Görüş Bildir
Haberler
Muğla'da Alarm! Bir Bölgede Daha Alevler Yükseldi: Muğla'da 2 Yangın Daha Çıktı

Muğla'da Alarm! Bir Bölgede Daha Alevler Yükseldi: Muğla'da 2 Yangın Daha Çıktı

Gelen son dakika haberine göre, Marmaris’teki yangın Hisarönü ve Orhaniye mahallesinde devam ederken, Muğla’da da 3 ayrı noktada söndürme çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki ormanlık alanda yükselen alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Öğle saatlerinde Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Arslanbucak Mahallesi'nde 3 farklı noktada yangın çıktı ve kısa sürede kontrol altına alındı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 2 bin 500 kişinin yaşadığı Güzelbağ'da yangının kontrol altına alındığını, Susuz Yaylası'ndaki yangının ise devam ettiğini aktardı. Öte yandan saat 18.00 sıralarında Menteşe ilçesinde de bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangına görevli ekipler ile birlikte gönüllüler de müdahalede bulunuyor. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'yi yasa boğan orman yangınlarında son durumu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli paylaştı.

Öğle saatlerinde Twitter hesabında bir paylaşım yapan Pakdemirli, 'An itibariyle devam eden yangınlara 13 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinası ile yaklaşık 4800 personel müdahale ediyor.' ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli'nin paylaşımında yer alan grafikte, 111 yangının kontrol altına alındığı belirtilirken, 3 ilde 6 yangına müdahale çalışmalarının sürdüğü vurgulandı.

Alanya Belediye Başkanı: Güzelbağ'daki Yangın Kontrol Altında

Alanya Belediye Başkanı: Güzelbağ'daki Yangın Kontrol Altında

Gündoğmuş'taki rüzgarın etkisiyle Alanya ilçesi Güzelbağ ve Bayır mahalleleri ile Susuz Yaylası'na sıçrayan yangına, ekipler havadan ve karadan müdahaleye devam ediyor. Dün tahliye edilen bölgelerden Güzelbağ ve Bayır mahallelerinin ormanlık alanlarındaki yangın, bugün kontrol altına alınırken, Susuz Yaylası'ndaki alevleri söndürme çalışmaları ise aralıksız sürüyor.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 bin 500 kişinin yaşadığı Güzelbağ'da yangının kontrol altına alındığını söyledi. İlçede yangının etkili olduğu tek yerin şu an için Susuz Yaylası olduğunu belirten Yücel, 'Güzelbağ ormanlık alanında etkili olan yangının tekrar alevlenmemesi için soğutma çalışmaları sürüyor. Hava şartları nedeniyle 'kontrol altına alındı, söndürüldü' dediğimiz yangınlar tekrar alevlenebiliyor. O yüzden konuşmak için erken' dedi.

Öte yandan alevlerin büyük hasar verdiği Bayır Mahallesi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Alanya Belediyesine bağlı yetkililer, hasar tespit çalışmalarına başladı.

Muğla'nın Seydikemer İlçesinde Orman Yangını

Muğla'nın Seydikemer İlçesinde Orman Yangını

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Arifler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan çok sayıda yangın söndürme aracıyla müdahale ediliyor. Yangının yerleşim bölgesine yakın olması nedeniyle vatandaşlara, dikkatli olmaları yönünde uyarılar yapılıyor.

Muğla'nın Menteşe İlçesinde de Yangın Çıktı

Muğla'nın Menteşe İlçesinde de Yangın Çıktı

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

Menteşe'nin Sungur Mahallesi'nde kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık bölgede, saat 18.00 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanı fark eden çevredekiler, durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangına 1 uçak ile havadan, 2 arazöz, 2 su tankeri, 2 dozer, 3 itfaiye aracı ve orman işçileri karadan müdahale etmeye başladı. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek oluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın