Görüş Bildir
Haberler
Nerede Olduğu Bilinmiyor: Türk Askerlerinin Yakılma Videosunu Çeken IŞİD'li Serbest Bırakılmış...

Nerede Olduğu Bilinmiyor: Türk Askerlerinin Yakılma Videosunu Çeken IŞİD'li Serbest Bırakılmış...

IŞİD’in “medya bakanlığı” çalışanı olan ve iki Türk askerinin yakılma görüntülerini çekip servis eden Ömer Yetek’in, hakkındaki yargılama kapsamında 16 Nisan 2020 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiği ortaya çıktı. Kayıplara karışan Yetek’in şu an nerede olduğu ise bilinmiyor.

IŞİD'in 'medya bakanlığı' olarak adlandırılan yapılanmasında çalışan ve iki Türk askerinin yakılma görüntülerini çekip servis eden Ömer Yetek'in İstanbul'da yargılandığı mahkeme tarafından, 16 Nisan 2020 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiği ortaya çıktı.

Gar Katliamı davasında dinlenecekti

Gar Katliamı davasında dinlenecekti

ANKA Haber Ajansı'ndan Tamer Arda Erşin'in bildirdiğine göre 2018 yılında Ankara’da yakalanan Ömer Yetek'in ifadesi, 10 Ekim 2015'te gerçekleştirilen Gar Katliamı'na ilişkin yargılama dosyasına da girmişti. Yetek, 24 Kasım 2021 tarihinde 10 Ekim katliamına ilişkin firari sanıklar yönünden devam eden dosya kapsamında tanık olarak dinlenecekti.

Kayıplara karıştı

Yetek, 2018 yılında Ankara Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı’nda alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Tutuklanan Yetek hakkındaki soruşturma dosyası, “yetkisizlik” kararı ile İstanbul’a gönderildi. 

Yetek, hakkındaki yargılama İstanbul’da sürerken, 16 Nisan 2020 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. 

Yetek’in şu an nerede olduğu bilinmiyor.

Gazeteci İsmail Saymaz da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir haberde Sefter Taş ve Fethi Şahin’in şehit edilmesi için fetva verdiği iddia edilen “IŞİD kadısı”nın adli kontrolle serbest bırakıldığını ve Gaziantep’te kuşçuluk yaptığını ortaya çıkarmıştı.

Gazeteci İsmail Saymaz da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir haberde Sefter Taş ve Fethi Şahin’in şehit edilmesi için fetva verdiği iddia edilen “IŞİD kadısı”nın adli kontrolle serbest bırakıldığını ve  Gaziantep’te kuşçuluk yaptığını ortaya çıkarmıştı.

Alwi adındaki IŞİD'li basında çıkan haberlerin ardından gözaltına alınmıştı. Detaylar 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
3
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barney

akpnin adımı yok bi de tutup hapse atacaklardı. çocuğun yüzünü niye buzladınız? 10 yıl sonra o da aynı boku yapacak.

V for Valkyr

Kırmızı bültenle de aranıyorsa bilin ki devletin (gladio olanı) adamıdır.