Görüş Bildir
Haberler
Neden Moralin Bu Kadar Bozuk?

etiket Neden Moralin Bu Kadar Bozuk?

İnsanların zaman zaman morali bozuk olabiliyor. O an hiçbir şey düşünmemek, kimseyle konuşmamak isteriz. Bakalım senin son zamanlarda moralini bozan şeyler nelermiş? Sen de öğrenmek istiyorsan;

Haydi testi çözmeye başla!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim.

2. Kaç yaşındasın bakalım?

3. İlk aşk meşkten bahsedelim... Sevgilin var mı bakalım?

4. Genelde çıkmaza girdiğin zamanlarda ilk ailene mi yoksa en yakında arkadaşına mı gidersin?

5. Kimsenin seni anlamadığını düşünüp, içine kapandığın oluyor mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayatını sık sık sorgulayıp kendine çok kızar mısın?

7. Ve son olarak, hangisi şu anda moralini düzeltmeye iyi gelir?

Geçmişin izlerini ve "o"nu silememen!

Senin moralin son zamanlarda çok bozulmuş. Bunun sebebi ise geçmişte yaşadığın hatta ileride tekrar yaşayabileceğini düşünmediğin o büyülü aşk! Biliyoruz, onu çok özlüyorsun hatta şu anda yanında olmayı o kadar çok istiyorsun ki anlatamazsın. Ama yanında olamadığı için hem ona hem de kendine çok kızıyorsun. Çünkü önceden olsa ne zaman istesen yan yana olabiliyorken şu anda olamamak canını acıtıyor. Moralin bozuluyor... Bunu atlatmanın tek yolu sadece zaman. Yaşadıklarını çok iyi anlıyoruz. Kalabalık bir arkadaş grubunun içinde bile kendini bulamıyorsun. Bir bakıyorsun aslında kalben onun yanındasın. O anı yaşayamıyor, geçmişten kurtulamıyorsun. Gün içerisinde kendince verdiğin savaş geceleri senin için kabusa dönüşüyor. Aslında artık onu unutabilmeyi, geçmişin izlerini üzerinden silmeyi çok istiyorsun. Fakat zamanında o kadar çok sevmişsin o kadar çok benimsemişsin ki kendinden bir parçanın olmaması gibi bir şey bu yaşadığın. İşte en çok moralini bu bozuyor. Bunu hiçbir zaman içinden atamayacağını bilmek. Zaman geçtiğinde hayatına yeni biri girdiğinde bile o hep bir köşede olacak. Çünkü o başka hatta bambaşkaydı değil mi?

Anlaşılamamak!

Evet, son zamanlarda canını sıkan çok şey var. Bunların üstesinden ne kadar gelmeye çalışsan da her seferinde tökezliyorsun. İnsanların nasıl bu kadar mutlu olabildiğine şaşırıyorsun. Hayatında eksik olan bir şeyler var. Bunları tamamlamak için elinden geleni yapıyorsun. Gerektiğinde kendinden bile ödün veriyorsun. Yeter ki sevdiklerin mutlu olsun, yüzü gülsün... Ama insanlar o kadar nankör ki hata gözleri o kadar kör ki gösterdiğin çabayı göremiyorlar. İşte seni en çok üzen şey de bu. 'Anlaşılamamak!' Aslında bir insanı anlamak bu kadar zor değil, değil mi? Eğer sen anlayabiliyorsan, emek gösterebiliyorsan onun da bunu anlamasını bekliyorsun. Bu gerek arkadaşların gerek ailen gerek aşık olduğun kişi. Hep böyle olmuyor mu? Verdiğin her bir emeğin sonunda hüsrana uğruyorsun. Artık kimsenin seni anlamadığını düşünüyorsun. Bundan dolayı içinde yaşadığın sorunları, sıkıntıları kimseye anlatamıyorsun. Nasıl olsa beni anlamayacak veya anlamak istemeyecek diye düşünüyorsun. Bu durum seni içine kapanık bir insan yapıyor. Çünkü artık sorunlarını, dertlerini sadece ve sadece kendi içinde çözmeye çalışıyorsun. O kadar çok düşünüyorsun ki artık işin içinden çıkamıyorsun. Moralin o kadar bozuk ki artık her şeyi akışına bırakmışsın. Ama bizden sana tavsiye; hayatında seni anlamadığını düşündüğün insanlar varsa onlardan uzaklaş. Hayatına gerçekten seni anlayan kişileri al, seni mutlu etmek isteyecek kişiler olsun. Artık yeni bir sayfa açmanın zamanı sence de gelmedi mi?

Çıkmazın içerisinde olmak!

Son zamanlarda kendini büyük bir çıkmazın içine girmiş gibi hissediyorsun. Hayatını sorgulayıp, ne yapmak istediğini düşünüyorsun. Bazen cevap buluyorsun bazen bulamıyorsun. Çünkü hayatımızda gerçekleştirmek istediğimiz çoğu şeyin pek de imkanı olmadığını biliyoruz. Evet, hayal kurmak güzeldir, kolaydır ama gerçekler de acıdır... Yüzümüze tüm bu gerçekler çarptığında kendimizi savunmasız, çaresiz hissederiz. Ama biliriz ki hayat bir şekilde devam ediyor. Bize düşen ise hayatın akışına kapılıp gitmek. Ama değiştirmek istediğimiz bazı yollar var. Bunun için bir adım atmak isteriz, çaba gösteririz. Fakat bir şekilde ilerleyemediğimizi fark ederiz. Sen de tam olarak bu dönemdesin. Nereden nasıl başlayacağını ve nasıl ilerleyeceğini bir türlü bulamıyorsun. Hayatının bazı noktalarından mutlu değilsin. Ama sana bir şey söyleyelim mi? Bunun farkında olmak ve hareket geçmek bile büyük bir farkındalık aslında. Sen şu an daha çok başında olduğun için kafan karışık tabii aynı zamanda da korkuların var. Bu dönemi atlatacağını çok iyi biliyorsun. Sadece kendini biraz yalnız hissediyorsun. Hissetme! Bunu avantaja çevir. Kendi içini dinle, ne istediğine yönel. Biz sana inanıyoruz, bunların hepsini atlatıp güzel günlere yelken açacaksın. Hayatta ne olursa olsun vazgeçme!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
578
180
133
60
39
33
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?