağıt hamurundan manken yaparak arkadaşlarıyla daha önce kimsenin denemediği bir şey yapar.

Yönetmen: Don Siegel

Oyuncular: Clint Eastwood, Patrick McGoohan, Roberts Blossom

3. The Shawshank Redemption (1994)

3. The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption sadece en iyi kaçış filmlerinden biri değil, aynı zamanda şimdiye kadar yapılmış en iyi filmlerden biri. Hapisteki iki adam, kısa bir sürede aralarında bir bağ kurarak teselli bulur ve sonunda ahlaklı davranışları sayesinde kefaret bulurlar.

Yönetmen: Frank Darabont

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

4. Victory (1981)

4. Victory (1981)

Dünya Kupası sona ermek üzereyken, hapsedilen müttefiklerden oluşan uluslararası bir grup ile onları tutsak eden Naziler arasında bir futbol maçı düzenlenir. Film Üçüncü Reich rejiminin acımasız pençelerinden cesur bir kaçış girişimi örneğidir.

Yönetmen: John Huston

Oyuncular: Michael Caine, Sylvester Stallone, Pelé

5. The Great Escape (1963)

5. The Great Escape (1963)

The Great Escape, Almanya'da tutulan bir grup savaş esirinin Dünya Savaşı sırasında yakalandıktan sonra kaçışını ayrıntılarıyla anlatan olağanüstü bir film. Amerikalı ve İngiliz mahkumların ortak çabasıyla, esir kampının altından uzun bir tünel kazmayı içeren karmaşık bir planı konu alır.

Yönetmen: John Sturges

Oyuncular: Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Count of Monte Cristo (2002)

6. The Count of Monte Cristo (2002)

Alexander Dumas'ın Sir Edmond Dantes karakterinin başından geçen intikam romanı gibi bu film de müthiş bir kaçış filmi. Monte Cristo Kontu'nda, sevdiği kadın Mercedes'le evlenmek gibi basit bir arzusu olan basit bir adam, arkadaşı saydığı bir adam olan Fernand Mondego tarafından haksız yere tutuklanıp hapsedildiğinde, Mondego olaylardan habersiz Mercedes ile evlenirken o karanlık ve rutubetli zindanda çürür. Edmond'ın özgürlüğünü geri kazanması, hayatını ve aşkını çalmaya çalışan adamdan intikam alması yıllar alır.

Yönetmen: Kevin Reynolds

Oyuncular: Jim Caviezel, Guy Pearce, Christopher Adamson

7. Papillon (1973)

7. Papillon (1973)

Film, göğsündeki kelebek dövmesi nedeniyle mahkum arkadaşları tarafından 'Papillon' lakabını alan, yanlış bir şekilde cinayetten hüküm giymiş ve bir çalışma kampından kaçmak için her şeyi yapabilecek küçük çaplı bir dolandırıcı olan Henri Charriere'nin gerçek hikayesine dayanıyor. 

Yönetmen: Franklin J. Schaffner

Oyuncular: Steve McQueen, Dustin Hoffman, Victor Jory

8. A Man Escaped (1956)

8. A Man Escaped (1956)

Konu Fransız temalı hapishaneden kaçış filmlerine gelmişken, savaş esiri ve Fransız direniş savaşçısı Andre Devigne Fontaine'in yazılarına dayanan bu gerçek hikaye, türün en eski ve en iyisi. Fontaine, 2. Dünya Savaşı'nda Naziler tarafından esir alınıyor. O da kendi eliyle dövülmüş bir dizi silah ve Fort Montluc'taki hapishanenin santim santim zihinsel planıyla, Almanların burnunun dibinden gizlice kaçmak için yeni hücre arkadaşını da yanına almaya karar veriyor.

Yönetmen: Robert Bresson

Oyuncular: François Leterrier, Charles Le Clainche, Maurice Beerblock

9. Escape from Pretoria (2020)

9. Escape from Pretoria (2020)

Tim, 70'lerde Güney Afrika'da entegrasyon yanlısı ve apartheid karşıtı literatürü yaymaktan hapsedilen özgürlük savaşçısıdır. Arkadaşı Stephen Lee ile acımasız bir hapishane personeli tarafından kötü muameleye maruz kalır. Tim, ev yapımı ahşap anahtar çeşitleriyle üç kişilik bir grup mahkûmu hapishaneden kaçırmaya çalışır.

Yönetmen: Francis Annan

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Daniel Webber, Ian Hart

10. Cool Hand Luke (1967)

10. Cool Hand Luke (1967)

Florida'daki bir hapishane bahçesinde kavurucu güneşin altında geçen bu filmde Luke Jackson'ın sürekli kuralları çiğneyen bir adamdır.  Luke'un 'ilk başta başaramazsan, tekrar dene' zihniyeti, onun kaçmasına ve birkaç kez yeniden yakalanmasına neden olur. Asi doğası, hücrede çok zaman geçirmesine neden olur, ancak hapishaneden defalarca çıkış yolunu bulmaya devam ettiği için hevesi kırılmaz.

