Görüş Bildir
Haberler
NATO'dan Türkiye'nin Hava Savunması Destek Planına Onay

NATO'dan Türkiye'nin Hava Savunması Destek Planına Onay

ATKN
18.12.2015 - 19:00 Son Güncelleme: 18.12.2015 - 19:55

NATO, Türkiye'nin hava savunmasına destek planını kabul etti. Plan çerçevesinde Türkiye’ye uçaklar ve savaş gemileri gönderilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin hava savunmasına destek planının kabul edildiğini açıkladı. Stoltenberg, “Bölgedeki istikrarsız durum nedeniyle Türkiye’nin güvenliği için hazırlanan bir önlemler paketinde anlaştık” dedi.

Planın Türkiye’nin savunma kapasitesini artırmayı amaçladığını vurgulayan Stoltenberg, konuşmasında Rusya’nın Suriye’deki askeri varlığına atıf yapmaktan kaçındı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

NATO planı çerçevesinde Türkiye’ye uçaklar ve savaş gemileri gönderilecek. Ancak henüz bunların sayısı ve çeşitleri kesinleşmedi.

Anadolu Ajansı’nın ismini vermediği bir NATO yetkilisinden aktardığı bilgiye göre, plan kapsamında Türkiye'ye daha fazla erken uyarı ve devriye uçağı (AWACS) gönderilecek ve hava devriyesi artırılacak. Bunlara ek olarak, Doğu Akdeniz'e daha fazla deniz gücü, deniz devriye uçağı gönderilecek ve ortak tatbikatlar yapılacak.

'Bölgede istikrarın artırılmasına katkı sağlayacak

'Bölgede istikrarın artırılmasına katkı sağlayacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

NATO, Türkiye'nin hava savunmasını, füze sistemi ile desteklemeye devam edeceğini açıklarken, İspanya da Türkiye'deki Patriot tipi hava savunma sisteminin görev süresini bir yıl uzattı. Anadolu Ajansı, diğer bazı müttefiklerin de ikili ilişkiler çerçevesinde Türkiye'nin hava savunmasını desteklemek için uçaklar göndereceğini duyurdu.

AA'ya bilgi veren NATO yetkilisi, tüm bunların, NATO'nun Türkiye'nin savunmasına güçlü taahhütlerine olan bağlılığını gösterdiğini ve bölgede istikrarın artırılmasına katkı sağlayacağını ifade etti. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Aralık yı başında yapılan NATO Dışişleri Bakanları toplantısı sırasındaki konuşmasında, Türkiye'nin hava savunmasına olan desteğini artıracaklarını ancak bunun Rus uçağının düşürülmesi ile ilgisi olmadığını ve daha önce planlanan destek çerçevesinde olduğunu söylemişti.

AA ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
12
4
2
2
1
0