Görüş Bildir
Haberler
Şizotipal Kişilik Bozukluğu Testine Göre Senin En Büyük Problemin Ne?

etiket Şizotipal Kişilik Bozukluğu Testine Göre Senin En Büyük Problemin Ne?

Şizotipal kişilik bozukluğuna sahip olanlar dikkat çekecek kadar tuhaf, garip ve acayip insanlardır. Başkalarına garip gelen düşüncelere sahiptirler. Bu düşünceler bazen anlamak için açıklatmaya gereksinim gösterecek kadar anlaşılmaz olabilir. Bakalım bize vereceğin cevaplara göre senin sorunun ne? Öğrenmek için;

Haydi teste! 

NOT: Bu test kesinlikle eğlence amaçlıdır. Teşhis için doktora gitmenizi tavsiye ederiz ;)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim.

2. Kaç yaşındasın bakalım?

3. İlk olarak, en yakın arkadaşının senin istediğin şeyi kabul etmemesine alınır mısın?

4. Peki "Siyah kedi görmek uğursuzluk getirir." sözüne inanır mısın?

5. En yakın arkadaşın hatta annen veya babandan şüphe ettiğin olur mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki erkek/kız arkadaşına duygusal anlamda hemen bağlanır mısın?

7. Peki akşama arkadaşlarla partiye gitmek mi yoksa evde tek başına takılmak mı?

8. Ve son olarak, hangi tür filmi izlemekten daha çok keyif alırsın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Kendi içinde yaşadığın birtakım çelişkiler var!

Senin tek problemin kendinle sürekli çelişki yaşaman! Dışarıya verdiğin izlenimle kendi içinde yaşadıkların o kadar zıt ki bazen sen bile anlam veremiyorsun. Etrafındaki insanlar senin o güler yüzünü, espri anlayışını ve mantıklı olan karakterine bayılıyorlar. Fakat kendi köşene çekildiğin zaman içinde mutsuz ve bi o kadar duygusal bir insan var. Geçmişe dair kendine kızdığın bazı konular var ki, onlardan bir türlü kurtulamıyorsun. Her yerde karşına çıkıyor. Sürekli düşünüyor ve hatayı bulmaya çalışıyorsun. Yaptığın hataların geri telafisinin olmadığını fark edip daha da üzülüyorsun. Hem kendine hem de geçmişindeki insanlara çok sinirleniyorsun. Sanki şu anda yaşadığın hayatın suçlusu onlarmış gibi. Önünde kurduğun hayaller var, bunları gerçekleştirmek adına çok çabalıyorsun. Ama bazen öyle bir şey oluyor ki, kendini her konuda yetersiz buluyorsun. Her şey yolundayken bile durup düşünüyorsun. 'Neden çok daha iyi değilim?' diye. Ama  sen zaten her şeyin iyisini yapıyorsun. En azından yapmaya çalışıyorsun. Bunu takıntı haline getirdiğin için sürekli kendinde kusur arıyorsun. O yüzden artık kendine bu kadar yüklenmemelisin. Sen de insansın ve hayatında bazı yanlış kararlar alabilirsin. Önemli olan bunlardan ne kadar ders çıkarıp bundan sonrasında nasıl davrandığın. Kendine iyi davran :)

İnsanlara gereğinden fazla değer veriyorsun!

Senin aslında tek problemin insanlara gereğinden fazla değer vermen! Herkesi kendin gibi çok iyi zannedip onlardan da aynı şeyi bekliyorsun. Fakat üzülerek söylüyoruz ki, kimse senin kadar mükemmel değil. Senin o içindeki iyilik keşke diğer insanlarda da birazcık olsa, işte o zaman her şey mükemmel olacak. Bu durumdan dolayı o kadar çok insan senin kalbini kırmış ki artık bıkmışsın. Sırf bu yüzden kendi köşene çekilip, diğer insanlardan uzaklaşmışsın. Çünkü sen ne kadar iyi niyetle gidersen git onların içinde hep bir çıkar ilişkisi var. Her seferinde hayal kırıklığına uğrayıp, üzülmekten yoruldun. Hayatında artık seni gerçekten seven ve değer veren birilerini istiyorsun. Bu yüzden eskisi gibi öyle herkesin yüzüne gülmüyorsun. O eski sevecenliğinin yerini daha sert ve soğuk bir kişi aldı. Hatta etrafındaki insanlar senin son zamanlarda ne kadar değiştiğini söyleyip yakınıyor. Bilmiyorlar ki, artık herkese hak ettiği değeri verdiğini. Yok öyle etrafındaki insanları yok yere mutlu etmek. İyi niyetini suistimal edenlere karşı çok büyük bir duvar ördün. Şimdi onlar düşünsün.

