Görüş Bildir
Haberler
Hakan Fidan MİT Müsteşarlığı Görevinden İstifa Etti

Hakan Fidan MİT Müsteşarlığı Görevinden İstifa Etti

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, 7 Haziran 2015'te yapılacak genel seçimler öncesi, milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Hakan Fidan, Başbakanlık makamına sunduğu istifa dilekçesiyle milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmak için, 10 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere MİT Müsteşarlığı görevinden ayrıldı.

Fidan'ın istifa dilekçesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edildi.

Fidan, 25 Mayıs 2010'dan beri MİT Müsteşarı olarak görev yapıyordu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ilan ettiği takvime göre, aday adayı olacak kamu görevlilerinin 10 Şubat 2015'e kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.

BÜLENT ARINÇ YORUMLADI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Hakan Fidan'ın istifa edeceğini CNN Türk'te yaptığı konuşmasında yorumladı.

Arınç şu ifadeleri kullandı;

'Yaptığı görev bence daha önemli. Eğer vekil olacaksa her vekil onun yaptığı işi yapamaz. Sıradan bir milletvekili olacaksa bence bu görev çok daha önemliydi. Şahsen kendisinin bakan olmasını uygun görmüyorum. Süpermen görevi verilmiş bir insanın bir vekil olarak parlamentoya girmesini israf olarak görürüm'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Şubat'taki Mali ziyaretinde Fidan’ın AK Parti’den aday olup olmayacağı sorusuna 'Başbakan Davutoğlu ile bu konu hakkında konuştuklarını ve fikrinin Davutoğlu’nda gizli olduğunu' söylemişti.

'Erdoğan'ın kara kutusu'

Türkiye'nin haber alma örgütü Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarihinde müsteşarlık makamına atanan en genç isim olan Hakan Fidan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kara kutum' olarak nitelendirdiği bir isim.

Fidan, 1968 yılında Ankara'da dünyaya geldi. 1986'da Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu'ndan mezun olduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) astsubay rütbesiyle görev yapmaya başladı

Kara Kuvvetleri Dil Okulu’nda da eğitim gören Fidan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Otomatik Bilgi İşlem (OBİ) Bölümü'nde bilgisayar teknisyenliği vazifesini üstlendi. 

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) Almanya'daki Süratli Reaksiyon Kolordusu İstihbarat ve Harekat Başkanlığı'nda görevlendirilmesi, Fidan'ın eğitim ve kariyerinde dönüm noktası teşkil etti.

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0