Görüş Bildir
Haberler
Neslihan Atagül'ün Yerine Gelen İsim Belli Oldu! Tuba Büyüküstün kimdir?

Neslihan Atagül'ün Yerine Gelen İsim Belli Oldu! Tuba Büyüküstün kimdir?

Sunay Korkmaz
19.01.2021 - 16:11

Sefirin Kızı dizisine rahatsızlığından dolayı veda etmek zorunda kalan Neslihan Atagül'ün yerine gelen isim belli oldu. Star Tv ekranlarında yayınlanan Sefirin Kızı dizisine katılan isim Tuba Büyüküstün! Peki, Tuba Büyüküstün kimdir? İşte Tuba Büyüküstün hakkında merak edilen tüm detaylarla ilgili haberimiz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tuba Büyüküstün Kimdir?

Tuba Büyüküstün Kimdir?

Tuba Büyüküstün, 5 Temmuz 1982 yılında  İstanbul'da dünyaya geldi. Anne tarafından Kırım göçmeni, baba tarafından ise Girit göçmeni kökenlidir. İstanbul Özel Doğuş Okulları'ndan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünden mezun oldu. 

Üniversitede yıllarında reklam filmlerinde rol alan Büyüküstün, üniversiteyi bitirdikten sonra yönetmen Tomris Giritlioğlu sayesinde oyunculuğa başladı. 2003 yılında Aydın Bulut'un yönettiği ve Kanal  D'de yayınlanan Sultan Makamı  adlı dizinin son 4 bölümünde oynayarak, dizi oyunculuğuna adım attı.

2004 yılında Çağan Irmak'ın’ın yönettiği Çemberimde Gül Oya adlı dizide Zarife karakterini canlandırarak adından söz ettirdi. Yine aynı yıl Cemal Şan'ın yönettiği Gülizar  adlı televizyon filminde Gülizar karakterini canlandıran Büyüküstün, bu rolüyle Sırbistan-Karadağ Uluslararası TV Festival Bar'da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

2005 yılında Aydın Bulut'un yönettiği Ihlamurlar Altında  adlı dizide Bülent İnal ve Sinan Tuzcu ile başrolü paylaşarak, büyük bir çıkış yaptı. Aynı yıl Babam ve Oğlum adlı sinema filminde Aysun karakterini canlandırarak sinemaya adım attı.

2006 yılında Ömer Faruk Sorak'ın yönettiği Sınav adlı sinema filminde oynayan Büyüküstün, 2007 yılında Antakya'da çekilen, Cevdet Mercan'ın yönettiği Asi adlı dizide Murat Yıldırım ve Çetin Tekindor'la başrolü paylaştı. Aynı yıllarda  Çemberimde Gül Oya, Ihlamurlar  Altında , Asi gibi dizilerinin Arap televizyonlarında gösterilmesiyle birlikte, Orta Doğu'da büyük bir üne kavuştu ve Türk dizilerinin yurt dışına ihracında önemli bir rol oynadı.

Başrolünü oynadığı Asi dizisi 67 ülkedeki izlenme oranlarıyla, 51. Monte-Carlo Televizyon Festivali'nde En İyi Pembe Dizi kategorisinde aday gösterildi. 2010 yılında Yusuf Kurçenli'nin yönettiği Yüreğine Sor  filmiyle sinemada ilk başrolünü oynadı. 

Daha sonra Gönülçelen adlı dizide, Cansel Elçin'le birlikte başrolü paylaştı. 2013 yılının ilk günlerinde 20 dakika adlı dizide İlker Aksum ile birlikte başrolü paylaşarak, 1,5 yıl ara verdiği ekranlara geri döndü.

2014 yılının Mart ayında yayınlanmaya başlayan Kara Para Aşk dizisinde Engin Akyürek ile birlikte başrolü paylaştı. Kara Para Aşk dizisindeki rolüyle İhracatın Yıldızları ödülünü alırken, yine bu rolü ve yardımseverliği nedeniyle 14. Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu seçildi. 2015 yılının son aylarında sinemaya ağırlık vererek, biri kısa film olmak üzere Orman, Rüzgarın Hatıraları ve Dar Elbise filmlerinde rol aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2016 yılında ise Halit Ergenç, Mehmet Günsür, Nejat İşler gibi önemli oyuncularla birlikte ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'in İstanbul Kırmızısı filminde oynayan Büyüküstün, Kasım ayında başlayan ve Star TV'de yayınlanmış Cesur ve Güzel dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte başrolü paylaştı.

20 Dakika dizisindeki rolüyle 42. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu kategorisine aday gösterilerek, Emmy'e aday olabilen ilk Türk oyuncu unvanını aldı. 28 Temmuz 2011'de Fransa'da  oyuncu ve yönetmen  Onur Saylak ile evlendi.

Altı yıl süren evlilikleri, 5 Haziran 2017'de sona erdi. Çiftin 19 Ocak 2012'de ikiz kızları dünyaya geldi. Kızlarına Toprak ve Maya isimlerini verdiler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın