Görüş Bildir
Haberler
Nexus 9 Parçalarına Ayrıldı

Nexus 9 Parçalarına Ayrıldı

ATKN
06.11.2014 - 13:01

HTC ve Google işbirliğiyle geliştirilen Nexus 9 tablet yurt dışında piyasaya çıktıktan hemen sonra HTC bu tablet için büyük bir indirim yaptı ve daha çok tüketicinin Nexus 9 satın almasına katkıda bulundu. Bu arada ürünün piyasaya çıkışıyla birlikte iFixit tayfası da alet çantasını ortaya çıkardı ve Nexus 9’u sökme işlemlerine başladı.

Görünüşe göre, HTC Nexus 9 oldukça düşük bir tamir edilebilirlik puanı elde etmiş. 10 üzerinden 3 puan alan Nexus 9’u tamir etmenin zor olduğu açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Bu noktada HTC’nin üretim sürecinin önemli bir rolü olduğunu düşünebiliriz. Halbuki Asus yapımı Nexus 7 (2013) ve Nexus 7 (2012) tabletler iFixit’ten 10 üzerinden 7 puan alarak tamir edilmesi nispeten kolay tabletler olarak dikkat çekmişti.

Nexus 9’un düşük puan almasının nedeni nedir? Her ne kadar arka plaka bir çift klips sayesinde kolaylıkla çıkarılabilir olsa da, yapıştırılmış olan pil problem teşkil ediyor. Bu yapıştırıcıyı eriterek pili gövdeden ayırmak için bir boşluk da bulunmuyor. Neyse ki, yapıştırıcı o kadar sıkı değil, ancak dikkatsiz bir teknisyen pili ayırayım derken ona zarar verebilir.

Pil çıkarıldıktan sıra ince ve yassı kabloları çıkarmaya geliyor. LCD panel cama lehimlenmiş, bu nedenle tabletin ekranının kırılması sonucunda tamir maliyeti daha da yükselecek, tamir süreci uzayacaktır. Ayrıca iFixit’in söylediğine göre ekran camı orta çerçeveye dikkat çekici şekilde yapıştırılmış. Bu da yeni bir ekran aksamının bulunması gerektiğini gösteriyor. Anlaşılan o ki, Nexus 9 sahiplerinin ekranın kırılmasından sakınmaları gerekiyor, yoksa tamiri epey karmaşık ve maliyetli olabilir.

Teknoblog

Kaynak: http://www.teknoblog.com/nexus-9-parc...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

iFixit

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0