Görüş Bildir
Haberler
Nereden Nereye! Bitcoin Serbestliği Paraguay'da Seçim Kampanyasının Odak Noktası Oldu

etiket Nereden Nereye! Bitcoin Serbestliği Paraguay'da Seçim Kampanyasının Odak Noktası Oldu

Ali Aydemir
20.09.2021 - 10:30 Son Güncelleme: 20.09.2021 - 12:09

Paraguay'da bir milletvekili, seçim kampanyası tartışmaları sürerken Bitcoin ile ilgili önemli vaadlerde bulundu. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Paraguay'da Temmuz yasası çıkıyor.

Paraguay'da Temmuz yasası çıkıyor.

Paraguay'daki bir milletvekili, dünyanın en popüler kripto para birimi Bitcoin'i benimsemek için önümüzdeki ay kongreye mevzuat sunmayı planladığını açıkladı. Detaylı bir çalışma yürüterek bir mevzuat hazırlığında olduğunu belirten kongre üyesi, şaşırtacak gelişmelere tanıklık edeceğimizi gösteriyor. Milletvekili ve Kongre üyesi olan Carlitos Antonio Rejala Helman Perşembe günü Twitter'da 'Paraguay kripto yasasını Temmuz'da çıkarıyoruz! #Bitcoin' yazdı.

İşte o tweet!

Üniversiteler Bitcoin'i bir ödeme aracı olarak kabul etmeye başladı.

Üniversiteler Bitcoin'i bir ödeme aracı olarak kabul etmeye başladı.

Rejala, Cuma günü sosyal medya aracılığıyla Paraguaylı bir üniversite olan Universidad Comunera'nın Bitcoin'i bir ödeme aracı olarak kabul ettiğini söyledi. Ayrı bir tweet'te, 'Temmuz ayından itibaren Paraguay Entertainment Group'un (Grupo Cinco) tüm mağazaları Kripto para birimlerini kabul edecek. Geleceğe bakış açısıyla şimdiki zamanda bir adım daha' dedi.

Yatırım yapmak için Paraguay'a dikkat çekti.

Paraguay'ın hamlesi, 9 Haziran'da El Salvador'un Orta Amerika ulusunun resmi para birimi ABD doları ile birlikte Bitcoin'i yasal ihale olarak kabul eden dünyadaki ilk ülke haline gelmesinin ardından geldi. Daha sonra, Güney Amerika ülkesinin bölgedeki en düşük vergilerden birine ve en yüksek genç işgücüne sahip olduğunu söyleyerek, girişimcileri Paraguay'a yatırım yapmaya çağırdı.

Cumartesi günü 36.000 doların altında işlem gördü.

Cumartesi günü 36.000 doların altında işlem gördü.

Kongre üyesi Carlitos, yeni yasa tasarısıyla Bitcoin'i yasallaştırmayı ve ticarileştirmeyi planlasa da, zorlukları da olacak. Her şeyden önce, dünya bankasının ülkeden herhangi bir desteği vermesi durumunda geri çekmesi bekleniyor. Ayrıca El Salvador gibi dahili olarak birçok sorunla karşı karşıya kalabilir. Nisan ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64.300 dolara ulaştıktan sonra, Bitcoin fiyatı o zamandan beri değerinin neredeyse %45'ini kaybetti ve Cumartesi günü 36.000 doların altında işlem gördü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın