Görüş Bildir
Haberler
Müzik ve Sinemanın Bütünleştiği Unutulmaz Melodileriyle Hepimizi Derinden Etkileyen En İyi Filmler

Müzik ve Sinemanın Bütünleştiği Unutulmaz Melodileriyle Hepimizi Derinden Etkileyen En İyi Filmler

Müzik hepimizin hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Hayatlarımız akıp giderken arka planda hep bir şarkı bulunuyor. Sinema dünyasında da müziğin önemi tartışılmaz bir gerçektir. Duyguların bize geçişini oldukça etkiler. Sizler için bol bol harika müziklerle dolu filmleri derledik. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Soloist, 2009

20. The Soloist, 2009

IMDb: 6.7 

Özet: Juilliard'daki ikinci yılında şizofreniye yakalanan müzik dahisi Nathaniel Ayers, hastalığının ilerlemesi üzerine evsiz barksız kalarak Los Angeles sokaklarına düşer. Hayatını keman ile çello çalarak sürdürmeye çalışan Ayers'ın, zamanla hayatı değişmeye başlar.  

Oyuncular: Jamie Foxx, Robert Downey Jr., Catherine Keener 

Yönetmen: Joe Wright

19. Tenacious D in The Pick of Destiny, 2006

19. Tenacious D in The Pick of Destiny, 2006

IMDb: 6.8  

Özet: Venedik'te tanışan iki genç Tenacious D adlı bir rock grubu kurarlar. Buldukları menajer onları dünyanın en ünlü rock grubu yapma yolunda çalışır.  

Oyuncular: Jack Black, Kyle Gass, JR Reed  

Yönetmen: Liam Lynch

18. Frank, 2014

18. Frank, 2014

IMDb: 6.9 

Özet: Film, genç bir müzisyen olan Jon'un Frank'in liderliğindeki ilginç bir müzik grubuna katılmasından sonra yaşanan komik maceraları anlatıyor. Jon, kendi gözüyle, grupla yaşadıklarına tanıklık etmemizi sağlıyor. 

Oyuncular: Michael Fassbender, Domhnall Gleeson, Maggie Gyllenhaal 

Yönetmen: Lenny Abrahamson

17. School of Rock, 2003

17. School of Rock, 2003

IMDb: 7.2  

Özet: No Vacancy adlı rock grubunda gitarist olarak çalışan Dewey Finn, çok çabaladığı halde bir baltaya sap olamamış uyumsuz bir müzisyendir. Dewey, üyesi olduğu rock grubunu 'Gruplar Yarışıyor' adlı yarışmada zafere taşımaya kesin kararlıdır. Ancak grup arkadaşları aynı fikirde olmayınca kendisini hiç beklemediği bir anda kapının önünde bulur. 

Oyuncular: Jack Black, Mike White, Joan Cusack  

Yönetmen: Richard Linklater

16. Chicago, 2002

16. Chicago, 2002

IMDb: 7.2  

Özet: Chicago’da hapishanede bir araya gelen iki kadının hikayesine odaklanır. Kısa süre sonra düştükleri bu mahkumiyet sürecinden kurtulmanın yollarını ararlar. Bu emellerine ulaşmaları için tuttukları avukat ise, cinayet davaları üzerine yaptığı ünle bu çevrelerin en ünlü simalarından biridir.  

Oyuncular: Renee Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere  

Yönetmen: Rob Marshall

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Across the Universe, 2007

15. Across the Universe, 2007

IMDb: 7.3 

Özet: Liverpool'dan yola çıkıp kayıp babasını aramak üzere New York'a giden Jude, yolunun Lucy ile kesişmesi üzerine, kendini savaş karşıtı protestoların ve rock'n roll temelli bir hayatın ortasında bulur. Jude'un kardeşi Max'in Vietnam'a gitmesi çifti üzerinde dolaştıkları pembe buluttan indirip başka gerçekleri keşfetmeye zorlar. 

Oyuncular: Evan Rachel Wood, Jim Sturgess, Joe Anderson 

Yönetmen: Julie Taymor

14. August Rush, 2007

14. August Rush, 2007

IMDb: 7.4 

Özet: Yetenekli ve karizmatik İrlandalı gitarist ile genç ve güzel çellist New York'taki Washington Square'de karşılaşırlar, ancak bu sıradan bir gece değildir. Büyülü anlar yaşayan ikili bir süre birbirlerinden ayrı düşerler ancak onları ufak bir çocuk bir araya getirir. 

Oyuncular: Freddie Highmore, Keri Russell, Jonathan Rhys Meyers 

Yönetmen: Kirsten Sheridan

13. The Concert, 2009

13. The Concert, 2009

IMDb: 7.5 

Özet: Eski orkestra şefi Andrei Filipov, orkestrasının üyelerini yeniden bir araya toplama fırsatını hemen değerlendirir. Tek bir konser için Moskova'dan Paris'e gidecek ve kendilerini Bolşoy Filarmoni olarak tanıtacaklardır. 

Oyuncular: Aleksey Guskov, Melanie Laurent, Dmitriy Nazarov 

Yönetmen: Radu Mihaileanu

12. Scott Pilgrim vs. the World, 2010

12. Scott Pilgrim vs. the World, 2010

IMDb: 7.5   

Özet: 22 yaşındaki Scott Pilgrim, kendisini terk eden ve başarılı bir şarkıcı olan kız arkadaşını unutamamıştır. Günlerini bas gitar çaldığı garaj grubu ile birlikte geçirmektedir. Scott’ın sıkıcı ve tek düze hayatı, hayallerinin kızı ile karşılaşınca bir anda değişir.    

Oyuncular: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin   

Yönetmen: Edgar Wright

11. Baby Driver, 2017

11. Baby Driver, 2017

IMDb: 7.6 

Özet: Baby genç yaşına rağmen oldukça deneyimli bir sürücüdür. Genç görünümü yüzünden Baby lakabını alan adam banka soyguncuları için sürücülük hizmeti vermektedir. Banka soygununun ardından kaçış için sürücülük yapan adamın yolu bir gün bir suç lideri ile kesişir ve onun için çalışmak zorunda kalır. 

Oyuncular: Ansel Elgort, Jon Bernthal, Jon Hamm 

Yönetmen: Edgar Wright

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. A Star Is Born, 2018

10. A Star Is Born, 2018

IMDb: 7.6  

Özet: Alkoliklikle mücadele eden ünlü bir müzisyen olan Jackson Maine, genç bir şarkıcı olan Ally ile tanışır. Ally, başarılı bir müzik kariyeri için mücadele ederken Jackson'ın içinde bulunduğu sorunlar onun hayatını zorlaştırır. İkili arasında romantik bir ilişki başlar ancak Jackson'ın sorunları ilişkilerini tehlikeye sokar.  

Oyuncular: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott  

Yönetmen: Bradley Cooper

9. Once, 2007

9. Once, 2007

IMDb: 7.8  

Özet: İrlandalı grup The Frames’den Glen Hansard’ın başrole soyunduğu film, bir sokak müzisyeni ile bir Çek göçmenin yegane aşk hikayelerini anlatan şarkılarını yazarak, prova ederek ve kaydederek geçirdikleri olaylı bir haftayı anlatıyor.   

Oyuncular: Glen Hansard, Markéta Irglová, Hugh Walsh  

Yönetmen: John Carney

8. Almost Famous, 2000

8. Almost Famous, 2000

IMDb: 7.9  

Özet: Ergenlik çağında bir genç olan William'ın hayattaki tek tutkusu müziktir. Bu nedenle okulunu da pek umursamayan William, bu durumdan ötürü ailesiyle sürekli çatışmaktadır. Sevdiği müzik grupları üzerine amatör yazılar yazan William, zamanla tanınmaya ve küçük yaşına rağmen önemli mevkilere adım atmaya başlar. Hayallerinde bile göremeyeceği şey artık kapıdadır. 

Oyuncular: Billy Crudup, Patrick Fugit, Kate Hudson  

Yönetmen: Cameron Crowe

7. Bohemian Rhapsody, 2018

7. Bohemian Rhapsody, 2018

IMDb: 7.9  

Özet: Film, Mercury'nin yaşam tarzının kontrolden çıkması ile çıkan iç çatışmaya ve yaşamını tehdit eden hastalığına rağmen Mercury'nin rock müzik tarihinin en büyük performanslarından birinde gruba liderlik ettiği Live Aid konserinin arifesinde birleşme sürecine yayılıyor. 

OyuncularRami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee  

Yönetmen: Bryan Singer

6. Sing Street, 2016

6. Sing Street, 2016

IMDb: 7.9    

Özet: Aşırı havalı ve güzel Raphina'nın kalbini kazanmayı amaçlayan 14 yaşındaki Conor, birkaç delikanlıdan oluşan bir grup kurar ve grup, 1980'lerin Dublin'inde şarkı sözü yazmaya ve video çekmeye yüreklerini verir.    

Oyuncular: Ferdia Walsh-Peelo, Aidan Gillen, Maria Doyle Kennedy    

Yönetmen: John Carney

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Dancer in the Dark, 2000

5. Dancer in the Dark, 2000

IMDb: 7.9   

Özet: Selma, genetik bir hastalık nedeniyle körlükle mücadele eden fabrika işçisidir ve oğlunun da aynı hastalığı kapmasını önlemek için biriktirdiği parayla oğlunu ameliyat ettirmek ister. 

Oyuncular: Björk, Catherine Deneuve, David Morse   

Yönetmen: Lars Von Trier

4. Soul, 2020

4. Soul, 2020

IMDb: 8.0 

Özet: Küçük bir yanlış adım, şehrin en iyi caz kulübünde çalmak üzere hayatının şansını yakalayan Joe Gardner'nı New York sokaklarından, yeni ruhların dünyaya gitmeden önce kişiliklerini, tuhaflıklarını ve ilgi alanlarını edindikleri fantastik bir yer olan Önceki Dünya’ya götürür.  

Oyuncular: Jamie Foxx, Tina Fey, Graham Norton 

Yönetmenler: Pete Docter, Kemp Powers

3. La La Land, 2016

3. La La Land, 2016

IMDb: 8.0  

Özet: Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. Sebastian Wilder geleneksel cazın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia Dolan ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır.  

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt  

Yönetmen: Damien Chazelle

2. Coco, 2017

2. Coco, 2017

IMDb: 8.4  

Özet: Miguel, ailesinin nesiller boyu süren yasağına rağmen idolü Ernesto de la Cruz gibi başarılı bir müzisyen olmanın hayalini kuruyordur. Çaresizce yeteneğini kanıtlamaya çalışan Miguel, kendini etkileyici ve renkli Ölüler Şehri'nde bir dizi gizemli olay zincirini takip ederken bulur.   

Oyuncular: Anthony Gonzalez, Gael García Bernal, Benjamin Bratt  

Yönetmenler: Lee Unkrich, Adrian Molina

1. Whiplash, 2014

1. Whiplash, 2014

IMDb: 8.5  

Özet: Bir tarafta öğrencilerinin korkulu rüyası, jazz öğretmeni Terrence Fletcher, diğer tarafta 'en iyi' olmayı kafaya koymuş, aşırı hırslı genç öğrencisi Andrew Neyman. İki taraf da baskın karakterinden taviz vermeyince, çok geçmeden mantık dışı olaylar gelişmeye başlar. 

Oyuncular: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist  

Yönetmen: Damien Chazell

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın