Görüş Bildir
Haberler
Mitolojide Bile Yeri Var: Doğaseverlerin Hayran Kaldığı Kaz Dağları'nın Gizli Güzellikleri

Mitolojide Bile Yeri Var: Doğaseverlerin Hayran Kaldığı Kaz Dağları'nın Gizli Güzellikleri

03.02.2022 - 09:00

Balıkesir ile Çanakkale arasında yer alan Kaz Dağları, ülkemizin en güzel ve en yeşil alanlarından biri. Yunan mitolojisinde İda Dağı olarak geçen bölge; son zamanlarda tertemiz havası, zengin florası ve eşsiz manzaralarıyla turistik bir yer haline geldi. Siz de her dönem farklı bir güzelliğiyle doğaseverleri kendine hayran bırakan Kaz Dağları'nı dört mevsim ziyaret edebilirsiniz. Ortalama 3-4 gününüzü ayırarak Kaz Dağları'nın gizli saklı güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Peki, Kaz Dağları'na gidince mutlaka görmeniz yerleri keşfetmeye hazır mısınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kayın ve Köknar Ormanları

Kayın ve Köknar Ormanları

Çok bilinmese de Kaz Dağları'ndaki kayın ve köknar ormanları tam bir doğal güzellik. Özellikle sonbahar aylarında sarı ve kahve tonlarına bürünen ormanlar, ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Doğa fotoğrafçıları ve yürüyüş grupları, son zamanlarda bu ormanlara oldukça ilgi gösteriyor. Kaz Dağları'na gittiğinizde bu ormanlarda yürüyüş yapmanızı ve temiz havayı bolca içinize çekmenizi tavsiye ederiz. Tabii bol bol fotoğraf çekmeyi de unutmayın!

Kaz Dağları Milli Parkı

Kaz Dağları Milli Parkı

800'den fazla bitki türünün yetiştiği ve ayı, domuz, çakal, karaca ile yaban tavşanı gibi birçok yabani hayvanın yuvası olan Kaz Dağları Mili Parkı; mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Parkın içerisinde yer alan parkurlarda yürüyüş yaparak doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Fakat bu bölgeye rehbersiz girilmediğini belirtmek isteriz. Ayrıca parkın içerisinde izin verilen bölgelerde kamp yapabilir, geceleri gökyüzünü izleyebilirsiniz.

Sütüven Şelalesi ve Hasanboğuldu Göleti

Sütüven Şelalesi ve Hasanboğuldu Göleti

Edremit'in Zeytinli ilçesinde bulunan ve zeytin ağaçları ile çevrili Sütüven Şelalesi, Kızılkeçili Çayı üzerinden akan bir doğa harikası. 17 metre yükseklikten akan şelalenin suyu Hasanboğuldu Göleti'ni meydana getirmiş. Sütüven Şelalesi'nden gölete doğru yürüdüğünüzde Roma zamanından kaldığı düşünülen tarihi su kemerlerinin altından geçeceksiniz. Özellikle yaz aylarında buz gibi suyuyla turistleri serinleten göletin etrafında piknik alanları, restoran ve kafeler var. Buraya gittiğinizde yemyeşil doğanın içerisinde yürüyüş yapabilir, şelalenin sesi eşliğinde yemek yiyebilirsiniz.

Mıhlı Çayı ve Başdeğirmen

Mıhlı Çayı ve Başdeğirmen

Altınoluk-Çanakkale yolu üzerinde bulunan Mıhlı Çayı, bölgenin en güzide yerlerinden biri. Buraya gittiğinizde harika bir manzara ile karşılaşacaksınız. Patika yolu takip ettiğinizde ise Başdeğirmen Köprüsü'nü görebilirsiniz. Roma döneminden kalma kemerli bir köprü olan Başdeğirmen, Truva'ya giden antik yolun bu çay üzerindeki tek geçiş noktası. Dere kenarından yürüdükçe göreceğiniz irili ufaklı birçok şelaleye bayılacağınıza eminiz. Eğer doğa yürüyüşlerini seviyorsanız bu bölgeye kesinlikle uğramanızı tavsiye ederiz.

Şahinderesi Kanyonu

Şahinderesi Kanyonu

Altınoluk ilçesinde yer alan kanyon, bölgenin en popüler yerlerinden biri. Kaz Dağları'nın kusursuz doğasıyla bütünleşen Şahinderesi Kanyonu'nun uzunluğu 26 kilometre, yüksekliği ise 700 metre civarında. Kanyonu ziyaret ettiğinizde bölgenin tertemiz havasına ve denizden gelen iyot kokusuna hayran kalacaksınız. Bu doğa harikası, birçok farklı bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. Koruma altındaki Şahinderesi Kanyonu'nun yalnızca bir kısmı gezilebiliyor. Fotoğrafçıların, yürüyüşçülerin ve doğaseverlerin gözdesi olan bu kanyona Kaz Dağları seyahatinizde mutlaka uğramalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ağlayan Şelale

Ağlayan Şelale

Bir diğer adı Patlak Çınar olan Ağlayan Şelale; çevresindeki doğal güzellikleri, orman parkları ve restoranı ile mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Bu bölgeye gidince piknik ve kamp yapabilir, lezzetli bir köy kahvaltısı eşliğinde doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Dilerseniz hiçbir şey yapmadan sadece oturarak kendinizi doğanın huzurlu kollarına bırakabilirsiniz.

Zeus Altarı

Zeus Altarı

Adatepe Köyü'ne 700 metre mesafedeki Dede Tepe'de bulunan Zeus Altarı, bir kaya kütlesinin işlenmesiyle meydana gelmiş. Tepedeki oyularak yapılmış merdivenleri çıktığınız zaman bu bölgeye ulaşabilirsiniz. Zeus Sunağı olarak da bilinen bu yerin altında Zeus Mağarası isimli bir sarnıç da var. Bölgenin mitoloji ile ilişkisi ise İlyada Destanı'ndan kaynaklı. İlyada Destanı'nda Homeros, Zeus'un Truva Savaşı'nı buradan yönettiğinden bahseder. Midilli, Edremit ve Küçükkuyu'nun eşsiz manzarasına hakim olan bu tepe; Kaz Dağları'na yapacağınız seyahat için mutlaka listenizde olması gereken bir yer.

Kaz Dağları'nda bulunan birbirinden güzel köyler

Kaz Dağları'nda bulunan birbirinden güzel köyler

Kaz Dağları'nın eteklerinde bulunan birbirinden güzel köyleri mutlaka ziyaret etmelisiniz. Gerek tarihi dokusuyla gerek farklı mimarisiyle bu köyler sizi mest edecek. Çamlıbel, Adatepe, Doyran, Behramkale ve Narlı gibi daha birçok köy; Kaz Dağları'nın güzelliklerini yansıtıyor. Siz de bölgedeki köyleri ziyaret ederek otantik bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
11
4
4
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yakup ç

Bu fotoğraflara iyi bakın. Bir süre sonra bunları göremeyeceğiz

Mehmet UĞUR

kaz dağlarında siyanürle altın aranmıyor muydu ? En son Kanadalı bir şirket siyanürlü altın arıyor diye biliyorum