Görüş Bildir
Haberler
MİT Müsteşarı Hakan Fidan Meclis Yolunda

MİT Müsteşarı Hakan Fidan Meclis Yolunda

Caner
25.01.2015 - 09:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti 7 Haziran’daki seçim için çalışmaları başlattı. Milletvekili adayları arasında adı geçen en önemli isim MİT Müsteşarı Hakan Fidan. Fidan’ın aday olabilmesi için 15 gün içinde istifa etmesi gerekiyor. Kulislerde, siyasete girerek seçilmesi durumunda Fidan’ın Dışişleri Bakanı olabileceği konuşuluyor. Danışmanlardan bazılarının da Meclis’e geleceği, eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş’ın da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ilk kadın danışmanı olabileceği dile getiriliyor.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler, taşları yerinden oynatacak. Kesinleşmesi halinde siyasete en önemli transferin MİT’ten olması muhtemel görünüyor. Dışardan bakan olması bile tartışılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın adı milletvekili adayları arasında geçiyor. Fidan’ın, siyasete girmeye karar vermesi durumunda 15 gün içinde istifa etmesi gerekiyor. Fidan’ın milletvekili seçilmesi halinde de Dışişleri Bakanı olacağı konuşuluyor.

BÜROKRATLARIN TELAŞI

Ak Parti, 4 ay sonra yapılacak seçimlerde aday olacaklarla ilgili çalışmalarını başlattı. Buna göre, bürokrasiden siyasete geçmek isteyenlerin 10 Şubat’ta istifa etmesi gerekiyor. Çok sayıda bürokrat, iktidar partisinden aday olmak için parti yönetiminde nabız yoklamaya başladı. Parti ise “Yönetimden onay almayan bürokratlar istifa etmesin” mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liyakatlı bürokratların görevine devam etmesi konusunda kararlı olduğu belirtiliyor. ‘Paralel Yapı’ operasyonlarından sonra yeni göreve getirilen bürokratların siyaset için makamlarını boşaltmalarına izin verilmeyeceği beliriliyor. Ancak parti yönetiminin, az sayıda bürokrata “İstifa et, aday ol” dediği öğrenildi.

DANIŞMANLAR DA VAR

Danışmanlardan Adnan Boynukara, Mücahit Aslan, Ertan Aydın ve Taha Özhan ile Faruk Koca’nın milletvekili olarak Meclis’e geleceği belirtiliyor. Dışardan bakan yapılan İçişleri Bakanı Efkan Ala da milletvekili olarak siyasete devam edecek. Partinin MKYK üyeleri Yasin Aktay ve Mahzar Bağlı da milletvekili yapılacak.

SARAY’A GİDECEK İSİMLER

Listelerin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gözetiminde yapılacağı da kulislerde dile getiriliyor. Halen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Tayyip Erdoğan’la çalışan Binali Yıldırım ve Cevdet Erdöl gibi 3 dönemlik milletvekillerinin yanı sıra Taner Yıldız, Nurettin Canikli, Recep Akdağ’ın da Erdoğan’a danışmanlık yapacağı belirtiliyor. Eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş’ın adı da Saray’ın ilk kadın danışmanı olarak geçiyor. Parti, 3 dönemlik bazı isimlere de genel merkezde görev verecek. Eski bakanlardan Nihat Ergün, Sadullah Ergin, Bekir Bozdağ gibi isimlerin MKYK’da değerlendirileceği iddia ediliyor. Bu gibi isimlerden bazıları da genel başkan yardımcısı yapılacak.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/280...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0