Görüş Bildir
Haberler
NEDEN TOEFL - IELTS SINAVLARINA GİRİYORUZ?

NEDEN TOEFL - IELTS SINAVLARINA GİRİYORUZ?

OXFORD HOUSE COLLEGE
10.12.2014 - 12:24 Son Güncelleme: 11.12.2014 - 00:28

TOEFL (Test of English As a Foreign Language) Sınavı Nedir?

TOEFL , ana dili İngilizce olmayan kişilerin İngilizceyi yazıldığı gibi, konuşulduğu gibi veya üniversitelerde kullanıldığı gibi kullanma becerilerimizin ölçüldüğü sınavdır.

4 Farklı dil yeteneğini ölçer; konuşma, dinleme, okuma ve yazma

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. TOEFL Sınavı Neden Önemli?

1. TOEFL Sınavı Neden Önemli?

İngilizce ile ilgili konuşma, yazma, okuma ve dinleme gibi dil yeteneklerini bir arada kullanabildiğini kanıtlayan bir sınavdır.

 Eğitim dili ingilizce olan okullarda veya kullanım dili İngilizce olan iş yerlerinde başarılı olabilmek için, dinleme, dinlerken soru sorabilmek ve yazabilmek oldukça önemlidir. Eğitim kurumları ve iş yerleri sağlıklı bir iletişim için bu sınavı gerekli görmektedir.

2. IELTS (The International English Language Testing System) Sınavı Nedir?

2. IELTS (The International English Language Testing System) Sınavı Nedir?

Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı, her yıl 1.7 milyon kişi tarafında tercih edilen dünyanın önde gelen İngilizce uzmanlık sınavıdır.

IELTS tüm İngilizce becerilerinizi (okuma, yazma, dinleme ve konuşma) ölçmenin yanı sıra İngilizcenizi eğitimde, çalışma hayatında ve yurtdışında kuracağınız hayatınızda nasıl kullanacağınızı yansıtmak için tasarlanmıştır. 

Benzersiz bir biçimde IELTS, İngilizce konuşma becerilerinizi yüzx yüze konuşma sınavıyla test eder, bu gerçek birisi ile konuşarak değerlendirmeniz anlamına gelir.

3. IELTS Sınavı Neden Önemli?

3. IELTS Sınavı Neden Önemli?

Sınav dil ölçümleri konusunda dünyanın önde gelen uzmanları tarafından geliştirilmiştir.

Mükemmel bir uluslararası itibara sahiptir ve üniversiteler, işverenler, göçmenlik yetkilileri ile profesyonel ortaklıklar dahil olmak üzere dünya çapında 7,000'den fazla kurum tarafından kabul edilmektedir.

Başvurulan kuruma yada gelecek planınıza göre IELTS Akademik veya IELTS Genel Eğitim sınavlarından biri tercih edilebilir.

4. TOEFL ile IELTS Arasındaki Fark Nedir?

4. TOEFL ile IELTS Arasındaki Fark Nedir?

IELTS ve TOEFL Arasındaki farkları pek çoğumuz merak etmişizdir.  

OKUMA

TOEFL - Her biri yirmi dakika olan 3 - 5 okuma parçası bulunacaktır. Okuma materyalleri akademik niteliktedir. Sorular çoktan seçmelidir.

IÊLTS - Her biri yirmi dakika olan 3 okuma parçası. TOEFL'a bakıldığında, materyallerin akademik bir ortam ile ilgili olduğu görülür. Birçok türden sorular bulunur (boşluk doldurma, eşleştirme vs).

DİNLEME

TOEFL - Dinleme ile ilgili seçenekler IELTS'dekinden çok farklıdır. TOEFL'da, konferans veya kampus sohbetlerinden oluşan 40 - 60 dakikalık dinleme parçaları olacak. Not alın ve çoktan seçmeli sorulara yanıt verin.