Yönetmen: Stuart Rosenberg

Oyuncular: Paul Newman, George Kennedy, Strother Martin

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Felon (2008)

11. Felon (2008)

Meşru müdafaa yaptığı sırada davetsiz misafiri öldürdüğü için hapse atılan bir aile babası, şiddetli ceza sistemindeki zorluklarla başa çıkmak zorundadır.

Yönetmen: Ric Roman Waugh

Oyuncular: Stephen Dorff, Marisol Nichols, Vincent Miller

12. Law Abiding Citizen (2009)

12. Law Abiding Citizen (2009)

Clyde Shelton evine yapılan bir soygun girişimi sırasında eşini ve kızını kaybeden dürüst bir aile babasıdır. Katiller yakalandığında, davaya Philadelphia'da başarılı bir savcı olan Nick Rice atanır. Ancak hüsrana uğrayan adam adaleti kendi sağlamaya çalışır.

Yönetmen: F. Gary Gray

Oyuncular: Gerard Butler, Jamie Foxx, Leslie Bibb

13. Face/Off (1997)

13. Face/Off (1997)

Bir FBI ajanı, bir terör planını bozmak için tek oğlunu öldüren suç dehasının kimliğini üstlenir ve yüz nakli ameliyatı geçirir. Ancak suçlu erken uyanır ve intikam almaya çalışır.

Yönetmen: John Woo

Oyuncular: John Travolta, Nicolas Cage, Joan Allen

14. Rescue Dawn (2006)

14. Rescue Dawn (2006)

Amerikalı savaş pilotu Dieter Dengler'in gerçek yaşam hikâyesinin anlatıldığı filmde, Vietnam savaşında uçağı ormana düşen Dengler yerli halk tarafından alıkonulur ve işkence edilir. Tutulduğu yerde beş tutsak daha vardır. Bir kaçış planı hazırlar ancak tutsaklardan biri karşı çıkar.

Yönetmen: Werner Herzog

Oyuncular: Christian Bale, Steve Zahn, Jeremy Davies

15. Defendant (2017)

15. Defendant (2017)

Dizide Park Jung-Woo, Seul Merkez Bölge Savcılığı Ofisinde bir savcıdır. Bir gün uyanır ve kendini karakolda kilitli bulur. Geçici amnezisi vardır. Park Jung-Woo haksız yere suçlanır ve ölüm cezasına çarptırılır. Masumiyetini kanıtlamak için mücadele etmelidir.

Yönetmen: Jo Yeong-Gwang

Oyuncular: Seong Ji, Uhm Ki-joon, Jo Jae-yoon

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Orange Is the New Black (2013-2019)

16. Orange Is the New Black (2013-2019)

Gençliğinde işlediği bir suç yüzünden Piper Chapman bir kadınlar hapishanesine gönderilir ve burada New York'taki rahat hayatını, eksantrik bir grup mahkûmdaki beklenmedik dostluk ve çatışmalarla takas eder.

Yaratıcı: Jenji Kohan

Oyuncular: Taylor Schilling, Danielle Brooks, Taryn Manning

17. The Escape Artist (2013)

17. The Escape Artist (2013)

Dizide eşsiz bir zekaya ve kazanma yeteneğine sahip bir genç avukat olan Will Burton, insanları yasal zorluklardan kurtarma konusunda uzmandır. Hiç dava kaybetmediği için yüksek talep görür. Ancak yetenekleri, kötü şöhretli baş zanlıyı korkunç bir cinayet davasında beraat ettirdiğinde, bu parlaklık beklenmedik ve tüyler ürpertici sonuçlar doğurur.

18. Breakout Kings (2011-2012)

18. Breakout Kings (2011-2012)

Yeni kaçmış bir mahkumdan daha tehlikeli çok az şey olduğu gerçeğiyle yüzleşince, protokole uymaktan ve eski kanun uygulama yöntemlerine başvurmaktan bıkmış olan deneyimli polis Charlie Duchamp ve Ray Zancanelli, işlerine alışılmışın dışında bir yaklaşım benimsiyorlar: Kaçakları yakalamak için eski kaçakları kullanmak.

Yaratıcılar: Matt Olmstead, Nick Santora

Oyuncular: Domenick Lombardozzi, Brooke Nevin, Malcolm Goodwin

19. Escape at Dannemora (2018)

19. Escape at Dannemora (2018)

2015 yazında New York'un taşrasındaki bir hapishaneden firarı anlatan dizi, her ikisinin de cinsel ilişkiye girdiği evli bir kadın hapishane çalışanı tarafından kaçmalarına yardım edilen iki hükümlü katil için çıkılan insan avını konu alıyor.

Yaratıcılar: Brett Johnson, Michael Tolkin

Oyuncular:Benicio Del Toro, Patricia Arquette, Paul Dano

20. When They See Us (2019)

20. When They See Us (2019)

Harlem'den beş genç, haksız yere Central Park'ta acımasız bir saldırı düzenlemekle suçlanınca bir kabusun tuzağına düşer. Dizi gerçek bir olaya dayanmaktadır.

Yaratıcı: Ava DuVernay

Oyuncular: Asante Blackk, Caleel Harris, Ethan Herisse

İçeriğin Devamı Aşağıda

🎬

Siz bu film ve diziler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın