Görüş Bildir
Haberler
Nefes Kesen Maç Liverpool'un

Nefes Kesen Maç Liverpool'un

Enver K.
11.02.2015 - 00:07 Son Güncelleme: 11.02.2015 - 00:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere Premier Lig'in 25. haftasında Liverpool ile Tottenham Hotspur karşı karşıya geldi. Anfield'da oynanan mücadele 3-2'lik Liverpool üstünlüğüyle sona erdi.

Ev sahibi Liverpool'un gollerini 15. dakikada Lazar Markovic, 53. dakikada penaltıdan Steven Gerrard ve 83. dakikada Mario Balotelli attı. Tottenham'ın golleri ise 26. dakikada Harry Kane, 61. dakikada Moussa Dembele'den geldi.

Maça Liverpool inanılmaz bir baskıyla başlarken, golü bulmak adına ön alanda da istekli bir pres yaptılar. Tottenham ise baskı altında kendi ceza alanına kapandı. Tottenham, Fransız kalecisi Lloris'in başarısıyla ilk dakikaları hasarsız geçti ancak 15. dakikada Markovic'in vuruşunda plonjon hatası yaparak takımının 1-0 geri düşmesine mani olamadı. Liverpool, maçta henüz öne geçmişken ve oyun yeni bir noktaya doğru taşınırken İngiltere'de son dönemin en çok parlayan yıldızı Harry Kane sahneye çıktı. Kane, 26'da akıllı bir vuruşla skoru eşitledi.

Çılgın bir temponun ve baskının yaşandığı ilk yarıdan sonra ikinci yarı da aynı tempoyla başladı. Liverpool, gol isteğini belli ederken, ceza sahası içinde Sturridge'i indiren Tottenham sol beki Danny Rose penaltıya sebebiyet verdi. Gerrard, 53'te topun başına geldi ve hata yapmadı. Liverpool, bir kez daha öne geçtikten sonra skoru tutamadı. Ofsayt tartışmalarının olduğu pozisyonda Tottenham, frikik sonrası seken topta Dembele ile geriye düştükten sadece 8 dakika sonra eşitliği sağladı.

Maçın son bölümünde oyun Rus ruletine döndü. Liverpool, Emre Can'ın merkezden ileriye dikine taşıdığı toplarla hücuma kalkaren, Tottenham Harry Kane ve Lamela ile hücumda etkili olmaya çalıştı. 74. dakikada oyuna giren Balotelli, sağdan taşınan topta altıpas üzerinde vuruşunu yaptı ve Premier Lig'de Liverpool formasıyla ilk golünü atarak takımına galibiyeti kazandırdı.

Liverpool bu galibiyetle 42 puana yükselirken, Tottenham 43 puanda kaldı. Liverpool gelecek hafta Southampton'a konuk olacak. Tottenham ise West Ham United'ı White Hart Lane'de ağırlayacak.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/balotelli-ilk-ke...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın