Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Boğazınıza Bir Yumru Oturduğunu Hissettirip Sizi Ekran Başına Kilitleyecek Birbirinden Harika Filmler

İzlerken Boğazınıza Bir Yumru Oturduğunu Hissettirip Sizi Ekran Başına Kilitleyecek Birbirinden Harika Filmler

Sinema dünyası, yürek burkan ve boğazımızı düğümleyen pek çok filme ev sahipliği yapar. Bazen, bu tür filmleri bilinçli olarak izleyerek iç dünyamızı dışa vurur, ağlar dururuz. Bizim için güzel bir arınma yöntemi olarak da işlev görürler. Biz de sizin için en duygusal filmleri, bol bol içinizi döküp rahatlayın diye bir araya getirdik. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Seven Pounds, 2008

20. Seven Pounds, 2008

IMDb: 7.6 

Özet: Ben Thomas geçmişindeki bazı hatalardan dolayı suçluluk duyan, intiharı düşünecek kadar depresif bir insandır. Kafasında devamlı intihar düşüncesi dolaşan Ben, hayatına giren yabancı 7 kişi vesilesiyle kefaretini ödeme şansını yakalar. 

Oyuncular: Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson 

Yönetmen: Gabriele Muccino

19. Brokeback Mountain, 2005

19. Brokeback Mountain, 2005

IMDb: 7.7  

Özet: Yaşamını çiftliklerde çalışarak kazanan Ennis Del Mar ve rodeocu Jack Twist, Brokeback Dağı'nda bir koyun sürüsüne çobanlık işine alınırlar. Dağda birlikte geçirdikleri zaman içinde her ikisi de başta duygularını inkar etseler de birbirlerine karşı koyamazlar ve aralarında inişli çıkışlı, tutkulu bir ilişki başlar. İş bittiğinde ayrılırlar. Her ikisi de evlenip çocuk sahibi olur. Tam 4 yıl sonra Jack'in Ennis'e gönderdiği bir kart ile yolları yeniden kesişir  

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams  

Yönetmen: Ang Lee

18. Cast Away, 2000

18. Cast Away, 2000

IMDb: 7.8  

Özet: Sürekli bilgisayar ortamında çalışarak yaşamını sürdüren bir adamın, bir gün bindiği uçak denize düşer. Fiji'de ıssız bir adada tek başına yaşamak zorunda kalır.   

Oyuncular: Tom Hanks, Helen Hunt, Paul Sanchez  

Yönetmen: Robert Zemeckis

17. Boyz n the Hood, 1991

17. Boyz n the Hood, 1991

IMDb: 7.8 

Özet: Los Angeles gettolarında birlikte büyüyen üç arkadaşın öyküsünü anlatan film, kenar mahallede yaşanan olaylara içten bir bakış atmasıyla benzerlerinden ayrılıyor. Kardeş gibi Doughboy ve Ricky Baker birbirlerine benzememekle birlikte her an birlikte takılmaktadırlar. Üçüncü kişi ise Tre'dir. Üçlü şiddet ve uyuşturucunun konuştuğu mahallerinde kendilerini ispat etmeye çalışır.  

Oyuncular: Cuba Gooding Jr, Laurence Fishburne, Hudhail Al-Amir 

Yönetmen: John Singleton

16. Dancer in the Dark, 2000

16. Dancer in the Dark, 2000

IMDb: 7.9   

Özet: Selma, genetik bir hastalık nedeniyle körlükle mücadele eden fabrika işçisidir ve oğlunun da aynı hastalığı kapmasını önlemek için biriktirdiği parayla oğlunu ameliyat ettirmek ister. 

Oyuncular: Björk, Catherine Deneuve, David Morse   

Yönetmen: Lars Von Trier

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Magnolia, 1999

15. Magnolia, 1999

IMDb: 8.0 

Özet: San Fernando Valley'de sıradan bir günde ölmek üzere olan bir baba, genç karısı, bir erkek bakıcı, kaybolmuş ünlü bir oğul, aşık bir polis, dahi bir çocuk, eskiden dahi bir çocuk olan bir adam, bir şov programı sunucusu ve yabancılaşmış bir kız bir hikayenin farklı parçalarında yerlerini alacaklardır. Bu insanlar, unutulmaz bir heyecanla sonlanacak bugün içinde, şans, hareket, geride bırakılan zaman ve rastlantılar yumağında adeta birbirlerinin hayatlarının içinden zikzaklar çizerek geçecek ve birbirlerini çözümleyeceklerdir. 

Oyuncular: Tom Cruise, Jason Robards, Julianne Moore 

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

14. Hotel Rwanda, 2004

14. Hotel Rwanda, 2004

IMDb: 8.1 

Özet: Dünyanın öbür ucundaki bir ülkede, Rwanda'da 1994'de Hutu'larla Tutsi'ler arasında çıkan savaş yüzünden yüzbinlerce insan öldürülür. Sokaklar adeta bir ceset tarlasına dönmüştür. Tüm dünya yaşanan bu insanlık durumuna parmağını bile kıpırdatmazken, bir otel sahibi olan Paul, 1200 kişinin hayatını kurtarmak için inanılmaz bir özveri gösterir ve otelini adeta bir sığınağa çevirir. Don Cheadle’a filmde sergilediği olağanüstü performans sonucu En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar adaylığı kazandıran film, gerçek bir insanlık dramı ve gerçek bir kahramanlık hikayesi. 

Oyuncular: Don Cheadle, Sophie Okonedo, Joaquin Phoenix 

Yönetmen: Terry George

13. Dead Poets Society, 1989

13. Dead Poets Society, 1989

IMDb: 8.1    

Özet: Ellilerin Welton Akademisi, ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları, öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir hale gelmektedir. Yeni ingilizce öğretmeni John Keating'in okula atanmasıyla çok şey değişir.    

Oyuncular: Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke    

Yönetmen: Peter Weir

12. Million Dollar Baby, 2004

12. Million Dollar Baby, 2004

IMDb: 8.1  

Özet: Frankie Dunn, ringlerde yaşadığı yıllar boyunca müthiş dövüşçüler yetiştirmiştir. Öğrencisi olan boksörlere öğrettiği en önemli ders ise kendi hayatı için de temel kabul ettiği, her şeyin üzerinde kendini korumaktır.   

Oyuncular: Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgan Freeman  

Yönetmen: Clint Eastwood

11. The Elephant Man, 1980

11. The Elephant Man, 1980

IMDb: 8.2  

Özet: Victoria dönemi İngiltere’sinde yaşayan John Merrick, ender görülen bir hastalık yüzünden ileri derecede deforme bir bedene ve yüze sahiptir. Gezici bir kumpanyada Fil Adam takma adıyla sergilenmekte ve kafes hayvanı muamelesi gördüğü çok zor bir hayat geçirmektedir. Dr. Frederick Treves adında genç bir cerrahın onu içine hapsolduğu korkunç hayattan kurtarmasıyla hiç alışık olmadığı güzel bir dünyaya adım atar.   

Oyuncular: Anthony Hopkins, John Hurt, Anne Bancroft  

Yönetmen: David Lynch

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Up, 2009

10. Up, 2009

IMDb: 8.3  

Özet: Hayatı boyunca yaşamak istediği macera hayalini gerçekleştirmek için evine binlerce balon bağlayıp Güney Amerika'nın vahşi doğasına doğru yolculuğa çıkan 78 yaşındaki baloncu Carl Fredricksen, yolculuğa başladıktan sonra, fazlasıyla iyimser, doğa kaşifi 8 yaşındaki Russel'ı da yanında götürmekte olduğunu fark eder.

Oyuncular: Edward Asner, Jordan Nagai, John Ratzenberger  

Yönetmenler: Pete Docter, Bob Peterson

9. American Beauty, 1999

9. American Beauty, 1999

IMDb: 8.3 

Özet: Lester Burnham, çevresindeki insanlar tarafından sevilmediğini hissetmektedir karısı Carolyn, sanki ondan nefret eder gibi davranmaktadır. Yıllardır gizlemekte olduğu tutkuları sonucunda Lester, hayatında birkaç küçük değişiklik yapmaya karar verir.Böylelikle orta yaş krizini de kolaylıkla atlatabileceğine inanmaktadır. Aldığı kararlar sonucunda giderek özgürleştikçe ve mutlu olmaya başladıkça karısıyla kızını daha çok sinirlendirmeye başlar. 

Oyuncular: Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch 

Yönetmen: Sam Mendes

8. City Lights, 1931

8. City Lights, 1931

IMDb: 8.5  

Özet: Adam, kör kıza aşık olur ve onu korumak için elinden gelen her şeyi yapar. Kız, adamın zengin biri olduğunu düşünür ve onunla bir ilişki yaşamaya başlar ancak adamın aslında serseri olduğunu öğrendiğinde kızın tepkisi adamı üzüntüye boğar ve onun yardımına koşar.  

