Görüş Bildir
Haberler
Nvidia'dan Samsung ve Qualcomm'a Dava

Nvidia'dan Samsung ve Qualcomm'a Dava

Ulaş
05.09.2014 - 17:59 Son Güncelleme: 06.09.2014 - 12:15
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Grafik işlemcileri üreticisi Nvidia, patent ihlali suçlamasıyla Samsung ve Qualcomm'a dava açtı. Nvidia'nin haklı bulunması halinde Samsung Galaxy telefonların nakliyatı durabilir.

Grafik İşlemci Birimi (GPU) devi Nvidia, ürettiği grafik çiplerin patentlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle Samsung ve Qualcomm'u dava etti. Patent lisans ücretlerinin ödenmesini isteyen Nvidia'nın haklı bulunması, başta Samsung Galaxy serisi akıllı telefonlar olmak üzere dava edilen iki markanın ürünlerine yasak getirebilir.

Nvidia, blog sayfasından yaptığı açıklamada lisans ücretlerinin ödenmesi konusunda Samsung ile direkt temasa geçtiklerini ancak sonuç alamadıklarını belirtti. Nvidia yetkilisi David Shannon, 'Samsung bu konunun tedarikçilerine ait bir sorun olduğunu öne sürmeye çalışıyor' ifadesini kullandı.

Nvidia, lisans ücretlerinin ödenmemesi halinde grafik çiplerinin kullanıldığı 12 ürüne yasak gelebileceği uyarısında bulundu. TechCrunch'ın verdiği bilgiye göre bu ürünler: Galaxy Note, Note Pro, Note 3, Tab S, Tab Pro, Tab 2, Galaxy S III, S4, S5, Infuse 4G ve 2011'de piyasaya sürülen Samsung Illusion.

Nvidia, mahkemeye yaptığı başvuruda en az yedi patentinin ihlal edildiğini belirtti. Bu patentlerin başında grafik işlemci tasarımı içeren US6198488 B1 patenti de yer alıyor.

Nvidia, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'na yaptığı şikayetin ardından Delaware Bölge Mahkemesi'nde dava açtı. Şirketin teknolojilerini Samsung'dan daha fazla kullanan Qualcomm'un uzlaşma sağlanmadığı takdirde zorlu bir dava yaşayabileceği belirtiliyor.

Samsung, Ağustos başında Apple ile sürpriz bir şekilde uzlaşmaya gitmiş ve iki marka arasındaki ABD dışındaki tüm davalar düşmüştü.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/nvi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0