Görüş Bildir
Haberler
Barça'nın Çok Özel Yeteneği Munir El Haddadi Hakkında Bilmedikleriniz

Barça'nın Çok Özel Yeteneği Munir El Haddadi Hakkında Bilmedikleriniz

Fatih
05.11.2014 - 20:14 Son Güncelleme: 05.11.2014 - 23:08

Barça'nın yeni yıldızı Munir El Haddadi, 1 Eylül 1995 tarihinde Madrid’te doğdu.

İspanya’ya göçmüş bir Faslı ailenin çocuğu olan Haddadi futbola ilk adımını Madrid’in mütevazı kulüplerinden CD Galapagar’da attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Henüz 15 yaşındayken Atletico Madrid gözlemcilerinin dikkatini çekmeyi başardı. Atletico’ya transferinin hemen ardından 3.lig ekiplerinden Rayo Majadahonda’ya kiralandı.

Bu geçici transfer ile Haddadi kendini kanıtlama konusunda biraz daha fazla fırsat yakaladı ve geçirdiği iyi sezonun ardından Barcelona'nın radarına girdi.

La Masia’da aldığı eğitimin dışında forma giymek için iki sezon bekleyen genç oyuncu aradığı fırsatı UEFA Gençlik Ligi’nde buldu.

Kısa sürede Barcelona B takımının değişmezlerinden biri olan Haddadi, turnuvayı şampiyon tamamlayan takımının bütün maçlarında forma giydi ve 11 golle gol kralı oldu.

Tata Martino’dan boşalan koltuğa getirilen Luis Enrique, Haddadi’nin hayattaki en büyük şansı oldu.

Gençlik Ligi’ndeki performansından oldukça etkilenmiş olan Luis Enrique onu önce A takım kadrosuna dahil etti. Ardından da Neymar ve Luis Suarez’in yokluğunda formayı ona emanet etti.

Barcelona formasıyla ilk resmi maçına Elche maçında çıkan Haddadi bu karşılaşmada bir de gol attı.

Bunun ardından Fas asıllı oyuncu Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Makedonya ile karşılaşacak olan İspanya Milli Takımı’nın aday kadrosuna çağırıldı. Tabii bundaki en büyük etken Haddadi’nin Fas Milli Takımı’nda oynayabileceğine dair açıklamalarıydı.

Şimdiye kadar alt yaş kategorilerinde ve A takımda genelde forvetin kanatlarında görev alan Haddadi, kanat forvet ve son adam rolünü oldukça iyi becerebilen bir futbolcu.

Özellikle sol ayağı çok iyi olan genç yıldız, aynı zamanda iyi sayılabilecek bir bitiriciliğe sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Luis Enrique bu zamana kadar ona formayı verirken hiç çekinmedi, bu sebeple günden güne artan bir özgüveni var ve her geçen gün performansının üstüne bir şeyler koyuyor.

Barcelona, sözleşmesi bu sezon sonunda bitecek olan futbolcuyla 2017’nin Temmuz ayına kadar sürecek yeni bir sözleşme imzaladı.

Bonus; Munir El Haddadi'yi UEFA Gençlik Ligi’nde gol kralı yapan 11 golü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0