Görüş Bildir
Haberler
Murat Göğebakan Toprağa Verildi

Murat Göğebakan Toprağa Verildi

Fatih UZUN
02.08.2014 - 17:47

İstanbul'da tedavi gördüğü lösemi hastalığına yenilerek yaşamını yitiren Murat Göğebakan'ın cenazesi memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul'da dün düzenlenen tören ardından Murat Göğebakan'ın cenazesi memleketi Adana'ya getirilerek Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi morguna kondu.

Göğebakan'ın cenazesi, bu sabah morgdan alınarak babası Hasan Göğebakan'ın Beyazevler Mahallesi'ndeki evinin önünde kurulan taziye çadırı yanındaki parka getirildi.

Burada okunan duaların ardından Göğebakan'ın cenazesi kalabalık bir araç konvoyu ile Buruk Mezarlığı'na getirildi.

Göğebakan için burada öğleleyin kılınan cenaze namazına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, ailesi, sanatçı arkadaşları ve çok sayıda seveni katıldı.

Cenaze törenine Göğebakan'ın babası Hasan Göğebakan tekerlekli sandalyede doktor kontrolünde katıldı. Annesi Hatice Göğebakan'ın ise metaneti dikkat çekti.

Tören boyunca Adanalı sanatçı Murat Kekilli, Murat Göğebakan'ın tabutunun yanından bir an olsun ayrılmadı. Törende ayrıca sanatçı Ahmet Selçuk İlkan, ses sanatçısı Latif Doğan hazır bulundu.

Bakan cenaze aracına bindi

Kılınan cenaze namazının ardından sanatçının naaşı cenaze aracına konuldu. Bakan Ömer Çelik'in de bindiği cenaze aracı, sanatçıyı toprağa verileceği alana götürdü. Göğebakan'ın cenazesi dualar ve gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Tören ardından açıklama yapan Bakan Ömer Çelik, Murat Göğebakan'ın yaşamı boyunca çok çile çektiğini söyledi. Çelik, şöyle konuştu:

'Adanalılar ve Türkiye'nin birçok yerinden gelenler ona büyük ilgi gösterdi. Kendisi daha yüksek değerlerin peşinde bir insandı. Kişisel hayatında çok mücadele etti ve yüreğini çok temiz tutmayı başardı. 

CNNTürk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0