Görüş Bildir
Haberler
Moda Bostanı'na Otopark Yapılmayacak

Moda Bostanı'na Otopark Yapılmayacak

adem kara
18.08.2014 - 16:23

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy’deki Caferağa Mahallesi Moda Bostanı’na verdiği otopark ruhsatını iptal etti.

Mahalleliler, otopark yapılmasına karşı bostana kurdukları çadırla direniyordu.

Kadıköy Belediyesi bugün yaptığı açıklamayla, başvurularının olumlu sonuçlandığını, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait araziye verilen otopark ruhsatının iptal edildiğini duyurdu.

Moda'daki son yeşil alanlardan biri olan ve “Afet Toplanma Alanı” olarak belirlenen yeşil alanda 31 Temmuz’da otopark yapımı için çalışma başlatılmak istendi.

Alana dozerlerin gelmesiyle mahalleli de yeşil alana toplandı ve Caferağa Dayanışması çadır kurarak nöbet tutmaya başladı.

İnşaat, mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından geçici olarak durduruldu. Kadıköy Belediyesi 4 Ağustos’ta İBB’ye ruhsat iptali başvurusunda bulundu.

Nöbet tutanlar, bianet’e şu açıklamayı yapmıştı:

“Kadıköy’ün artan trafik sorunundan bahsederek buraya zaten otopark gerekmediğini söyleyenlerin de ‘Gerekiyorsa da bizi ilgilendirmiyor’ diyenlerin de ortak cümlesi ‘Buraya otopark yaptırmayacağız’. Otoparka dair ruhsatlar iptal edilene, bu konuda bir risk kalmayana dek nöbete devam edeceklerini söylüyorlar.”

Bölge zaten Kadıköy Belediyesi’nin onaylı olmayan planlarında afet toplanma ve çadır alanı olarak görülüyor. Belediyenin sitesinde de bu bilgiler yer alıyor.

Yeşil alan Caferağa Muhtarlığı ve sağlık ocağı yanında, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait. Kadıköy Belediyesi’nin bianet’e verdiği bilgiye göre, imar planında sabit pazar, otopark, çocuk bahçesi ve oyun alanı olarak görülüyor.

Aynı bölge, Kadıköy Belediyesi’nin onaylı olmayan planlarında afet toplanma ve çadır alanı. Belediyenin sitesinde de bu bilgiler yer alıyor.

Caferağa Dayanışması’ndan Melis Özbakır, bostan düşüncesinin uzun zamandır akıllarında olduğunu ve arayışlar sonunda mevcut yeri bulduklarını söylemişti.

Caferağa Dayanışması’nın başlattığı ve mahallelinin katılım gösterdiği bostan çalışmalarına Kuzguncuk ve İmrahor Bostanları ile Yeldeğirmeni Dayanışması da yardımcı oldu.

Nisan ayı sonunda toprak ekime hazırlandı, mayısta ilk tohumların ekildi ve Temmuz ayı ortasında hasat şenliği yapılarak mahsuller toplandı. 

Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/ekoloji/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0