Görüş Bildir
Haberler
Ne Hikayeler İzlemişiz: Türk TV Tarihine Damga Vuran En Sevilen Gençlik Dizileri

Ne Hikayeler İzlemişiz: Türk TV Tarihine Damga Vuran En Sevilen Gençlik Dizileri

R.G.
17.08.2021 - 11:12

Çocukluğa veda edip gençliğe adım atarken gelişiyor ve değişiyoruz. Hayatımızın her anlamda farklılaştığı bu yolda yaşadıklarımız bizlere tecrübe oluyor. Gelecek için verilen kritik kararlar, ilişkiler, aşklar ve daha fazlasıyla bizi biz yapan ögeleri de ekranlarda görmeyi seviyoruz. Bizlere yansıtılanlarla yaşadıklarımızı bir süzgeçten geçiriyor ve kendimizden bir parçayı bu yapımlarda bulabiliyoruz. Cıvıl cıvıl müzikleri ve senaryolarıyla içimizi bir hoş etmeleri de ayrı bir güzellik sunuyor. 

Neyse ki Türk dizi sektörü bu konuda seyirciyi doyuracak kadar zengin. Bizler de sizler için hayatlarımızda izi olan gençlik dizilerini bir araya getirdik. İşte gençliğe kulak verip gençlerin hayatını ekranlara bir nakış gibi işleyen şahane diziler:

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Arka Sıradakiler (2007 - 2012) - IMDb: 3.4

9. Arka Sıradakiler (2007 - 2012) - IMDb: 3.4

Toplumun dezavantajlı grubundaki gençlerin hayatlarının kararlı bir edebiyat öğretmeni sayesinde nasıl değiştiğini anlatıyor Arka Sıradakiler. Her şeye rağmen mücadele etmeyi seçen bu öğrenciler, seyircilere umudun, dayanışmanın ve dostluğun ne demek olduğunu çok güzel anlatıyor. Türk dizi tarihinin efsaneleşmiş yapımlarından olan Arka Sıradakiler, hayranlarını kesitleriyle hala mutlu ediyor. Bir devrin efsaneleşmiş yapımını da saygıyla anıyoruz.

8. Küçük Sırlar (2010 - 2011) - IMDb: 3.8

8. Küçük Sırlar (2010 - 2011) - IMDb: 3.8

Sıra dışı olması sebebiyle diğer gençlik dizileriyle arasında adeta uçurum olan Küçük Sırlar, seyirciye başka bir dünyanın kapılarını açıyor. Entrika, hırs ve ayak oyunlarıyla süslenmiş bu dizinin gençleri de klişeleri yıkıyor. Merak uyandıran hayatları ve rengarenk enerjisiyle Küçük Sırlar seyircinin aklını başından alıyor.

Dizinin finalinden sonra oyuncular birbirinden güzel yapımlarda yer aldı. Hayranları bu yetenek abidelerini görünce sevince boğuldu. Meğer bu şahane yapım adeta yıldızlar geçidiymiş.

7. Kavak Yelleri (2007 - 2011) - IMDb: 5.4

7. Kavak Yelleri (2007 - 2011) - IMDb: 5.4

Işıl ışıl dört arkadaşın Urla’da başlayan ve İstanbul’da devam eden maceraları o dönemde oldukça ses getirmişti. Seyircinin ilgisi ve hikayenin cazibesiyle tamı tamına beş sezon ekranlarda kalmayı başarabilmiş Kavak Yelleri, sevenlerini kah hüzünlendiriyor kah güldürüyor. 170 bölüm boyunca türlü oyuncu değişimine şahit olduğumuz bu şahane yapım, çekirdek hayran kitlesini korumayı da ihmal etmedi. Kadrosundaki karakterlere finalden sonra yıldız olma şansı tanıyan bu gençlik dizisi, bir yerlerde denk geldiğimiz introsuyla da içimizde ufak bir sızı bırakıyor.

6. Lise Defteri (2003 - 2004) - IMDb: 5.7

6. Lise Defteri (2003 - 2004) - IMDb: 5.7

Adından da anlaşılacağı gibi Lise Defteri, lise ruhunu ve serüvenini en gerçekçi şekilde ekranlara taşıyor. Bir öğrenci grubunun merkezinde ilerleyen dizi, abartısız anlatımı, altı dolu eğlencesi ve realist bakış açısıyla rakiplerinden sıyrılıyor. Lise Defteri'ni rakiplerinden ayıran bir diğer nokta ise bünyesinde yer alan her karakteri özenle ekranlara taşıması. Bu kadar ince işçilik dizinin sevenlerine adeta zevk-ü sefa yaşatıyor.

5. Çılgın Bediş (1996 - 2001) - IMDb: 5.7

5. Çılgın Bediş (1996 - 2001) - IMDb: 5.7

Esasında Gırgır dergisi için hazırlanan bir çizgi dizi olan Çılgın Bediş, ekranlara taşındıktan sonra oldukça sevildi. Adıyla müsemma baş karakter Bediş, seyirciye ailesinin ve hayal dünyasının kapılarını açıyordu. Kendisi gibi çılgın olan dedesinin yaşadıklarıyla, her daim destekçisi olan kız arkadaşlarıyla, deli divane aşık olduğu Oktay'la Çılgın Bediş sevenlerini gülmekten kırıp geçirmişti. Show TV ve Kanal D'ye misafir olmuş bu özel yapım gerek oyuncu kadrosu gerekse kaliteli müzikleriyle diziseverler tarafından hala yeri doldurulamayan diziler arasında. Öyle ki bir yerlerde Çılgın Bediş introsuyla dans eden kişileri görmek mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Hayat Bilgisi (2003 - 2005) - IMDb: 6.5

4. Hayat Bilgisi (2003 - 2005) - IMDb: 6.5

Hoca camide!” dendiğinde hiç şüphesiz akla Hayat Bilgisi geliyor. İdealist ve idarecilerle arası her daim kötü olan tarih öğretmeni Afet Güçverir’in eğitim serüveninde son adresi İstanbul Rıdvan Kanat Lisesi oluyor. Genç yaşında kaybettiklerinin ardından kardeşine kol kanat geren ve bu uğurda sevdiği insanla dahi evlenmekten vazgeçen bu güçlü kadın ekran başındaki seyircinin gözlerini dolduruyor. Gerek dönemin anlayışına değinen hikayesi gerekse samimiyeti işleyen yapısıyla Hayat Bilgisi Türk dizi sektörünün efsaneleri arasındaki yerini koruyor.

3. Güneşi Beklerken (2013 - 2014) - IMDb: 6.8

3. Güneşi Beklerken (2013 - 2014) - IMDb: 6.8

Yayımlandığı dönemde Zeyker hashtag'iyle Twitter'da uzun süre gündemde kalan Güneşin Kızları ile karşınızdayız. Kerem'in, ''Kerem Sayer is back.'' ve ''penkeyk'' gibi ikonik replikleriyle hafızalarımıza kazınan bu gençlik dizisi her bölümüyle acaba dedirtiyor. Sırlarla kaplı ilişkileri, Kerem'in Zeynep'e olan bitmek bilmeyen öfkesiyle ve adeta kördüğüm olmuş sorunlarıyla Güneşin Kızları adından oldukça söz ettirmişti.

2. Medcezir (2013 - 2015) - IMDb: 6.9

2. Medcezir (2013 - 2015) - IMDb: 6.9

Türk dizi tarihine The OC’nin uyarlaması olarak geçen Medcezir, İstanbul’un kenar mahallelerinden birinde yaşayan Yaman'ın geçirdiği ekonomik ve sosyolojik değişimi ele alıyor. Karakteri ve yakışıklılığıyla Altınkoy'un en güzel kızı Mira ile aşk yaşayan Yaman, hayranlarına parmak ısırtıyor. Mira ve Yaman cephesindeki romantik anların gerisinde ise türlü entrika ve ihtiras yaşanıyor. Kendi çevrelerinde meydana gelen toksik olaylara rağmen aşklarına her daim sahip çıkan bu ikili, Türk halkı tarafından da oldukça beğenildi. Türk dizi sektöründe en başarılı uyarlamalardan biri olarak adını tarihe altın harflerle yazdıran Medcezir, diziseverlere göre bir diziden çok daha fazlası.

1. Aşk 101 (2020 - ) - IMDb: 7.5

1. Aşk 101 (2020 - ) - IMDb: 7.5

Ekran macerasına başlamadan bile kitleleri heyecanlandıran Aşk 101, Türk gençlik dizisi serüveninin son üyesi. Aşk, gelecek kaygısı ve arkadaşlığı ince ince işleyen bu dizi gençlerin aile baskısı kaynaklı gelecek kaygısına da kulak veriyor. Benliklerini keşfedip hayat rotalarını çizmek isteyen bu beş arkadaşın birbirlerine merhem olmaları ve geçirdikleri büyük değişimler göz dolduruyor.

Her yaştan izleyiciye sahip Aşk 101, sevenlerini uzunca bir süre beklettikten sonra Eylül 2021'de ekranlara dönecek. Soru işaretleriyle biten sezon finalinin ardından binbir çeşit senaryo oluşturan hayranlar yeni sezonu iple çekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
12
7
7
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
veda..

3. güneşin kızları mı puuuhahahahahah

ozyno

LİSE DEFTERİ ve ARKA SIRADAKİLER çok iyiydi