IELTS - İki sınav arasındaki en büyük fark dinleme bölümündedir. IELTS sınavında, daha geniş çeşitlilikteki soru türlerinin yanı sıra, farklı uzunluklardaki egzersizler de vardır. Soruları, testteki dinleme bölümü seçenekleri arasından ilerlerken yanıtlayacaksınız.

YAZMA

TOEFL - TOEFL'da iki yazılı ödev yapılması gereklidir ve tüm yazma işleri bilgisayarda yapılır. Bu ödev 300 ila 350 kelimeden oluşan, beş paragraflık bir kompozisyon yazımını içerir. Not alma önem taşır, çünkü ikinci ödevde sizden bir okuma kitabındaki okuma parçasından, ardından aynı konudaki bir konuşmadan notlar almanız istenir. Ardından, hem okuma hem de yazma kısmının bir araya getirildiği 150 - 225 kelimelik bir yazı yazarak, notlarınızdan yararlanarak yanıt vermeniz istenir.

IELTS - IELTS'de de iki ödev vardır: birincisi 200 - 250 kelimelik bir kompozisyondur. İkinci IELTS yazma ödevinde sizden grafik veya tablo gibi bir bilgi grafiğine bakmanız ve sunulan bilgileri özetlemeniz istenir.

KONUŞMA

TOEFL - TOEFL ve IELTS sınavlarının konuşma bölümleri de yine birbirlerinden büyük farklar gösterir. TOEFL'da sizden, kısa tanımlara / sohbetlere dayalı olarak, kulaklık aracılığıyla sorulan 6 farklı soruya 45-60 saniyelik süreler içerisinde yanıt vermeniz istenir. Testin konuşma bölümü 20 dakika sürer.

IELTS - IELTS'nin konuşma bölümü 12 ila 14 dakika sürer ve yüz yüze konuşma şeklinde yürütülür; TOEFL'da ise sorumlunun yerine bir bilgisayar bulunur ve cevaplarını bilgisayarda kaydeder. Son olarak, ilgili bir konuya dair daha geniş bir konuşma yapılır.

5. HANGİ KURUMLAR IELTS SINAVINI KABUL EDİYOR?

5. HANGİ KURUMLAR IELTS SINAVINI KABUL EDİYOR?

IELTS Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede, üniversite başvurularında kabul edilmektedir.

Amerika Birleşik Devletlerinde, 1400’den fazla üniversite ve kurum IELTS sınavını kabul etmektedir.  IELTS, dünya çapında 120 ülkede 300 test uygulama merkezinde, senede 48 test ile hizmet vermektedir. Teste bir kere girenler bir sonraki sınavda tekrar şanslarını deneyebilirler. Amerika dışında, İngiltere, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda ve göçmenlik ofisleri dâhil olmak üzere İngilizce konuşulan eğitim kurumu ve profesyonel kurum IELTS’i kabul etmektedir. IELTS, dil değerlendirmede en yüksek uluslararası standartlara sahiptir. Test, IELTS’e en güvenilir test sonucu itibarını kazandıran, yüz yüze konuşmanın yanı sıra okuma, yazma ve dinleme bölümlerinden oluşmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. HANGİ KURUMLAR TOEFL SINAVINI KABUL EDİYOR?

6. HANGİ KURUMLAR TOEFL SINAVINI KABUL EDİYOR?

130'dan fazla ülkede 9,000'den fazla üniversite, ajans ve diğer kurumlar TOEFL® puanlarını kabul etmektedir. Başka organizasyonlar da TOEFL puanlarına güvenmektedir:

  • Göçmenlik büroları oturma veya çalışma vizelerini çıkarmak için bu puanları kullanmaktadır

  • Tıp ve lisans kurumları profesyonel sertifika amacıyla bunları kullanmaktadır

  • Kişiler İngilizce öğrenme konusundaki ilerlemelerini ölçmek için bunları kullanmaktadır

7.

7.

8.

8.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
6
3
2
2
1
0