Oyuncular: Charles Chaplin, Virgina Cherrill, Florence Lee  

Yönetmen: Charles Chaplin

7. Grave of the Fireflies, 1988

7. Grave of the Fireflies, 1988

IMDb: 8.5  

Özet: II. Dünya Savaşı henüz sona ermiş, Japonya onur kırıcı bir şekilde teslim olmaya zorlanmıştır. Aynı günlerde Seita isimli delikanlı bir tren istasyonunda yere uzanmış son nefesini vermektedir. Seita yaşadıklarını hatırlar. O ve küçük kardeşi Setsuko, savaş başladığında Kobe'de yaşamaktadırlar. Anneleri Amerikan bombardımanında öldüğünde, babaları da donanmada denizci olduğu için teyzelerinin yanına gönderilirler. Buraya uyum sağlayamayan ve teyzeleriyle tartışan iki kardeş evden kaçıp yollara düşer.   

Oyuncular: Tsutomu Tatsumi, Ayano Shiraishi, Akemi Yamaguchi  

Yönetmen: Isao Takahata

6. Life Is Beautiful, 1997

6. Life Is Beautiful, 1997

IMDb: 8.6  

Özet: 1930'larda İtalya'da yaşayan Yahudi muhasebeci Guido, öğretmen Dora'ya aşık olur ve evlenirler. İkinci Dünya Savaşı sırasında toplama kampına götürülen Guido, oğlu Giosue'ye kampın ve savaşın bir oyun olduğunu söyler. Oyunu başarıyla tamamlarsa oğluna istediği oyuncak tankı hediye edecektir.  

Oyuncular: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini  

Yönetmen: Roberto Benigni

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. It’s a Wonderful Life, 1946

5. It’s a Wonderful Life, 1946

IMDb: 8.6    

Özet: George Bailey, küçük bir kasabada doğar ve hayatı boyunca bir dizi zorluklarla karşılaşır. Noel gecesi, işindeki bir hatayla başı dertte olan George, intihar etmeyi düşünür. Ancak, Clarence adındaki bir melek onu kurtarır ve ona ne kadar değerli bir hayat yaşadığını gösterir. Clarence, George'un hayatını nasıl etkilediğini göstermek için geçmişe giderek ona yardım eder. Film, insanların hayatlarının ne kadar değerli olduğunu ve başka insanlara ne kadar yardımcı olunabileceğini anlatır.    

Oyuncular: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore    

Yönetmen: Frank Capra

4. The Green Mile, 1999

4. The Green Mile, 1999

IMDb: 8.6  

Özet: Huzurevinde yaşayan ve eski bir hapishane görevlisi olan Edgecomb, yaşamı boyunca unutamayacağı hikayesini anlatır. Hapishanedeki idam mahkumlarını naklederken hiçbiri onu John Coffey kadar etkilemez. İki küçük kızı öldürmekten suçlu bulunan Coffey, korkutucu görünümüne rağmen ince ve kırılgandır ve doğaüstü güçlere sahiptir.   

Oyuncular: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse  

Yönetmen: Frank Darabont

3. Forrest Gump, 1994

3. Forrest Gump, 1994

IMDb: 8.8   

Özet: Zeka düzeyi düşük ancak iyi kalpli biri olan Forrest Gump, yaşadığı çocukluğundan itibaren birçok zorlukla karşılaşır ve zamanla hayatında farklı insanlarla tanışır. Kendisi gibi saf bir kalbe sahip olan Jenny ile olan ilişkisi ise filmdeki en önemli hikayelerden biridir.    

Oyuncular: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise   

Yönetmen: Robert Zemeckis

2. Schindler’s List, 1993

2. Schindler’s List, 1993

IMDb: 9.0   

Özet: Oscar Schindler mühimmat üreten bir fabrika açar. Fabrikasında çalışan Yahudi işçiler, holokost sırasında toplama kamplarına gönderilmekten kurtulur. Schindler, zamanla Yahudilerin maruz kaldığı zulmü anlamaya başlar ve işçilerini toplama kamplarından kurtarmaya karar verir.   

Oyuncular: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley   

Yönetmen: Steven Spielberg

1. The Shawshank Redemption, 1994

1. The Shawshank Redemption, 1994

IMDb: 9.3  

Özet: Andy Dufresne, karısı ve sevgilisini öldürmekten ömür boyu hapse mahkum edilir. Shawshank hapishanesinde, Andy'nin hayata bağlı ve iyimser tavrı herkesi etkiler. Mahkum arkadaşı Red ile unutulmaz bir dostluk kurarak hapishaneyi değiştirirler.  

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton  

Yönetmen: Frank Darabont

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ebrar

Yeşil yol harika bir film en az 3 kere izlemişimdir sizinde izlemeniz lazım