Görüş Bildir
Haberler
Nokta Dergisi Yöneticileri Tutuklandı

etiket Nokta Dergisi Yöneticileri Tutuklandı

Deniz Gök
02.11.2015 - 17:55 Son Güncelleme: 04.11.2015 - 09:55

1 Kasım seçimlerinde AKP’nin tek başına iktidarının ardından “İç savaş” kapağıyla çıkan Nokta Dergisi’ne toplatma kararı çıkmıştı. Derginin gözaltına alınan Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan' suçundan tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz Eylül ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili hazırladığı kapak nedeniyle polis baskınına uğrayan ve sonrasında toplatılan Nokta Dergisi’nin bu haftaki 24’üncü sayısına da toplatılma kararı geldi.

Derginin dün gözaltına alınan Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Murak Çapan'ın sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmasına karar verildi.

Anadolu Ajansı’na göre tutuklama gerekçesi 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan'.

Ne olmuştu?

Derginin bu haftaki sayısının kapağında yer alan ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu resmen soruşturma başlattı.

Toplatılan '2 Kasım - Türkiye'nin İç Savaşı' başlıklı 24. sayının kapağı

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Suç işlemeye alenen tahrik'

Savcılık, dergi yöneticisi Cevheri Güven ile sorumlu yazı işleri müdürü Murat Çapan'ın TCK'da 5 yıla kadar hapis cezası öngörülen ''suç işlemeye alenen tahrik'' suçuyla 24 yıla kadar hapis cezası öngörülen ''halkın bir kısmını, diğer bir kısmına karşı silahlandırarak birbirine öldürmeye tahrik'' suçlarından gözaltına alınmasına karar verdi.

Toplatma kararı

Savcılık, ayrıca derginin bu haftaki sayısının toplatılmasını talep etti.

Talebi değerlendiren nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği de, savcının talebini kabul ederek, söz konusu haberin basın ve yayın özgürlüğü ile habercilik kapsamı dışında, kışkırtıcı, eleştirinin ötesinde, suç işlemeye alenen tahrik ve isyana çağrı niteliğinde yazı-yorumlar içerdiği gerekçesiyle derginin bu haftaki sayısının toplatılmasına ve bunlara el konulmasına karar verdi.

Dergi geçtiğimiz Eylül ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili hazırladığı selfie'li kapak nedeniyle polis baskını ve toplatılma kararıyla karşılaşmıştı.

Nokta Dergisi, DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
382
291
96
44
32
28
0