Senin problemin karamsar bir yapıya sahip olmak!

Senin tek problemin çok fazla karamsar olmak. Sürekli kendi içinde olumsuz düşüncelere yer veriyorsun. Hayatında iyi şeyler olsa bile her zaman negatif tarafından bakarak boş yere kendini üzüyorsun. Belki bu kendi içinde yaşadığın korkulardan kaynaklanabilir. Geçmişinde yaşadığın bazı olaylar senin diğer insanlar tarafından kaygılanmana sebep olmuş olabilir. Bunu çözebilmek için daha önce seni etkileyen olayları gözden geçirmelisin. Ve bunların üstesinden gelmelisin. Aksi takdirde kendini üzmekten başka bir şey yapmıyorsun. Olayların pozitif tarafından bakmak yerine hep negatif tarafını ele alıyorsun. Böyle olunca da mutsuz ve isteksiz oluyorsun. İnan belki farkında değilsin ama çok etkileniyorsun. Çünkü hayatında yapmak istediğin şeylere adım atarken çok zorlanıyorsun. İçinde sanki hep bir korku hep bir başarısızlık korkusu taşıyorsun. O yüzden artık kendine güvenmeli ve emin adımlarla yürümelisin. Çünkü sen gerçekten mükemmel bir insansın. Bunu fazlasıyla hak ediyorsun!

İnsanlara karşı güven problemi yaşıyorsun!

Senin tek problemin ilişkilerinde güven problemi yaşıyor olman. Geçmişte yaşadığın kötü anılar seni epey etkilemiş. O yüzden yeni biriyle tanıştığın zaman güvenemiyorsun. Her ne kadar karşındaki kişi sana dosdoğru gelse de içinde ona karşı hep bir korku yaşıyorsun. Daha önceki yaşadığın ilişkide oldukça hayal kırıklığına uğraşmışsın. Senin hiç beklemediğin bir şekilde karşına çıkmış ve tüm duygularını yerle bir etmiş. O yüzden senin biraz zamana ihtiyacın var. Bunu atlatabilmek adına kendini dinlendirmeli ve yeni bir sayfa açmalısın. Çünkü senin için doğru olan kişiyi sırf bu yüzden kaybetmek sonradan üzücü olabilir. Karşındaki insanı bir başkasına benzetmemeli ve şans vermelisin. Hayatına giren hiçbir insan birbirine benzemiyor. Hepsinde farklı bir hayat farklı bir hikaye var. Sonuçta hepsi sana farklı bir şeyler katıyor. O yüzden güven problemini aşmalı ve yepyeni bir sayfa açarak mutluluğa adım atmalısın.

Sen etrafındaki insanlardan çok farklısın!

Sen etrafındaki insanlardan kendini çok farklı görüyorsun. Sanki herkes aynı yöne doğru ilerlerken sen onların göremediği bir noktaya doğru ilerliyorsun. Bunun farkında olman seni zaten diğer insanlardan farklı kılıyor. İşte bu noktada insanlarla vakit geçirmek senin için sıkıcı bir hale geliyor. Çünkü senin ilgilendiğin konular onlarınkinden çok ama çok farklı. O yüzden aynı ortamda bulunmak, vakit geçirmek istemiyorsun. Fakat bu durum seni yalnızlaştırıyor. Kendi içine yöneldikçe sosyallikten uzak bir insan oluyorsun. Bu da seni depresif bir insan yapıyor. İnsanlar içerisinde zaman zaman konuşmakta zorlanıyorsun. Kendi içine yöneldikçe insanlarla konuşmak bile çok zor geliyor. O yüzden artık insanlarla birlikte vakit geçirmeli, onlara içinde yaşadığın şeyleri anlatmalısın. Evet, seni kimsenin anlamayacağını düşünüyorsun fakat bunu denemeden bilemezsin. Bundan dolayı kendin için bir adım atmalı ve insanlarla iletişimini güçlendirmelisin. Bizden söylemesi. :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
659
164
61
53
40
30
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cats

4. Peki "Siyah kedi görmek uğursuzluk getirir." sözüne inanır mısın?-------------hala varmısınız gerçekten?bende siyah kedinin uğursuzluk getirdiğine inanlar... Devamını Gör

Otaku Chan

Bi de aklima cok sacma bi sey takiliyo. Niye siyah kopek degil de siyah kedi?? Ben burda ayrımcılık goruyorum hakim bey ksndj

Orhan Ulusoy

İnsanlara gereğinden fazla değer veriyorsun!

Gizem Yenikler

Kendi içinde yaşadığın birtakım çelişkiler var!