Görüş Bildir
Haberler
Nesilden nesile dijital anı kayıt cihazı

Nesilden nesile dijital anı kayıt cihazı

Bilgi Çağı
23.09.2014 - 12:16 Son Güncelleme: 23.09.2014 - 13:07

Nesilden nesile dijital anı kayıt cihazı

Şimdiye kadar gerçekleştirilmiş en cesur sanal gerçeklik projesi olan Yourbot anılarınızı, başınızdan geçen acı tatlı pek çok hikayeyi ailenizin gelecek kuşaklarına dijital olarak aktarmanızı sağlayacak. Botego'nun kurucusu Ekim Nazım Kaya'nın liderliğinde geliştirilen Yourbot, Kickstarter'da fon toplama çalışmalarını sürdürüyor.

Bizden yıllar önce hayata veda etmiş aile büyüklerimizin hikayelerini, anılarını, yaşadığı deneyimleri birebir kendilerinden dinlemek pek çoğumuz için yeri doldurulmaz -ama ne yazık ki gerçekleşemeyecek- bir deneyim. Ancak gelecek kuşaklar bizden çok daha şanslı olacak.

Kickstarter’da yer alan ve Princeton Üniversitesi’nde geliştirilen yeni proje Yourbot sayesinde, artık en azından dijital olarak ölümsüzleşmek mümkün. İnsanoğlunun en eski geleneklerinden biri olan hikaye anlatıcılığından esinlenen Yourbot için aslında bir nevi “zaman makinesi” diyebiliriz.

Botego’nun kurucusu Ekim Nazım Kaya’nın liderliğinde geliştirilen ve Kickstarter’da destek arayan Yourbot, bulut tabanlı bir yazılım ve donanım çözümü. Şu an prototip halindeki Yourbot, Wi-Fi bağlantınız üzerinden kişisel verilerinize bağlanıyor ve anahtar kelimeler üzerinden konuşmanızı metne dönüştürerek cevapları otomatik olarak yazılım içinde kategorize ediyor. İleri bir ses tanıma sistemiyle çalışan Yourbot, ileride dijital anılarınızı dinleyecek gelecek kuşaklarla “diyalog” kurmanızı sağlayarak, onların sorularını cevaplamanızı da sağlıyor.

Yourbot Foundation adıyla kurulan vakıf, mesajlarınızı ve anılarınızı 200 yıla kadar saklama taahhüdünde bulunuyor ve bir kaç nesil sonrasına sizin ilkel bir robotunuzu göndermenizi sağlıyor.

Princeton Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan sorulara internet veya mobil telefonunuz üzerinden cevap verebiliyorsunuz. Cevaplarınızı ilgili kişiye ulaştıracak donanım ise küçük bir ekrana sahip. 3 boyutlu taranmış görüntünüzü kullanarak cevaplarınızı canlı bir sunumla karşıdaki kişiye aktarıyor.

Kickstarter aracılığıyla 100 bin dolar destek toplamak isteyen Yourbot’a sahip olmak veya desteklemek isterseniz Kickstarter sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bilgi Çağı

Kaynak: http://bilgicagi.com/Yazilar/18248-ne...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın