Görüş Bildir
Haberler
Muharrem İnce: 'Davet Gelirse Ayasofya'da İlk Namaza Giderim'

Muharrem İnce: 'Davet Gelirse Ayasofya'da İlk Namaza Giderim'

CHP'li Muharrem İnce, İnce, 'Ayasofya’ya namaza gidecek misiniz?' sorusuna 'O gün protokol olmaz ama, özel bir gün olduğu için belki davet gerekebilir. Davet olursa icabet ederim' yanıtını verdi. İnce'nin 'davet gelirse giderim' sözüne eleştiriler geldi. Bunun üzerine ikinci bir açıklama yapan İnce, bu ifadeyi salgın nedeniyle önlem alınabileceğini gözeterek söylediğini belirtti ve 'Namaza çağrının ezan olduğunu 'Tayyip Erdoğan’a dokunmak ibadettir' diyenlerden öğrenecek halimiz yok' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halk TV’de yayınlanan ‘Taksim Meydanı’ programında konuşan CHP'li Muharrem İnceAyasofya'nın müze statüsünün kaldırılmasına ilişkin görüşlerini paylaştı. İnce, kendisine telefonla bağlanan İsmail Saymaz aracılığıla şunları söyledi:

'Ayasofya’nın tapusu bize aittir, orası bizim mülkümüzdür. Türkiye Cumhuriyeti’nindir. Yunanistan, Rusya, ABD Dışişleri Bakanlığı buna karar veremez. Biz ister cami, ister kilise yaparız bunun sorumluluğu bize aittir. Biz karar veririz. Ülkemizi yönetenler ve mahkemelerimiz buna karar vermişse biz uyarız'

"Namaz için davet gelirse giderim"

İnce, 'Ayasofya’ya namaza gidecek misiniz?' sorusuna 'O gün protokol olmaz ama, özel bir gün olduğu için belki davet gerekebilir. Davet olursa icabet ederim' yanıtını verdi.

"Atatürk'e dua etmek boynumuzun borcu"

"Atatürk'e dua etmek boynumuzun borcu"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan Muharrem İnce Twitter'dan da yaptığı paylaşımda Ayasofya'nın Türkiye'nin egemenlik hakkı olduğunu yineledi ve 'Mustafa Kemal Atatürk'e dua etmek ise boynumuzun borcudur' dedi. İnce şöyle dedi:

'Ayasofya Türkiye sınırları içindedir ve İbadete açılması kararı Türkiye'nin egemenlik hakkıdır. Buna Rusya, ABD, Yunanistan veya başka bir ülke, kuruluş karar veremez. 4 Yıl 10 Ay 23 Gün işgal altında kalan İstanbul'u ve dolayısıyla Ayasofya'yı 'geldikleri gibi giderler' diyen ve geldikleri gibi gitmeye mecbur bırakan, işgalden kurtaran Milli Mücadelemizin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e dua etmek ise boynumuzun borcudur.'

İnce'den ikinci açıklama: "Pandemi koşullarını gözeterek söyledim"

İnce'den ikinci açıklama: "Pandemi koşullarını gözeterek söyledim"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muharrem İnce, “Davet gelirse giderim' sözüne gelen eleştirilerin ardından sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Davet gelirse giderim sözünü” yoğun katılım olur, pandemi koşullarına özel önlemler alınır düşüncesiyle söyledim. Bir önlem alınmayacaksa sorun yok. Namaza çağrının ezan olduğunu “Tayyip Erdoğan’a dokunmak ibadettir” diyenlerden öğrenecek halimiz yok.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
113
76
30
20
14
7
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Turan

Böyle çıkışa da gerek yoktu ki. Ezan okununca davet geliyor zaten :)

Mehmet Turan

Asıl böyle bir ayrım yapılırsa ibadethaneye çevirmek boşa gider diye düşünüyorum. Herkese kapılarının açılması için çevrilmedi mi?

Veli Durak

Ezan zaten başlı başına davettir Bay Muharrem, 2-3 yobaza şirin gözükeceğim diye bağlı bulunduğun partiye zarar verme.!!

Lestat

Allah (CC), günün 5 vakti zaten çağırıyor ona kalpten inananları, ihlaslı bir mümin, kulların davetine ihtiyaç duymaz, ezan sesini duyunca gider ve namazını ... Devamını Gör

Putler

Okuduğunu anlayamayanlarda bugün: "O gün protokol olmaz ama, özel bir gün olduğu için belki davet gerekebilir. Davet olursa icabet ederim"