Görüş Bildir
Haberler
Ne Kadar Zenginsin?

etiket Ne Kadar Zenginsin?

Osman Avcı
02.12.2014 - 19:03 Son Güncelleme: 03.12.2014 - 15:40

Ne kadar zenginsin ve kim kadar?

Bu test, Ekşi Sözlük'ün şu harika başlığından esinlenilerek yapılmıştır!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşağıdan kendinde bulduğun özellikleri, ya da yaptığın şeyleri işaretle, ne kadar zenginsin öğren!

Eğer seçmek istediğin tüm şıkları seçtiysen.
Sonucu görmek için yandaki butona tıkla!

Senin Gönlün Zengin!

Senin Gönlün Zengin!

Cebinde beş kuruş paran olmayabilir, bir şey alacağın zaman modelinden veya bedeninden önce fiyatına bakıyor olabilirsin, sabahları yumurta, akşamları haşlamasını yiyor da olabilirsin. Cebin delik, cepkenin delik; kolun delik, mintanın delik; yenin delik, kaftanın da delik: kevgir misin be kardeşlik! Ama şunu demek gerekir ki, senin gönlün zengin azizim. Ve bu söylediklerimizi züğürt tesellisi olarak algılıyorsan, kesinlikle haklısın; evet teselli ediyoruz seni :)

Sen Ortadireksin!

Sen Ortadireksin!

Senin fazlasında hiç gözün yok, 'azıcık aşım ağrımaz başım' diyenlerdensin. Mutlusun hayatından, sağlıklısın öncelikle. Ve tabii ki sevdiklerin, dostların, ailen yanında. Hem zaten çoğu şey bedava bu ülkede. Hava bedava, bulut bedava; otomobillerin dışı, sinemaların kapısı, camekanlar bedava; peynir ekmek değil ama acı su bedava; kelle fiyatına hürriyet, esirlik bedava... Bedava yaşıyoruz, bedava!

Acun Kadar Zenginsin!

Acun Kadar Zenginsin!

Sen Acun kadar zenginsin. Yokluğun ne demek olduğunu bilirsin; çünkü yokluktan geldin. Ama fırsatları değerlendirebilme potansiyelin, çalışkanlığın ve yüksek şansınla bir güneş gibi parladın. Haliyle para da kazandın. Eskiden hayaller kurardın, şimdilerdeyse parası neyse verip, o hayalleri satın alıyorsun. Helali hoş olsun, ne diyelim :)

Ali Ağaoğlu Kadar Zenginsin!

Ali Ağaoğlu Kadar Zenginsin!

Senin zenginliğini hiç kimseyle kıyaslayamayız; mesela Karun senin yanında Hint fakiri kalır. Satın alamayacağın hiçbir şey yok, örneğin ıssız adaya düşsen; adayı satın alırsın. Ama paraya değer vermiyorsun sen, senin için elinin kiri bile değil. Sen hayattan lezzet almaya, keyfini çıkarmaya bakanlardansın. Ve zengin oldun diye kimseden özür dileyecek halin yok. Birileri 'mutluluk parayla satın alınmaz' derse; sen gider bu lafı diyen şairi satın alırsın, bir daha da demez, biter gider :)

Bill Gates Kadar Zenginsin!

Bill Gates Kadar Zenginsin!

Senin zenginliğini başkalarından net olarak ayırt etmek gerekiyor (cin başka, peri başka!). Bir kere sen kazandıklarını sonuna kadar hak ederek kazandın. Tek sermayen parlak zekandı bu zamana kadar. Çalıştın, tırnaklarınla kazıdın ve hayallerinin peşinden gidebilme cesaretini gösterdin. Kazandığın milyar dolarlarsa bunların sadece bonusu. Senin en büyük zenginliğin gönül rahatlığı ve tatmin duygusu. Ayrıca asla sonradan görme değilsin. Mütevaziliğini zengin olman bozamadı, bozamaz da. Kısaca incir reçeli sensin :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
553
326
220
175
146
120
115
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Park Yeol

benim gönlüm zengin bi kere :D

:-)

insan hiçbirini mi işaretlemez :(

fatih çetin

o kadar fakirim ki hiç bir seçeneği işaretleyemedim :D