Görüş Bildir
Haberler
MSB'den Tartışma Yaratan 'Anıtkabir Fotoğrafına' İlişkin Açıklama: 'Yayını Bir Ay Önceden Belirlenmişti'

MSB'den Tartışma Yaratan 'Anıtkabir Fotoğrafına' İlişkin Açıklama: 'Yayını Bir Ay Önceden Belirlenmişti'

Batuhan
30.07.2020 - 09:14

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Genelkurmay Başkanlığı tarafından paylaşılan Anıtkabir fotoğrafıyla ilgili olarak kendisine yapılan yazılı açıklamayı paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Savunma Bakanlığı'nın paylaştığı Anıtkabir görseli, cuma hutbesindeki sözleriyle tepki çeken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a bir gönderme olarak değerlendirilmişti.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugün yayımlanan 'Elmalı skandalına dair iki ayrı komplo teorisi' başlıklı yazısında Genelkurmay Başkanlığı tarafından paylaşılan Anıtkabir fotoğrafıyla ilgili olarak kendisine yapılan yazılı açıklamayı paylaştı.

Paylaşımla ilgili Ahmet Hakan'a yazılı açıklama yapıldı

'Milli Savunma Bakanlığı’ndan yetkilileri aradım. Konuyu sordum. Onlar da 'Biz size yazılı bir açıklama yapacağız' dediler' diyen Hakan, yazısında TSK tarafından gönderilen yazılı açıklamaya yer verdi.

"Bu şekilde yorumlamak zorlama bir yaklaşımdan ibarettir"

"Bu şekilde yorumlamak zorlama bir yaklaşımdan ibarettir"

Hakan'ın paylaştığı açıklama yazısı şu şekilde:

“26 Temmuz 2020 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı Instagram hesabında yayımlanan 1891 görsel içerisindeki bir fotoğraf, gündemdeki bazı konularla ilişkilendirilerek, maksadı aşan ve TSK’yı bir tartışma ortamına çekmeyi hedefleyen yorumlar olarak değerlendirilmelidir.

Söz konusu fotoğraf, TSK’nın değişik birimlerinde yürütülen eğitim, tatbikat, operasyon, tören gibi faaliyetleri yansıtan ve yayın planı BİR AY ÖNCEDEN belirlenen rutin fotoğraflardan biridir. Bu ve benzeri fotoğrafları gündeme ilişkin konularda mesaj aracı gibi algılamak veya bu şekilde yorumlamak zorlama bir yaklaşımdan ibarettir.

Her türlü arazi ve hava şartlarında, gece-gündüz demeden terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüren, farklı coğrafyalarda 5 büyük operasyonu başarıyla yürüten kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve onun uyum içinde görev yapan komuta heyetini bu tür tartışmaların içine çekmeye çalışmak iyi niyetli bir yaklaşım değildir.

Dünyanın ve ülkemizin içerisinden geçmekte olduğu siyasi, sosyal, askeri ve ekonomik iklimde birlik beraberlik içerisinde dikkatli ve uyanık olmak zorunda olduğumuz unutulmamalıdır.”

Neler yaşanmıştı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
53
20
10
8
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Sorular... ...... 1) TSK Neden açıklamayı Ahmet Hakan Coşkun 'a yapıyor.... 2) Hangi internet sitesi yayınlayacağı fotoğrafı bir ay öncesinden planlar 3) T... Devamını Gör

Sezai Günay

1- Bizzat Ahmet Hakan'a yapmıyor, Kamuoyuna yapıyor. Gazetecilerin kamuoyu oluşturma gibi güçleri olduğu için ve burada da böyle bir durum olduğu için açıkla... Devamını Gör

Malum Şahıs

şaşırdık mı tabiki hayır resimde askerler anıtkabire sırtını dönmüş mesaj açık siyasal islamın paylaşımı olduğu net

Ancient Guy

Amma abarttınız yalnız bir fotoğrafı. Askerlerin uygun adım yürürken yerdeki su birikintisinde oluşan yansıması ve gökyüzü ilginç göründüğü için paylaşılmış.... Devamını Gör

Solucanlı Gübre

Koskoca tsk nin aciklamasina bak KOMEDI